FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Două minuni într-un secol » Detaliile descoperite înainte de meciurile care decid titlul în Liga 1: "Sunt întâmplări de la acel meci pe care le voi duce cu mine în mormânt!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 mai 2018 00:00

Misiune aproape imposibilă pentru FCSB: doar de două ori în toată istoria Ligii 1 din România s-a întâmplat ca echipa care se afla pe primul loc înaintea ultimei etape să piardă campionatul.

Conform istoriei, FCSB are şanse infime să câştige campionatul. Statistica nu joacă, dar produce repere importante. În întreaga istorie a Ligii 1, care se află acum la ediţia cu numărul 100, de 30 de ori s-a întâmplat ca titlul să fie decis în ultima etapă.

Iar dintre cele 30 de cazuri, doar de două ori echipa care era lider cu o rundă înainte de final a pierdut poziţia la capătul ultimelor 90 de minute.

Ceea ce înseamnă un procent de numai 2% dintre cele 100 de campionate. Cam atât ar fi şansele lui Budescu şi compania pentru a lua medaliile de campioni.

Totuşi, cele două situaţii sunt de dată recentă. S-au petrecut ambele în ultimii 20 de ani, iar în una dintre variante echipa care a beneficiat de sincopa liderului a fost chiar Steaua.

Citește acum pe platforma Gazeta Digitală și din zori la chioșcuri un material special înaintea ultimei etape din Liga 1, interviuri cu protagoniștii și povești neașteptate: "Sunt întâmplări de la acel meci pe care le voi duce cu mine în mormânt!"

Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

Pagini speciale după moartea lui Cristian Țopescu + ultimul interviu al celebrului comentator pentru un ziar de sport

 Interviu EXCLUSIV cu Olimpiu Moruțan la două luni după episodul trist din meciul cu Ucraina: "Vă promit acest lucru"

Mergeți pe mâna noastră! Cele mai bune pariuri de azi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
852206941553469
Stelian Stely  •  16 Mai 2018, 12:45

Bai copii aici 30 de meciuri e nr total de cazuri deci sută la sută ar fi fost 30 din 30 echipa de loc 1 pierdea titlul...cum numai in 2 cazuri din totalul de 30 s-a intamplat ca echipa de pe loc 1 sa piardă titlul atunci se poate vb de 2% ...Din totalul de 30 care ar fi sută la sută

daniaania
daniaania  •  16 Mai 2018, 12:19

Relaxati-va CFR va castiga campionatul. Prob. se vor descurca mai bine in EL. Asteptam echipe tari la Cluj in Gruia. HAI CFR !!!

218850731946542
Mihnea Popescu  •  16 Mai 2018, 10:33

2 cazuri din 30. Adica 2%.... Ha-ha-ha matematica asta...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează