FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA 0-1

DINAMO - UTA ARAD 0-1 » UTA dă lovitura în „Ștefan cel Mare”! Dinamo pierde după 53 de ani în fața arădenilor » Cum arată clasamentul

Dinamo - UTA // foto: Raed Krishan +23   FOTO
Dinamo - UTA // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 22:30 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 12:32

UTA a dat lovitura aseară în Ștefan cel Mare, 1-0 cu Dinamo, izbutind prima victorie din actualul campionat în urma unui penalty transformat de Hora. „Câinii” s-au pierdut în propriul joc dezlânat și fără soluții, nereușind să confirme victoria de runda trecută de la Mediaș.

Dinamo se străduiește să-și facă o nouă identitate iberică sub misteriosul patronat luxemburghezo-panamez și, deocamdată, sportiv, oferă două certitudini. Contra își formează deja "11"-le ideal, dovadă că, după succesul lejer repurtat runda trecută la Mediaș, a pornit cu UTA fix cu aceiași titulari. Și, apoi, nu se împacă în niciun fel cu primele 45 de minute, care, în materie de ineficiență, devin marca de coșmar a lui "Guriță". Naționala a trăit același film în dublu limbaj, e rândul "câinilor" să trăiască periculos!

Și cu Aradul, roș-albii n-au găsit deloc cifrul până la pauză. Au controlat jocul, au dominat, au încercat asocieri de pase inedite, dar ceva s-a gripat mereu pe traseu. Poate inexistența în avanposturi a lui Nemec, ascuns nonstop printre stoperii adverși și devenit parcă un inamic al propriilor colegi. Poate lipsa de soluții a lui Sorescu, nervos și agasat că timpul curge fără realizări personale. Poate obligația de a intra cu o mână moartă, Borcea, printre titulari ca efect al regulii U21. Sau poate câte un pic din fiecare!

Gafa lui Gonzalez

Cert e că, din nou, Dinamo a început să respire abia după intrarea lui Borja Valle în minutul 30. O acțiune personală și o pasă filtrantă către Camara au luminat imediat jocul bucureștenilor, dar goal-keeper-ul oaspeților n-a lăsat ca tabela să resimtă și ea schimbarea de turație.

UTA a preferat în toată această perioadă să stea la cutie și să lovească la prima acțiune consistentă. Gonzalez a gafat pe flancul drept, Puljici l-a pus la pământ pe Rusu cu un atac întârziat, iar penalty-ul a fost inevitabil. Așa a intrat "Bătrâna Doamnă" cu avantaj la cabine după golul lui Hora de la punctul cu var (42).

Rezistență eroică

Va urma însă un mitan secund la fel de trist pentru "câini". Nu s-a mai născut efervescența de la Mediaș, unde au curs trei goluri în poarta Gazului, ci s-a conservat stilul de a toca în gol etalat în prima repriză. Fabbrini n-a putut aduce nici el plusul de vigoare și inspirație, Camara a dispărut aproape total din joc, iar Borja Valle a ieșit la rampă doar cu câteva finalizări de la distanță.

UTA s-a închis ca un arici sub propria rețea de țepi și a renunțat total și la orice veleități ofensive, mai ales după ieșirea lui Hora, accidentat cu 20 de minute înainte de final. A rezistat eroic, pe trei linii, în fața șarjelor haotice ale lui Dinamo, bifând miraculos prima victorie din actualul sezon exact pe terenul formației care a aruncat în aer în câteva săptămâni întreg mercurialul salariilor din Liga 1! De fapt, salarii pe hârtie, conturi goale. Rezultate pe măsură?

53 de aniau trecut de când UTA nu a mai câştigat pe terenul dinamoviştilor, din 1 octombrie 1967, când s-a impus la limită cu 1-0, singurul gol al meciului de pe "23 August" fiind marcat Hristo Meţcaş

Clasament Liga 1

Dinamo - UTA Arad 0-1

+19 FOTO

Dinamo - UTA Arad, echipe de start

DINAMO: Mejias Osorio - Gonzalez, Puljic, R. Grigore, Isma Lopez - Camara, Răuță, Gol, Sorescu - Nemec, V. Borcea
ANTRENOR: Cosmin Contra
REZERVE: Roman Hinojo, Bejan, Ehamnn, Șerban, Mihaiu, Borja Valle, Bani, Măgureanu, Fabbrini
ABSENȚI: Vl. Achim (accidentat), Sin (trimis la echipa secundă)

UTA: Iacob - Tomozei, Erico da Silva, Benga, Roumpoulaku - Miculescu, Neluț Roșu, Albu, Denis Rusu - Hora, Buhăcianu
ANTRENOR: Laszlo Balint
REZERVE: Balauru, Ilie, Melinte, Pleașcă, Ursu, Morar, Teșcan, Rus, Klapan
ABSENȚI: -

Stadion: Dinamo
Aribtru: Sebastian Colțescu // Asistenți: Radu Ghinguleac, Ionel Dumitru

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Încă o promisiune a lui Cortacero către jucătorii de la Dinamo! Ce se va întâmpla înainte de meciul cu UTA

Pablo Cortacero renunță la Bogdan Bălănescu! A anunțat pe cine aduce în locul lui: „A scris multe cărți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (551)
whiteredarad
whiteredarad  •  29 Septembrie 2020, 17:59
Postat de pe 29 Septembrie 2020, 09:43

Traisca mafia gigista din arbitraj !! Cu mizeriile astea dinamo pierde si la o echipa din liga a4a. Nu i se da nimic! Totul se da invers.

Mai intai ca nu a fost penalty, mingea ricosind din pamant , apoi din picior, intr-un antebrat tinut in lungul corpului, mingea nu mergea spre poarta, despre intentie ..doar " orbii"..pot vorbi,..." largirea ariei corpului"...nu exista. Se uita ca la faultul care l-a scos pe Hora din joc, Gonzales , care mai avea un galben,...a fost iertat de al doilea, clar si limpede. De acord UTA a avut sansa, a avut portar in zi mare, dar , in aparare a stat bine, a avut un penalty de necontestat,..pe cind Dinamo...nu prea stie sa atace. Nu dati vina pe arbitru, UTA nu are surse si resurse, pentru asaceva, ba chiar, la Pitesti si cu Voluntari a fost privata de 2 penalty-uri- hentul de la Pitesti fiind..." de manual". Si Dinamo si FCSB " urla " ..ca-s furati,...adica " hotul striga ...HOTII ! "

corectu
corectu  •  29 Septembrie 2020, 10:35

Dacă ar juca Gonzalez și cu Steaua.

 •  29 Septembrie 2020, 09:43

Traisca mafia gigista din arbitraj !! Cu mizeriile astea dinamo pierde si la o echipa din liga a4a. Nu i se da nimic! Totul se da invers.

Vezi toate comentariile (551)
Comentează