FOTBAL  »  Superliga  »  RETRAGERE

Drama unui fotbalist din Liga 1 » Se retrage la numai 24 de ani și a făcut un anunț cumplit: „Cea mai mare teamă a mea s-a adeverit”

Alessio Carlone (roșu), la FC Botoșani // foto: Instagram @ alessiocarlone
Alessio Carlone (roșu), la FC Botoșani // foto: Instagram @ alessiocarlone

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 11:03 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 13:17

Belgianul Alessio Carlone (24 de ani) și-a anunțat retragerea din fotbal. Mijlocașul ofensiv era legitimat la FC Botoșani, club la care a ajuns la începutul acestui an.

FC Botoșani mai pierde un fotbalist, după ce în ultimele zile de mercato, mai mulți jucători importanți au părăsit trupa antrenată de Marius Croitoru. Alessio Carlone a anunțat, prin intermediul unui mesaj emoționant, că este nevoit să se retragă din fotbal, din cauza unei probleme cardiace.

Alessio Carlone: „Pământul s-a scurs sub picioarele mele”

„Pe 3 septembrie 2020 mi-a sunat telefonul. A fost un apel care avea să-mi schimbe viața complet. Pământul s-a scurs sub picioarele mele și am rămas fără cuvinte, cea mai mare teamă a mea s-a adeverit. Medicul mi-a spus că am o boală cardiacă genetică, numită ARVC (n.red. - cardiomiopatia aritmogenă a ventriculului drept), și că trebuie să îmi închei cariera de îndată.

 Am avut parte de multe provocări în viață, dar asta este cea mai mare, fără îndoială. Cariera mea de jucător este încheiată, am trăit una prea scurtă. Fotbalul m-a făcut să fiu adultul care sunt astăzi și mi-a arătat locuri frumoase ale lumii”, a scris Alessio, pe Instagram. În încheierea mesajului, a mulțumit tuturor cluburilor la care a evoluat de-a lungul timpului: începând cu Genk, care l-a crescut, continuând cu FC Den Bosch, FC Eindhoven, Patro Eisden, Poli Iași și, în cele din urmă, FC Botoșani.

Carlone a fost adus de FC Botoșani de la Poli Iași, la începutul acestui an. Cumulat, a strâns 15 meciuri pentru cele două echipe. În tricoul Politehnicii, a oferit 3 pase decisive.

Ce înseamnă ARVC - cardiomiopatia aritmogenă a ventriculului drept

Este o afecțiune a inimii care apare predominat la tineri și provoacă în primă fază aritmii, palpitații dese. Netratată, poate duce la insuficiență cardiacă. Poate fi tratată medicamentos sau apelând la ablație, cum a procedat George Țucudean. 

Drama unui fotbalist din Liga 1 » Se retrage la numai 24 de ani și a făcut un anunț cumplit: „Cea mai mare teamă a mea s-a adeverit”
Alessio Carlone, la FC Botoșani // foto: Instagram @ alessiocarlone

Citește mai multe știri din Liga 1:

Un jucător dorit pentru meciul cu Slovan Liberec nici nu vrea să audă de echipa lui Becali: „FCSB? Mai bine rămân la Astra!”

Uriașul transferat de Dinamo e puternic, dar și capricios: „Uneori, colegii trebuie să-mi ia telecomanda din mână”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
persanu
persanu  •  08 Octombrie 2020, 17:00

Bravo lui si felicitari pentru curajul de a se lasa. Decat sa mori pe teren pentru un pumn de arginti si sa nenorocesti o familie acasa , mai bine traiti fericiti in armonie tot restul vietii ... Multi traiesc fericiti si fara fotbal si fara bani multi ... deci se poate. NUMAI BINE. In schimb marele antrenor Croitoru continua sa-l bage in teren pe Seroni ... Cand bagi in teren un asemenea jucator , inseamna ca nu ai nici o treaba cu antrenoratul , degeaba l-a laudat lumea ca e super antrenor si o sa faca performanta ... Pai ce performanta sa faci cand il bagi pe Seroni ?? Cand ma uit la el nu are nici o legatura cu fotbalul , nu te ajuta cu nimic ofensiv si nici defensiv nu este ceea ce il lauda specialistii ... Doamne fereste ... El *** de la Pepsi de rupe picioarele ... Daca astia doi sunt jucatori ... ne apucam de altceva. . .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

173709053788855
Mircea Puran  •  08 Octombrie 2020, 11:58

Asta e. Succes mai departe, si sa fie fericit ca macar nu moare ca Hildan, ca tot s-au facut 20 de ani de la moartea lui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează