FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

GALERIE FOTO Edi Iordănescu, prezentat oficial la CFR Cluj: "Am avut oferte mai bune. De ce am venit aici?"

FOTO: Raymond Füstös +8   FOTO
FOTO: Raymond Füstös

Articol de - Publicat miercuri, 13 iunie 2018 12:59

Edi Iordănescu, 39 de ani, a fost prezentat azi la CFR Cluj, acesta înlocuindu-l pe Dan Petrescu, plecat în China. La conferința de presă au participat și Bogdan Mara și Iuliu Mureșan.

Iordănescu jr. a semnat pe 3 ani cu campioana. 

"E un moment special pentru mine. Mă bucur foarte mult că sunt aici. Este o onoare să fiu antrenorul lui CFR Cluj. Sper să avem o colaborare eficientă. Este un club cu tradiție și orice antrenor se poate bate pentru trofee. Asta vreau în acest moment. Aici ai șanse reale să îți îndeplinești obiectivele.  Va veni și o doză importantă de responsabilitate, dar asta mă motivează. Sunt încrezător că pot avea succes. 

Latura financiară nu a fost importantă. Am avut oferte mai bune din străinătate, dar am refuzat. Știu că acest club îmi va oferi posibiltatea să mă bat pentru lucruri importante. Vreau să iau titlul. E important să intrăm într-o grupă europeană. Mereu m-am ghidat după principii și regului. Este important să avem disciplină la echipă. Sunt sigur că am făcut alegerea corectă. Performanțele de aici certifică munca foarte bună făcută în ultimii ani.

Deși sunt considerat extrem de tânăr, am dus deja o echipă în cupele europene. Cunosc gruparea destul de bine, CFR a meritat să câștige acest titlu. Ne vom așeza și vom discuta foarte mult despre strategie, acum este prematur să vorbim despre asta. Sunt înconjurat de oameni care au foarte multă încredere în mine, sper că vom avea realizări mari împreună.

Vin după un antrenor pe care îl respect și îl apreciez foarte mult, un antrenor apropiat de familia mea, este o plăcere să vin după el, sunt multe lucruri bune care au rămas după Dan Petrescu, vom încerca să le consolidăm pe acestea. S-a speculat foarte mult despre jocul echipei, dar cel mai important este trofeul care va rămâne în istorie, iar scopul scuză mijloacele. Eu voi susține și latura estetică a jocului, nu vreau să fac paralele între mine și Dan Petrescu, sper să alcătuiesc profilul pe care mi l-aș dori.

Sunt lucruri importante să avem jucători crescuți aici, mă voi concentra și pe centrul de juniori, pe echipa secundă. Am un acord stipulat în contract, un contract foarte complex, ambele părți au afișat un grad ridicat de profesionalism. Trebuie să facem selecția foarte atent, există posibilitatea să plece nume importante de care eu nu m-aș despărți. Nu mai vorbim de o singură competiție, vor fi jocuri din 3 în 3 zile, trebuie să fim acoperiți pe toate posturile, să avem soluții. Sunt doar 4 săptămâni până la primul joc oficial, este un program infernal, trebuie să ne formăm lotul cât mai repede.

Niciodată nu negociez cu un club care are un antrenor, este una dintre principiile pe care le susțin. Tatăl meu înseamnă repere de urmat, înseamnă experiență multă în spate, un factor de echilibru. Am vorbit cu el, i-am cerut părerea, dar ultima decizie mi-a aparținut mereu. Sunt convins că am făcut alegerea corectă. Anticipez 99,9% ce urmează, factorul psihologic va conta foarte mult, știu ce mă așteaptă. Avem un public pretențios, obișnuit cu performanțe, dar îi invit să rămână alături de echipă", a spus Edi Iordănescu. 

"Edi are educație de fotbal de mic. A jucat fotbal și a antrenat la multe echipe. Este la vârsta la care poate face perfomanță. Avem încredere în el. Mi-a plăcut de prima dată când am discutat. Este un antrenor mordern, lucrează științific. Îi urez bun venit. Tot clubul are mare încredere în el. A semnat pe 3 ani" Iuliu Mureșan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
napocarrepublic
napocarrepublic  •  13 Iunie 2018, 19:33
Postat de calinescu_ pe 13 Iunie 2018, 16:58

CEA MAI PROASTA DECIZIE A CFR DIN ULTIMUL TIMP ....!!!!! DE CE NU L-AU LUAT PE TATA PUIU ...???? EL CU ICONITELE LUI MAI AVEA O SANSA LA CAMPIONAT ....!!!!! CU EDY , GREU VOR PRINDE EI PLAYOFFUL ....!!!

mai tu ala ..asa ziceai si anul trecut ...iata ca CFR este campioana

napocarrepublic
napocarrepublic  •  13 Iunie 2018, 19:32

sa fie intr-un ceas bun ,,,traiasca Transilvania noastra!!

1388108411333719
Partiu Horatiu Partiu-vasilichi Horatiu  •  13 Iunie 2018, 19:18

Mult success. Sa ai parte de liniste,credibilitate si cat mai multe rezultate pozitive. Cu prietenie si respect.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează