FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, TELEKOM, LOOK, DIGI, GSP.RO

E mai rău ca în relația Becali-Dică! » Conducerea se bagă peste Conceicao, care a eliminat doi fotbaliști de la CFR + Episod surprinzător cu Camora

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 09:05

La CFR Cluj se lucrează și mai greu decât la FCSB, Antonio Conceicao fiind presat de patronat, de conducere și de jucători.

E greu de antrenat la FCSB, dar nu-i ușor nicăieri în România. Nici la Cluj, unde Dan Petrescu a rezistat miraculos și a câștigat campionatul împotriva unei facțiuni din conducere.

Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir n-au reușit să-l dea afară pe Dan, așa cum voiau, au scăpat de el din momentul în care a plecat de bunăvoie în China, au preluat puterea între timp și au adus un antrenor care tot nu e liber.

Ordine peste ordine

Conceicao e victima transformării pe care a suferit-o patronul invizibil Varga, care a ajuns să creadă că e îndeajuns de priceput încât ar fi păcat să nu se implice și el în decizii tehnice. Împrietenirea cu Becali l-a influențat, Gigi a insistat să-i demonstreze că "n-are rost să lași angajații să facă orice vor ei!".

La ordinele lui Varga, influențat și de Mureșan, și de Zamfir, Conceicao a eliminat din echipa folosită în meciurile recente doi fotbaliști cu nume și cu valoare confirmată în sezonul trecut: Arlauskis și Hoban. Amândoi sunt bănuiți că ar fi în relații prea strânse cu vechea conducere, Copilu-Mara-Bilașco.

Patronul insistase la Dan Petrescu să joace mai des Alex Ioniță, un mijlocaș cumpărat cu un milion de euro. Dan a rezistat, a continuat să alcătuiască echipa pentru câștigarea campionatului, nu pentru justificarea unei investiții neinspirate. Conceicao a cedat, l-a rulat tot mai mult pe Ioniță, deși jocul ex-rapidistului nu progresează.

Jucătorii fac programul

Portughezul de pe bancă e "chinuit" și în vestiar, de un grup greu de gestionat. Mai ales când nu vorbești pe limba lui. Toni dă indicații în portugheză în antrenamente și traduce în română Camora. Cine nu vorbește nici română, nici portugheză încearcă să-și dea seama cam ce ar trebui făcut.

Fundașul-translator Camora era oricum căpitan, vechi în club și foarte influent. Acum a căpătat un rol și mai puternic, e capabil să schimbe programul echipei!
Înaintea returului cu Dudelange, CFR a fixat un program de voie, fără antrenament de miercuri dimineață până joi seară, când s-a disputat partida.

Conceicao nu programase neapărat așa ceva, doar a respectat o cerere a lui Camora: "Mister, suntem obosiți! E mai bine să ne relaxăm până la meci!".

"Cu toate grătarele care se fac la Mureșan acasă, nu cred că poate scăpa de demitere Conceicao dacă pierde cu FCSB duminică!"
Dinu Gheorghe, la TV Digi Sport

"Pentru CFR, meciul cu Steaua e unul de răscruce. În funcție de rezultat, ar putea apărea noi schimbări masive în club. Eu am știut de când m-am dus acolo că erau două conduceri paralele și una nu mă dorea"
Edward Iordănescu

Măcar jucătorii nu comentează

La FCSB nici nu mai există atâția fotbaliști "grei" în vestiar ca la CFR, și oricum le-ar fi greu să se impună în dictatura pe care a instaurat-o Becali. Deac, Culio, Camora, Țucudean, Hoban, Arlauskis sunt jucători de care antrenorul a trebuit să țină cont, până și Dan Petrescu îi consulta. Becali nu face compromisuri, a povestit că a vizitat echipa și înaintea duelului cu CFR și i-a avertizat pe doi dintre tinerii cei mai valoroși: "Să aibă grijă Man și Florin Tănase, că în etapele următoare se stabilește echipa! Nu mai schimbăm de la meci la meci, că nu mai suntem în Europa League! Până la sfârșitul turului vom afla care e formula de bază!".

"Au fotbaliștii lor favoriți"

Edward Iordănescu a rezistat două luni la CFR, cu tot cu presezonul, și a fost demis după 0-1 cu Malmo în preliminariile Champions League. Antrenorul recunoaște că a fost forțat să jongleze cu ordinele primite din lojă, deși evită să detalieze și să indice niște nume.

"Nu pot să comentez exact dacă mi se ordonau schimbări în timpul meciurilor, ce pot să zic e că oficialii clubului aveau jucătorii lor favoriți. Oricum, eu mi-am asumat formula de echipă peste tot pe unde am fost, chiar dacă am trecut prin momente în care acționarii încercau să se implice", a povestit antrenorul la TV Digi Sport. El a fost sacrificat și pentru că nu l-a înlocuit pe Andrei Mureșan în pauza jocului cu Malmo, așa cum cerea Varga, proprietarul neoficial al clubului.

Vezi și: Edi Iordănescu dezvăluie motivul pentru care a refuzat să continue la CFR, deși patronul s-a rugat de el: "Nu mi-a căzut bine!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
haideusicfr
haideusicfr  •  14 Septembrie 2018, 19:46
Postat de zagna pe 14 Septembrie 2018, 13:02

Cate meciuri are in nationala acest camora ? Iar, daca intelegi limba romana, nu fotbalistul este contestat ci (ne)omul camora...

Nu are nici un joc. Tocmai asta am spus. Camora e cel mai sportiv dintre cei de la CFR. Dan Petrescu a vrut la inceput sa-i ia banderola ,dar a realizat ca nu ar fi facut bine. Corect ,sportiv ,Camora a declarat ca lor jucatorilor ar trebui sa le fie rusine.Ei au jucat pe teren si nu antrenorii. Din pacate s-ar putea ca la CFR actuala conducere sa preia ""stilul "" lui Becali.Si nu e vorba de dr,Muresan.

1621544878110915
Ionel Alecu  •  14 Septembrie 2018, 17:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hermesvenus
hermesvenus  •  14 Septembrie 2018, 16:35

Andrei Muresan , este un jucator rudimentar, care nu prea este util CFR-ului !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează