FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Doar Ioan Hora a confirmat! Dintre cele 87 de achiziții făcute în prima ligă în pauza de iarnă, doar atacantul lui FCSB a impresionat

Ioan Hora
(foto: Raed Krishan, GSP)
Ioan Hora (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2019 09:27

Ioan Hora, atacantul adus de FCSB, este singurul care a convins, dintre achizițiile operate de cele 14 cluburi în mercato hibernal. Din totalul jucătorilor transferați, 21 nici măcar n-au apucat să debuteze la noile lor echipe!

Ziua bună se cunoaște de dimineață. Incusiv în cazul transferurilor operate de cluburile din Liga 1 în acest mercato. Iar după 5 etape disputate în 2019, ultimele din sezonul regulat, concluziiile sunt dezamăgitoare.
Dintr-un total de 87 de jucători achiziționați, 66 au evoluat măcar o dată în acest interval, în timp ce 21, unii sosiți pe ultima sută de metri, încă așteaptă să-și facă debutul la noile lor echipe.

Și dacă e să vorbim despre un fotbalist care a avut un impact imediat, acesta este Ioan Hora. Singurul! Gigi Becali a riscat luând un atacant care nu mai jucase din septembrie 2018, dar a meritat.

Fostul golgeter al Ligii 1 în 2015-2016 (19 reușite) i-a răsplătit încrederea cu 4 goluri în 4 meciuri și l-a scos practic din primul unsprezece pe golgeterul Gnohere! 

În afara lui Hora, un nume a mai atras cât de cât atenția până acum. Dinamovistul Papazoglou, cu un gol și un assist în 3 partide. Andrei Cristea, omul de gol al Iașiului în toamnă, are și el aceleași reușite la Craiova, dar în 4 apariții. Iar pe ansamblu, deocamdată e sub evoluțiile de la Iași. 

achizitii

610.000 de €au cheltuit cluburile din Liga 1 cu achizițiile de jucători în această iarnă, conform transfermarkt.de

200.000 de €e cea mai mare sumă cheltuită în această iarnă pentru achiziționarea unui jucător. A dat-o Craiova, pentru Fortes (Gaz Metan)

Iarna trecută a fost mai bine

Această campanie de transferuri e mult sub ceea ce ne-au oferit cluburile din Liga 1 anul trecut, în aceeași perioadă. Hagi l-a readus atunci pe Ianis, de la Fiorentina, cu două milioane de euro, în vreme ce Clujul a punctat cu Țucudean. Asta ca să vorbim de vârfuri. Bine au punctat și Sepsi, în special cu Tandia, Simonovski, Sato și Viera, sau Gaz Metan, la care au impresionat Rondon, Caiado și Ely Fernandes. Grație și acestor achiziții, cele două cluburi și-au asigurat prezența pe prima scenă în 2018-2019.  

Țepele lui Gigi

Dacă Hora e un pariu câștigat, Becali pare să fi luat țeapă cu Florentin Matei, adus de la Astra, și cu Adrian Stoian, venit de la Crotone. Deocamdată, niciunul nu se ridică la pretențiile sale. Iar Stoian, folosit în doar două meciuri și atacat constant de Gigi, e hotărât să-i părăsească pe roș-albaștri dacă situația persistă. Iulian Cristea, abia adus de la Gaz Metan, n-a apucat să debuteze. 

1,2 milioane de €a e cota de piață a lui Adrian Stoian, conform transfermarkt.de

150.000 de € a cheltuit FCSB cu achizițiile în această iarnă, bani dați Gazului în schimbul lui Iulian Cristea

Transferăm ca să transferăm?

Surprinde foarte mult CFR Cluj. Sezonul trecut, pe vremea asta, campioana se întărea serios, cu Alex Ioniță II (Astra), cu Valentin Costache (Dinamo), cu Bordeianu (Botoșani), dar mai ales cu golgeterul George Țucudean (Viitorul). Acum a făcut doar 3 achiziții, Ionuț Rus, Kevin Boli, Cristi Bud, însă niciunul nu pare să joace un rol important în strategia antrenorului Minteuan. 

20.000 de €a investit CFR în achiziții iarna asta, toți pentru aducerea lui Bud. În precedentul mercato hivernal cheltuise 2,35 milioane

Debarcat după 3 meciuri! 

Mircea Rednic a luat aproape o întreagă echipă în această iarnă. Însă niciunul dintre cei proaspăt achiziționați n-a ieșit cu adevărat în față. Portarul McDermott a reușit contraperformanța de a-l dezamăgi crunt pe antrenorul "câinilor", care l-a trimis înapoi, la Kristiansund, după numai 3 meciuri. 

"Afaceri" moldovenești

Cele mai proaste afaceri pare să le fi făcut Poli Iași. A acceptat să se despartă de oamenii săi de gol, Andrei Cristea și Dylan Flores, și a luat în schimb 7 jucători ce au dezamăgit pe bandă rulantă. În primul rând Burlacu, apoi Gardoș, care are nevoie de timp pentru a-și regăsi ritmul, și Garros. Adus pentru a umple golul apărut prin plecarea lui Cristea, "vârful" spaniol a înscris o dată, din penalty. Iar în celelalte 3 meciuri a șomat. Consecința? Poli a ratat play-off-ul. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
agentul0007
agentul0007  •  06 Martie 2019, 18:44

De Montini , Klimavicius nu ziceti nimic ?

para.para
para.para  •  06 Martie 2019, 15:13

Nici nu se putea altfel daca jucatorul nu era de la echipa hartiei de impachetat peste. Putea sa vina si Ronaldo la Iasi sau Messi la Chiajna, ca tot degeaba. Bai gigistilor, sa nu uitati maine sa laudati si femeia de serviciu de la fcsb.

1745flo
1745flo  •  06 Martie 2019, 11:27

Se putea sa nu se gaseasca ceva de laudat la clona ciobanului? Ati uitat sa spuneti ca e venit gratis si ca era liber de contract, nu ca tepele de milioane de euro aduse de la nasu!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează