FOTBAL  »  Superliga  »  GSP VĂ DEZVĂLUIE TOT CEEA CE A ADUS NOU BERGODI LA STEAUA

Disciplină şi bună dispoziţie

Articol de - Publicat sambata, 27 iunie 2009 00:00

Italianul a lucrat tactic şi numai cu mingea, declanşînd reacţia imediată a fotbaliştilor: "De mult nu ne-am mai simţit atît de bine"

Italianul a condus ieri-dimineaţă primul antrenament în calitate de tehnician al roş-albaştrilor, în cantonamentul din Austria

Steaua a început ieri o nouă viaţă sub comanda lui Cristiano Bergodi. Antrenorul peninsular le-a transmis jucătorilor că, din acest moment, performanţa în Ghencea are o reţetă simplă, care trebuie obligatoriu respectată: muncă, seriozitate, dar şi relaxare, atunci cînd va fi cazul. Îmbrăcat cu o bluză albastră, în pantaloni scurţi, cu ghete roşii în picioare, avînd un carneţel de notiţe şi cronometrul la gît, tehnicianul a dat drumul la treabă.

Atenţie maximă la detalii
O parte din staff a sosit cu o zi mai devreme la cantonament. Bergodi a cerut ca totul să fie pregătiti atunci cînd va sosi echipa: "Vreau ca tot ce avem nevoie să fie pus la punct!".

A fost amenajat imediat un "vestiar" într-o sală de la parterul hotelului, unde au fost puse în ordine echipamentele de antrenament şi tot ce a fost necesar pentru prima şedinţă de pregătire.

I-a dus în sălbăticie
Antrenamentul de ieri dimineaţă a fost programat să înceapă la 10:30, ora locală.

Cristiano a preferat ca terenul pe care urmează să conducă şedinţele de pregătire în următoarele două săptămîni să fie cît mai departe de agitaţie.

Astfel, pentru a ajunge la teren, steliştii au străbătut un drum forestier, la capătul căruia au ajuns, practic, în mijlocul unei păduri.

Şedinţa tactică pe teren!
Înainte de antrenament, Bergodi a ţinut şedinţa tactică în aer liber, ajutîndu-se de un panou mobil. Lăcătuş, spre exemplu, n-a făcut niciodată acest lucru de faţă cu ziariştii!

Alături a stat în permanenţă managerul Renzo Rossi, care l-a ajutat să se facă mai bine înţeles de către jucători prin traducerea anumitor cuvinte din limba italiană în română.

Încălzirea numai cu mingea
Noul antrenor şi-a cîştigat simpatia fotbaliştilor şi pentru că i-a pus să lucreze foarte mult cu mingea. Inclusiv încălzirea muşchilor a fost efectuată cu ajutorul balonului, spre încîntarea roş-albaştrilor: "Asta înseamnă o încălzire adevărată. Alta e viaţa de fotbalist acum!".

Indicaţii bilingve
Toate indicaţiile au fost date în două limbi, atît în italiană, cît şi în română.

Atunci cînd nu îşi găsea cuvintele potrivite, Bergodi prefera să le pronunţe în limba maternă, fiind imediat ajutat cu traducerea şi de secundul Teja, singurul om din staff care a rămas după plecarea lui Lăcătuş.

"Exersaţi mai puţin, dar corect!"
Cristiano e adeptul muncii productive. "Haide, cu atenţie! Nu ne grăbim, conduceţi mingea cum trebuie! Nu daţi pasele doar ca să scăpaţi de ele. Pasaţi mai lung, nu din doi metri! Mai bine exersaţi puţin, dar corect", le-a cerut tehnicianul elevilor său în timpul şedinţei de ieri.

CE SPUN ROŞ-ALBAŞTRII

"Ştie ce şi cum să ne ceară"
Buna dispoziţie nu a lipsit nici ea de la antrenamentul de ieri. Modalităţile de pregătire le-au reaprins jucătorilor apetitul de fotbal foarte repede, după perioada de vacanţă. Totul se face mai mult de plăcere decît de nevoie, spun ei. "Mister a reuşit să ne apropie foarte repede de el. Ştie ce să ne ceară şi noi ştim ce trebuie să oferim", a povestit unul dintre elevii lui Bergodi.

"Sînt încîntat să lucrez la Steaua, iar în vara viitoare vreau să sărbătorim titlul"
Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

"Toţi jucătorii pleacă avînd şanse egale. Totul depinde numai de ei în lupta pentru cîştigarea unui loc în primul «11»"
Cristiano Bergodi, antrenor Steaua

24 de jucători a avut la dispoziţie Bergodi la antrenamentul de ieri

2 ore
a durat şedinţa de pregătire a roş-albaştrilor

500.000 de euro
va cîştiga Bergodi în doi ani la Steaua

Pentru o mai bună coordonare a întregului antrenament, Bergodi i-a împărţit pe jucători în două grupe:

GRUPA ROŞIE: D. Goian, I. Rada, E. Baciu, Ninu, Golanski, A. Ionescu, Toja, Ochiroşii, Szekely, Onicaş
GRUPA GALBENĂ: V. Rusu, L. Filip, P. Marin, Ghionea, Nicoliţă, B. Stancu, Surdu, Kapetanos, D. Bălan, Bicfalvi, Al. Tudose
* cei 3 portari, Zapata, Tătăruşanu şi C. Lungu, au lucrat separat cu antrenorul Andrei Speriatu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
 •  27 Iunie 2009, 16:20

SPOR LA TREABA

 •  27 Iunie 2009, 12:20
Postat de shpagasin pe 27 Iunie 2009, 02:52

Fata de Hagi sau Lacatus, Bergodi chiar are valente de antrenor. Daca nu o sa fie deranjat de Becali o sa fie ok. Desi Becali e un om care cu greu se poate abtine de la comentarii...

EU ZIC CA bEKALI O SA SE BAGE LA ECHIPA DOAR DC NU APAR REZULTATE SAU NU II PLAE JOCUL...PANA ATUNCI CRED CA STA LINISTIT...CA MAI DECLARA...ASTA E ALTCEVA....

 •  27 Iunie 2009, 10:24

Nu va mai cackatzzi pe voi nenoroccittilor. Aceste antrenamente nu vor dura mult. Din etapa 10 veti avea un nou antrenor, cel mai probabil Argaseala - scclavvul din umbra - cel cu gura plina si urat mirositoare.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează