FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dosarul "Tătăruşanu" » Un nou caz rezolvat în stilul Becali?

Ciprian Tătăruşanu şi Robinson Zapata pe vremea cînd erau colegi
Ciprian Tătăruşanu şi Robinson Zapata pe vremea cînd erau colegi

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 16:20

Ciprian Tătăruşanu se află pe făraş la Steaua după ultimele dezvăluiri făcute de Gigi Becali în privinţa sa.

Patronul "roş-albaştrilor" s-a contrazis însă în privinţa goalkeeper-ului de 26 de ani, despre care a spus mai întîi că va privi meciurile Stelei din tribună, apoi că va sta pe bancă pînă la prima greşeală a contracandidatului său, Răzvan Stanca, pentru ca aseară să lase de înţeles că toate acuzele aduse portarului au fost doar pentru a-l face pe acesta să reflecteze asupra comportamentului său.

În momentul în care vărul său, Giovanni, i-a propus un schimb cu Silviu Lung jr, Becali a menţionat că nu se pune problema de aşa ceva, pentru că este conştient de valoarea lui Tătăruşanu.

Totuşi, la cît de schimbător este Gigi Becali, ne putem aştepta să revină la anunţul făcut iniţial, acela conform căruia Ciprian Tătăruşanu nu va mai apăra la Steaua. Patronul "roş-albaştrilor" a mai pus pe linie moartă în trecut alţi jucători importanţi. Iată cîteva dintre cazuri:

"Ai contract semnat cu Giovanni, nu mai joci la Steaua!"
Primii intraţi pe lista neagră a lui Becali au fost Iulian Miu şi Ionel Dănciulescu, înaintea returului 2001-2002. Pentru că aveau contract de impresariat semant cu Giovanni Becali, duşman atît cu antrenorul Victor Piţurcă, dar şi cu Gigi Becali, cei doi jucători s-au pregătit cu echipa de tineret-rezerve, iar "Danciu" a fost vîndut înaintea începerii sezonului de primăvară la Dinamo. "Ai contract semnat cu Giovanni, nu mai joci la Steaua!", a anunţat Gigi la vremea respectivă. Miu a revenit în echipă pe finalul sezonului, însă după cîteva etape din viitorul campionat, a picat din nou în dizgraţie, fiind ameninţat cu bătaia de patron, conform spuselor sale de la acea vreme.

Răchită, prea bătrîn pentru Steaua
O gafă comisă de fundaşul Valeriu Răchită în startul sezonului 2004-2005 i-a fost fatală. Fotbalistul care avea 34 de ani la acea vreme a greşit la un gol înscris de Zeleznik în returul turului preliminar din Cupa UEFA, meci în care s-a şi accidentat. Acela avea să fie şi ultimul său meci la Steaua, Becali considerînd că nu mai face faţă la gruparea "roş-albastră". Răchită a ajuns în cele din urmă la Craiova, unde a jucat un singur meci.

"Cum să dea un străin într-un român?"
Aflat în cărţi pentru o revenire la Steaua, portarul bielorus Vasili Hamutovski a avut şi el probleme cu patronul. În 2004-2005, "Hamu" a avut o altercaţie cu Rică Neaga la un antrenament, iar acest lucru a ajuns şi la urechile lui Becali, care nu a putut accepta un gest de indisciplină venit din partea unui străin. "Cum să dea un străin într-un român? Nu accept aşa ceva!", a fost reacţia lui Gigi Becali, care l-a alungat pe bielorus din Ghencea.

Andrey, trimis să locuiască în Ferentari
Portarul brazilian adus de Mihai Stoica, Andrey Nazario, nu a impresionat cu nimic atît timp cît a apărat buturile Stelei, ba chiar a avut o prestaţie sub orice critică într-un derby cu Dinamo, cîştigat cu 4-2 de "cîini" chiar în Ghencea. Pentru că nu ştia cum să scape de el, Becali i-a interzis să se mai pregătească cu prima echipă şi i-a asigurat o locuinţă într-unul din cele mai rău famate cartiere ale Bucureştiului, Ferentari. La sosirea sa la Steaua, Gică Hagi a preferat să nu se intervină în cazul său, precizînd că decizia era luată înaintea sosirii sale.

Dayro, star printre puşti
Columbianul Dayro Moreno a absentat nemotivat la pregătirile "roş-albaştrilor" în 2009, iar pedeapsa a fost să joace alături de colegii săi mai tineri de la Steaua II. Atacantul a avut evoluţii apreciate pentru echipa secundă, revenind destul de repede în lotul primei formaţii.

Pleşan şi Szekely, la "satelit" pentru că nu au acceptat reducerea salarială
Tot la Steaua II au ajuns şi Mihăiţă Pleşan şi Janos Szekely. Cei doi nu au acceptat să le fie reduse salariile, iar acest lucru a făcut ca mijlocaşii să se antreneze şi să joace alături de tinerii Rusu şi Lazăr.

Baciu, trimis la echipa secundă pentru jigniri aduse fanilor
În ultimii săi ani la Steaua, fundaşul Eugen Baciu a evoluat mai mult pentru echipa secundă a "roş-albaştrilor". La începutul lui 2010, Gigi Becali l-a trimis să joace alături de puştii din Academie pentru că a arătat semne obscene înspre fani la finalul jocului cu Ceahlăul, pierdut de Steaua în Ghencea, scor 1-3. "Am văzut gestul pe care l-a făcut Baciu aseară la adresa suporterilor. Am dat ordin azi, o să stea patru etape la echipa a doua. Abia ne-am împăcat cu fanii, nu trebuia să se comporte aşa", a spus Becali după meci.

Zapata, scos din poartă pentru a-i face loc lui Tătăruşanu
Ultimul portar cu evoluţii apreciate la Steaua, columbianul Robinson Zapata a comis o serie de gafe în poarta "roş-albaştrilor", fapt ce i-a adus înlocuirea chiar cu Ciprian Tătăruşanu. În cele din urmă, "Rufay" s-a despărţit de Steaua şi a ajuns la Galatasaray, sub comanda lui Gică Hagi, omul care îl adusese la Steaua în 2007, din postura de jucător liber de contract.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
biancorossi
biancorossi  •  26 Februarie 2012, 01:05

da da a rezolvat nea gigi. cu un chil de urda. si cu cash...mult cash...

dtdr
dtdr  •  25 Februarie 2012, 19:35

Tatarusanu nu este primul si nu este nici ultimul jucator talentat care vine la STANA cu sperante, dar dau de acest incornorat care n-are habar de de fotbal, de altfel de nimic ( poate se pricepe la muls oi ) si-i scoate pe usa din dos. Cei care se gandesc sa ajunga la STANA , cred ca ar trebui sa se gandeasca bine la pasul care-l fac.

danijohn
danijohn  •  25 Februarie 2012, 19:11

Nu te lasa GG !!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează