FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Doliu în fotbalul românesc! A murit Florin Halagian!

Articol de GSP - Publicat luni, 12 august 2019 13:02

Florin Halagian a murit astăzi! Anunțul a fost făcut de pagina de Facebook a lui FC Argeș! Antrenorul avea 80 de ani.

„Odihnească-se în pace Florin Halagian! (7 martie 1939 - 12 august 2019)”, se arată pe pagina de Facebook a argeșenilor.

Sicriul va fi depus miercuri, la ora 10:00, la Biserica Armenească din București, pe Bd. Carol.

Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. A antrenat în mai multe mandate la FC Argeș, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria București, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Brașov, Ceahlăul, Dacia Mioveni și Gloria Bistrița.

Tehnicianul se retrăsese și din viața publică, iar aparițiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

„Jucătorul pe care l-am iubit și căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu și FC Argeș am fost campioni. A fost un jucător fenomen", recunoștea Halagian într-un interviu pentru GSP.

Borne importante din cariera lui Halagian

Halagian a bifat câteva borne importante ca antrenor: a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a cucerit un titlu și cu Dinamo și a avut o contribuție importantă la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Fost mijlocaș de meserie, „Armeanul" a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad. 

878 de meciurica antrenor pe prima scenă a adunat Florin Halagian, locul 1 detașat în clasamentul all-time. Pe poziția secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
badeadorian
badeadorian  •  12 August 2019, 16:47

Dumnezeu sa-l odihneasca cu verde mult in jurul lui !!! Ca si-a iubit meseria si a pus mult suflet in ea !!! Unul dintre marii antrenori ai Romaniei !!!

zazy
zazy  •  12 August 2019, 16:38

Armeanu si Gascanu , Dumnezeu sa-i odihneasca

853246084756615
Marcel Popa  •  12 August 2019, 15:53

Dumnezeu sa il ierte si sa aiba grija de sufletul acestui om.Florin Halagian a fost un titan al fotbalului romanesc.Un antrenor cu multe clase.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează