FOTBAL  »  Superliga  »  ACCIDENT

Helmut Duckadam povestește cum a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit de o mașină » A suferit aproape 10 intervenții chirurgicale dificile

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 10:25 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 17:54

Helmut Duckadam, 63 de ani, a trecut printr-un moment de cumpănă pe când avea 11 ani: a fost lovit în plin de o mașină și a ajuns în comă la spital.

„Eroul de la Sevilla”, care a povestit despre acest episod în cartea sa biografică „Der Tormann” (în traducere: „Portarul”), și-a amintit de acest episod și în timpul unui podcast realizat împreună cu Silviu Tudor Samuilă, pentru Orange Sport.

„Apără Duckadam” sau „Du-te Dică” în comentariul jurnalistului viral de pe TikTok
INTERVIU
„Apără Duckadam” sau „Du-te Dică” în comentariul jurnalistului viral de pe TikTok

Helmut Duckadam, lovit de o mașină când avea 11 ani

Duckadam a dezvăluit că pe când avea 11 ani lucra împreună cu verișoara lui la o fermă agricolă de lângă Semlac, o localitate din județul Arad, iar într-o seară, când se întorcea de la muncă, a avut accidentul care l-a trimis în spital în comă.

„Într-o seară, când ne-am întors, nu erau drumurile circulate cum sunt la ora actuală. Eu, fiind copil, am virat stânga să traverseze şoseaua naţională şi nu m-am asigurat - era vina mea, clar. Şi a venit o maşină din Cehia şi m-a luat în plin. M-am trezit la spital, la reanimare, cu braţul stâng rupt. Cred că aveam vreo 11 ani, maxim 12. Dar mi-am revenit.

Am stat în comă cred că vreo 24 de ore. După aia mi-am revenit, dar la braţ, a fost braţul rupt complet şi a trebuit să-mi pună o tijă metalică.”, a povestit fostul oficial al FCSB.

Helmut Duckadam: „Mă apropii de 10 operații, dar grele!”

Fostul portar a avut multe probleme de sănătate de-a lungul vieții, iar o parte din ele au dus și la intervenții chirurgicale.

Întrebat de moderatorul podcastului câte operații a făcut, Duckadam a răspuns: „Atunci a fost cu accidentul - prima la mână, după aia am avut cred că cinci la braţ, plus am o proteză la genunchiul stâng şi sper că să mai trag un an de zile să trag şi la dreptul proteză. Deci în total se apropie de 10, dar grele, n-au fost operaţii uşoare”.

Am avut şi două meningite. Se zice că dacă nu mori după prima, înnebuneşti. Am făcut-o şi pe a doua şi, slavă Domnului, sunt încă binişor. 

- Helmut Duckadam

Duckadam și durerile de după operații: „Îmi dădeau morfină, îmi venea să-mi trag un glonț în cap”

Helmut Duckadam a vorbit și în alte rânduri despre durerile pe care le-a avut după operațiile făcute. Anul trecut, fostul portar făcea dezvăluiri cutremurătoare.

„Chiar la ultima operație, acum vreo șase ani am clacat. M-a operat doctorul Brădișteanu la Floreasca. A trebuit să-mi înlocuiască toată artera, pentru că nu o mai putea reface. Am un tub în loc de arteră. S-a nimerit, culmea!, să stau cu Cornel Dinu în aceeași rezervă. Aveam niște dureri groaznice, groaznice! Stătea soția până la 12 noaptea cu mine, îmi dădeau morfină, de toate...Atunci am clacat!

Îmi venea să-mi trag un glonţ în cap! Nu mai suportam durerea! M-a simțit profesorul Brădișteanu atunci și m-a întrebat dacă vreau să vorbesc cu o doamnă psihiatru. Am acceptat, nu aveam de ce să-mi fie rușine. A venit doamna și m-a făcut bine în trei minute! Jur, trei minute a durat totul!

I-am zis că am niște dureri, că m-a săturat de viață, că-mi vine să-mi dau un glonţ în cap, să scap de tot.« Da», mi-a zis. «E foarte simplu! Dumneavoastră scăpați foarte repede! Dar v-ați gândit la soție? Dar v-ați gândit la copil, ce lăsați în urmă? Ele ce fac după ce plecați?» Click! În momentul ăla s-a făcut o schimbare incredibilă în capul meu! E fantastic ce se poate întâmpla în capul unu om, în viața unui om într-o secundă”, mărturisea „Eroul de la Sevilla”

„Apără Duckadam” sau „Du-te Dică” în comentariul jurnalistului viral de pe TikTok
INTERVIU
„Apără Duckadam” sau „Du-te Dică” în comentariul jurnalistului viral de pe TikTok

Duckadam risca să își piardă piciorul

În 2018, Duckadam se întorcea în sala de operații, având probleme la piciorul stâng, care era afectat de artroză.

„Trag de supărările pe care le am cu genunchiul stâng de vreo trei ani, dar, din păcate, trebuie să mă operez. Voi suferi o intervenție la genunchi pentru că am dureri foarte, foarte mari. O să-mi schimbe cu totul genunchiul. E terminat și o să-mi pună o proteză! Am tot sperat că nu o să fie nevoie de asta, dar se pare că nu e altă soluție. Trebuie să mă obișnuiesc cu ideea și să merg din nou la bisturiu", spunea Duckadam pentru GSP.

Citește și alte știri:

„Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe

Omul care s-a bătut cu Dragomir în centrul Bucureștiului l-a așteptat pe Victor Pițurcă în fața DNA: „Ai devenit borfaș din mare antrenor!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
valentindragobete
valentindragobete  •  03 Februarie 2023, 07:26

"Eroule" multumeste-i bunului Dumnezeu că mai trăiești dar si lui becali, pe care-l blamezi acum, pentru că ți-a dat banii de care aveai, inevitabil, nevoie ! Altfel, mare portar n-ai fost dar ai vrut doar o zi super norocoasă, atât !

Johny23
Johny23  •  03 Februarie 2023, 07:12

Sunteți niște *** dragilor de la GSP care vă ocupați de aceste titluri de știri. Pentru un clik in plus sunteți în stare să perseverați in a fi ***. Dragi *** de ziariști, este ultima dată când dau clik pe o știre de a voastră. Sper sa nu ștergeți acest comentariu și să vadă lumea cat de mult mințiți și cât vreți să atrageți cu aceste titluri mincinoase. Va pup ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează