FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Edi Iordănescu, prezentat la FCSB: „Am venit doar pentru titlu! Eram convins 100% că nu semnez, dar Gigi m-a șocat” + MM se întoarce pe bancă!

Edi Iordănescu a susținut prima conferință de presă în calitate de antrenor al roș-albaștrilor
Edi Iordănescu a susținut prima conferință de presă în calitate de antrenor al roș-albaștrilor

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 15:13 / Actualizat joi, 19 august 2021 17:30

Edi Iordănescu (43 de ani) e noul antrenor de la FCSB. Tehnicianul a fost prezentat oficial astăzi la baza clubului 

Într-un eveniment care a durat aproximativ 40 de minute - găzduit nu la palatul patronului, ci în sala de conferințe a clubului - Edi Iordănescu a oferit cu lux de amănunte detalii de la negocierile cu Gigi Becali. Spre deosebire de predecesorii săi, noul tehnician al roș-albaștrilor a înfruntat fiecare întrebare a jurnaliștilor și a explicat pe larg ce fel de colaborare va încerca să aibă cu Becali. 

Vă spun cu toată sinceritatea că mă bucur să vă revăd. E o bucurie să mă revăd cu jurnaliștii. Vă asigur de deschiderea mea totală. Așa va fi mereu, așa va fi și azi. Sunt deschis la orice întrebare și încerc să nu las nimic neclarificat. Sunt bucuros, mândru, fericit și onorat că sunt aici. Simt o responsabilitate imensă pe care sunt pregătit să mi-o asum. 

Chiar dacă recunosc că am avut multe rețineri și semne de întrebare și am întors scenariul pe toate fețele, am spus DA și am pășit în curtea complexului cu toată convingerea, energia și personalitatea necesare pentru a reuși si a produce performanță, pentru a construi o echipă frumoasă, de care toată lumea să fie mândră. Trebuie timp, răbdare, dar suntem pregătiți!

Edi Iordănescu, prezentat la FCSB

Edi Iordănescu a explicat cum a reușit Gigi Becali să-l convingă să semneze cu FCSB. Patronul „roș-albaștrilor” l-a șocat pe tehnician în momentul în care i-a acceptat toate condițiile.

„Planul meu, după ce am plecat de la CFR, a fost să merg în străinătate. Am scăpat o oportunitate bună, dar a trecut totul, acum sunt aici. A venit această chemare, am stat față în față cu patronul clubului. Nu a fost prima oară, dar am găsit un om total schimbat în abordare, în idei, culminând cu propunerea făcută de dânsul. 

Recunosc că după ce am plecat de acolo am fost șocat de cum a pus problema și de ceea ce a promis. Mi-a spus că o să accepte orice pun în contract și că, fără să verifice, va spune DA. Eram convins 100% că nu semnez și m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Am făcut treaba asta cu avocații mei. Contractul a plecat spre club și m-a convins când l-am auzit la TV că spune că o să accepte orice. M-a sensibilizat extrem de tare și a fost factorul decisiv care m-a determinat să ajung aici. MM a avut un rol deosebit în convingerea mea de a semna”, a explicat Iordănescu.

Eu am 3 atuuri în care cred tare. Sub cuvânt de onoare, patronul mi-a promis unele lucruri. În al doilea rând, e vorba de contractul meu. E un contract atipic pentru fotbalul românesc. Contractul meu înseamnă o protecție clară.  Apoi e vorba de persoana mea. A contat mult și grupul de jucători de aici. Sunt jucători cu potențial, mult potențial, dar și cu dorință de performanță.

MM Stoica revine pe bancă

Proaspăt campion cu CFR Cluj, Edi Iordănescu a răspuns elaborat fiecărei întrebări primite, nu a ocolit vreun subiect, și a atins numeroase puncte fierbinți din viața clubului, de la abordarea pe care o va avea în fața jucătorilor și până la dorința de a reveni în Ghencea și relația cu MM Stoica.

Lucrurile din trecut cu MM sunt clare. Au fost momente mai puțin fericite, dar au vorbit orgoliile din noi. Ce nu știți e că MM a mai avut vreo două tentative de a mă aduce la masa discuțiilor. Înainte de a merge la CFR, am avut întâlniri cu el, am vorbit despre posibilitatea ca într-o zi să ajung aici. A avut un rol decisiv în ceea ce înseamnă comunicarea dintre noi. Suntem suficient de maturi și inteligenți pentru a realiza că doar împreună putem reuși lucruri importante pentru club. 

O solicitare a mea a fost ca MM să fie din nou pe bancă. E nevoie pentru mine, pentru jucători, pentru toată lumea. Mi-a spus că e dispus să vină înapoi pe bancă. Începând de ieri, MM e prezent din nou aici, trup și suflet, activ.

Edi Iordănescu: „Doar eu trag la răspundere jucătorii”

Am responsabilitate față de patron, suporteri, jucători. Suntem aici să producem performanță. Voi apela la toate mijloacele posibile să-mi apăr clubul, colegii, munca și să producem performanță. Patronul are dreptul și libertatea să comenteze ce-și dorește. E adevărat că i-am solicitat niște lucruri, i-am cerut să fie temperat, chiar dacă e nervos în unele momente. Dacă are nemulțumiri, să le îndrepte către mine.

 Eu sunt cel care va trage la răspundere jucătorii. Jucătorii au responsabilitate în fața mea. Mi-ar plăcea ca patronul să fie temperat, să ne sprijine și să ne înțeleagă. Credeți că aș fi venit aici fără să mă asigur că pot să fiu stâlpul de rezistență pentru vestiar și protecția numărul 1 pentru jucători? Voi fi primul care se va bate pentru ei.

Edi Iordănescu: „Nu s-a pus problema să revin la CFR Cluj”

Responsabilitatea rezultatelor e toată a mea. Eu voi analiza jucătorii, eu le voi da indicațiile necesare. Autoritatea în ceea ce privește latura tehnică e a mea: primii 20, primii 11 jucători, schimbări, tot ce înseamnă metodica jocului. 

Nu s-a pus problema să revin la CFR Cluj. Din ce știu, clubul și-a arătat susținerea față de Șumudică, ceea ce denotă o atitudine profesionistă. Nu e ușor, s-au făcut performanțe, sunt așteptări mari. Am devenit rapid inamici, dar salut această decizie a CFR-ului de a-și manifesta susținerea față de el. N-o să mă dezic de fotbaliștii CFR-ului, dar acum lucrez cu alt grup, cu alt specific.

Îi cunoșteam în proporție de 99% pe jucători. Dacă nu aveam încredere în jucători, era greu să vin. E un moment greu, dar mi-am asumat și am venit. Timpul e un inamic major și recunosc că nu pot să vând iluzii. Cuvântul de bază e răbdarea. Rezultatele vin în baza unui proces.

Edi Iordănescu: „Sunt aici să aduc spiritul înapoi. Mi-ar plăcea să jucăm în Ghencea”

Sunt aici să aduc spiritul înapoi. Dacă cineva crede că vor fi schimbări majore pe termen scurt, se înșală! Nu vreau să-i necăjesc, îi avertizez să se încarce cu puțină răbdare. Trebuie să schimbăm rapid implicarea și starea de spirit. 

Nu mai vreau să comentez subiectul FCSB - Steaua. Am copilărit în Ghencea. Mi-aș dori să joc acolo, bineînțeles, acolo am crescut. Eu am spus ce-mi doresc. Am o singură tristețe în suflet, mai exact faptul că pe prieteni de-ai mei din copilărie acum îi văd împărțiți. Când intervine confuzia și lumea pleacă în două direcții e cel mai trist lucru. Nu doar pentru clubul Steaua, ci și pentru fotbalul românesc și chiar pentru societate.

Edi Iordănescu: „Am venit doar pentru titlu!”

Înțelegerea a fost că obiectivul este titlul. Dar deja mă uit în sus, va trebui să recuperez o anumită distanță. M-am așezat la o partidă de șah unde sunt în dezavantaj. Dar am venit pentru titlu, nu pentru locuri 2, 3. Am simțit ce înseamnă titlul și mai vreau. Tragem linie dacă nu se întâmplă acest lucru, apoi vedem.

Suporterii au un rol esențial. Garanția sunt eu. Nu au digerat bine unele lucruri petrecute până acum. Va fi o întâlnire în care vom puncta anumite lucruri. Fără suporteri, va fi foarte greu să reușim. Am nevoie de suporteri, la fel cum jucătorii au nevoie de ei. Îi știu supărați, frustrați, știu că le e dor de performanțe, dar doar Dumnezeu face minuni, eu nu fac. E nevoie de timp și muncă. Îi aștept aproape.
- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Edi Iordănescu: „Nu vreau un joc ofensiv, vreau un joc eficient”

Nu vreau un joc ofensiv, vreau un joc eficient. Ne trebuie eficiență, iar pentru asta trebuie foarte multă muncă. Toată lumea trebuie să se înarmeze cu răbdare. Patronul m-a sensibilizat extrem de tare. 

După ce am plecat de la întâlnire, am fost puțin șocat. Dar a spus că acceptă în contract tot ceea ce îmi doresc și va spune DA indiferent ce voi adăuga eu în contract. Eu am spus că voi pune în contract orice pentru ca el să nu accepte!

VIDEO Imagini de la primul antrenament condus de Edi Iordănescu

Citește și alte știri despre FCSB:

Informație-șoc » CFR ar fi încercat să-l deturneze pe Iordănescu: „Edi nu semnase cu FCSB! E om de cuvânt, altfel era la Cluj”

Nu Gigi Becali e principala problemă la FCSB! Avertismentul primit de Edi Iordănescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (55)
10153267892110559
Dumitru Ciobanu  •  19 August 2021, 19:13
Postat de iosif_ pe 19 August 2021, 18:38

E ca și adjudecat titlul. Pot să graveze deja numele FCSB pe trofeu. Deși meritele sunt ale lui Gigi și ale lui MM. Și numele lor ar trebui gravat.

Povești de adormit copii(fanii fecebiști) care cred tot ce se scrie la comanda lui Becali.El la emisiune a zis moderatorului pe mine să nu mă mai sunați decât atunci când vă ajung banii în cont e clar cine e sponsorul

iosif_
iosif_  •  19 August 2021, 18:38

E ca și adjudecat titlul. Pot să graveze deja numele FCSB pe trofeu. Deși meritele sunt ale lui Gigi și ale lui MM. Și numele lor ar trebui gravat.

drd234
drd234  •  19 August 2021, 18:10

Succes Edy ,spre 27 ! FCSB este Steaua!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează