FOTBAL  »  Superliga  »  VAR ÎN LIGA 1

EXCLUSIV // VIDEO Discurs anti-VAR în Liga 1, la GSP Live: „Fotbalul românesc e în Evul Mediu și își ia o astfel de tehnologie?!”

Proiectul VAR va fi inaugurat peste o săptămână / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
Proiectul VAR va fi inaugurat peste o săptămână / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2022 09:32 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 10:18

Remus Răureanu, jurnalist al Gazetei Sporturilor, a expus la GSP Live motivele pentru care consideră că sistemul VAR nu e compatibil cu fotbalul românesc.

La începutul lui iulie, fotbalul românesc va avea, în sfârșit, VAR. Proiectul va fi inaugurat peste o săptămână, la duelul din Supercupă dintre CFR Cluj și Sepsi. Totuși, nu toată lumea privește cu ochi buni implementarea acestui sistem.

Remus Răureanu, despre VAR în Liga 1: „E ca și cum am vedea pe stradă un cerșetor zdrențăros, dar cu Ferrari de ultimul tip”

Tot am senzația că e ca și cum am fi în Evul Mediu și am cumpăra o navă din Star Trek. Fotbalul românesc e în Evul Mediu și își ia o astfel de tehnologie?! Sunt fotbaliști neplătiți, sunt echipe care n-au unde să se antreneze. Iarna se joacă pe zăpadă, dacă plouă e mocirlă, dacă e soare e prea cald. 

Sunt condiții proaste, totul e la pământ, nu există juniori, nu există un sistem, nu există un plan, Federația nu știe care e regulamentul, nu știe care e campioana, aflăm de la TAS, nu știe ce jucător e suspendat în finala Cupei României.

Discurs anti-VAR în Liga 1, la GSP Live: „Fotbalul românesc e în Evul Mediu și își ia o astfel de tehnologie?!”
Remus Răureanu a explicat de ce alăturarea dintre Liga 1 și VAR nu i se pare oportună / FOTO: Cristi Preda

Mie așa mi se pare, că e ca și cum am vedea pe stradă un cerșetor zdrențăros, cu Ferrari de ultimul tip. Asta mi se pare mie că înseamnă alăturarea dintre fotbalul românesc, așa jerpelit cum e el acum, și un sistem care ține cont de tehnologia cea mai nouă din fotbal, dar care nu ni se potrivește nouă”, a spus Remus Răureanu, în dialogul purtat cu Costin Ștucan la GSP Live. 

VAR e și-n campionate mai mici, dar parcă nu într-unul amărât ca al nostru. Vorbea Alexandru Deaconu despre Cehia, Polonia... ne comparăm noi cu Europa League, cu Champions League? Dar în România totul pare o comedie, un Las Fierbinți cu Al Pacino, o combinație nenaturală.

- Remus Răureanu, la GSP Live

Lecție deschisă VAR în redacția GSP

Cu 9 zile înainte de debutul arbitrajului video în fotbalul românesc, Alexandru Deaconu, managerul acestui proiectul în ţara noastră, a vizitat redacţia Gazetei Sporturilor şi a răspuns la cele mai întâlnite întrebări legate de VAR. GSP a fost prima instituţie media aleasă de oficialul CCA pentru a vorbi despre acest subiect.

În mare parte, în România lucrurile nu vor diferi cu foarte mult față de ceea ce am văzut deja în alte campionate sau competiții: Champions League, Mondial, Euro, Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga etc. Există însă câteva deosebiri:

Nu va exista un studio central, la București, ci camera VAR va fi realizată într-o mașină, care se va deplasa de la un stadion la altul. Vor fi 3 astfel de mașini. Cel puțin până la iarnă, când sperăm să avem și a 4-a mașină, nu se pot programa mai mult de 3 partide de Liga 1 pe parcursul unei zile.

De regulă, în marile campionate, numărul minim de camere TV cu care se filmează e de 10-12. În România, protocolul prevede cel puțin 7 camere.

VAR va fi disponibi în 3 competiții: în Liga 1 la toate jocurile, la partida de Supercupă, dar și în Cupa României. La Cupă însă, nu toate partidele vor beneficia de arbitraj video. „Vor fi, probabil, meciuri pe stadioane și ale unor echipe din Liga a 3-a, unde infrastructura nu ne va permite să implementăm VAR”, a explicat Deaconu.

Citește și alte știri de actualitate: 

Lecție deschisă VAR în redacția GSP » Când decide „centralul” și când decide exclusiv arbitrul VAR + Situație specială la penalty

LPF vrea să introducă o regulă din La Liga ca să evite dezastrul » Cluburile se opun: le-ar fi mai greu să păcălească!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
MariusN
MariusN  •  01 Iulie 2022, 21:29
Postat de alenb pe 01 Iulie 2022, 20:51

Raureanu asta ar trebui concediat, e unul dintre cei mai prosti jurnalisti posibili. Sa compari VARul cu Ferrari cand toate tarile din Europa si de aiurea au implementat VARu inseamna ca nu stii ce-i aia Ferrari :)) Bulgarii au var, *** au, cipriotii au, azerbaidjan are, nu stiu armenia ori georgia

A gost doar o comparatie. A zis frt bine dnul Raureanu. A comparat cersetorul zdrentos care are Ferrari, cu fotbalul nostru jerpelit si frt slab, care pune VAR la dispoziteie... Greu de inteles.... Numai, sa critici pe jurnalist, fara nici-un temei...

alenb
alenb  •  01 Iulie 2022, 20:51

Raureanu asta ar trebui concediat, e unul dintre cei mai prosti jurnalisti posibili. Sa compari VARul cu Ferrari cand toate tarile din Europa si de aiurea au implementat VARu inseamna ca nu stii ce-i aia Ferrari :)) Bulgarii au var, *** au, cipriotii au, azerbaidjan are, nu stiu armenia ori georgia

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alenb
alenb  •  01 Iulie 2022, 20:36
Postat de francescoli1974 pe 01 Iulie 2022, 19:05

O dată cu introducerea VAR scăpăm de acești "delfini plonjori"Florin Tănase,Olaru,Oct Popescu,Mbappe Coman și alți trișori.

Nu scapi, ei se agata de cate o un picior advers si cad spectaculos, ori ca cauta un contact usor ca sa cada, vezi penaltyul primit de Olaru in Romania-Finlanda, meci cu VAR.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează