FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Eduard Novak amână revenirea fanilor pe stadioane: „Acceptăm doar acest gen de meciuri”

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cere răbdare în ceea ce privește revenirea fanilor pe stadioanele din România.
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cere răbdare în ceea ce privește revenirea fanilor pe stadioanele din România.

Articol de GSP - Publicat luni, 17 mai 2021 17:51 / Actualizat luni, 17 mai 2021 21:10

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cere răbdare în ceea ce privește revenirea fanilor pe stadioanele din România. 

  • Finala Cupei României, Astra – CS Universitatea Craiova se joacă pe 22 mai, la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”. 

Guvernul a aprobat revenirea fanilor pe stadioane, dar ministrul Eduard Novak dă de înțeles că finala Cupei României va fi singura partidă cu spectatori din acest final de sezon. Disputa de la Ploiești va fi privită ca un test, iar pașii următori vor fi făcuți în funcție de mai mulți indicatori, printre care și gradul de vaccinare. 

Eduard Novak, detalii despre revenirea fanilor pe stadioane

„Sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare. Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului. Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion.

După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie... Noi încercăm din răsputeri să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi.

Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea. Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor”, a spus Eduard Novak, conform Telekom Sport. 

Suntem foarte optimiști în legătură cu prezența spectatorilor la meciurile EURO 2020. Astăzi am condus la Palatul Victoria o ședință de lucru a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020 și am vești bune. 

În cadrul întâlnirii s-a luat în discuție posibilitatea ca, în raport cu măsurile legislative în vigoare la acel moment, ultimul meci din optimile EURO 2020 să aibă în tribune un număr de spectatori mai mare decât cel de 13.000 convenit anterior. 

Altfel spus, dacă procentul de ocupare aprobat de Guvern la data meciului va fi mai mare de 25%, Arena Națională ar putea găzdui suplimentar un număr de câteva mii de suporteri. Acest lucru depinde de evoluția situației sanitare și de succesul campaniei de vaccinare. 

O altă veste bună este că diferența care se va adăuga celor 13.000 va fi formată exclusiv din suporteri români vaccinați. Toate celelalte măsuri prezentate în cadrul ședinței îmi dau convingerea că evenimentul va fi unul memorabil, care ne va aduce bucurie, dar ne va scrie și o frumoasă carte de vizită pentru viitor.
Eduard Novak, pe Facebook

Accesul fanilor pe stadioane e condiționat

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat condițiile în care fanii vor putea reveni pe stadioane: 

  • persoanele vaccinate anti-Covid: doar la 10 zile după completarea schemei de vaccinare; 
  • persoanele care au un test negativ PCR: testul trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de meci; 
  • persoanele cu test antigen negativ: testul nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore.

VIDEO Novak s-a pus pe treabă la MTS: "Deja am dat la tradus «Strategia sportului maghiar»! Ministerul trebuie să traseze direcția"

Citește și alte știri despre revenirea fanilor pe stadioane: 

S-a aprobat! În ce condiții revin fanii pe stadioane: teste COVID și la meci! » MTS, cerință bizară pentru cluburi + ce meciuri pot avea spectatori în acest sezon

EXCLUSIV Craiova cere schimbarea stadionului pe care se va disputa finala Cupei României! De ce nu mai vor oltenii să joace pe „Ilie Oană”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
archibald
archibald  •  18 Mai 2021, 12:17

Toți sunt experți, indiferent de domeniu! De aceea ne este atat de bine! Să pună botniță și la cicliști în timpul concursurilor ptr. că sunt nas în nas!

luisharcsa
luisharcsa  •  18 Mai 2021, 06:49

***. ***.. In rest da , este un nesimtit Novak.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviu79pit
liviu79pit  •  18 Mai 2021, 01:33

Cine e scarbosul asta de face el legea in Romania?? ***! ***! Daca e voie pe stadioane, cine e el sa se opuna?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează