FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Elias Bucurică negociază pentru Dinamo! Clubul a intrat în faza „ultras”

Elias Bucurică, șeful ultras de la Dinamo
Elias Bucurică, șeful ultras de la Dinamo

Articol de , , - Publicat luni, 01 martie 2021 07:41 / Actualizat luni, 01 martie 2021 07:54

În baza cotizațiilor cu care suporterii lui Dinamo au mai acoperit găuri financiare pe care le creaseră Negoiță și Cortacero, liderul galeriei Elias Bucurică a devenit reprezentant al clubului în tratativele cu creditorii care amenință clubul cu retrogradarea. Șeful „ultras” l-a sunat pe Contra ca să discute despre datorii.

Cu acționarul majoritar Cortacero absent din România și indezirabil în club, DDB a devenit și finanțator, și conducător executiv prin liderii Peluzei „Cătălin Hîldan", Elias Bucurică și Nicu Tararache. Asociația deține numai 20 la sută dintre acțiunile societății, însă ia, în perioada aceasta, toate deciziile importante, pe care Consiliul de Administrație doar le confirmă.

Datoriile lui Dinamo: 90.000 de euro pentru Contra și pentru Reyes 

Administratorul e Constantin Eftimescu, fost portar al lui Dinamo și angajat al clubului de multă vreme. Pablo Cortacero și reprezentantul lui român Dorin Șerdean contestă dreptul lui Eftimescu și speră să inverseze în instanță situația, să redevină ei conducători cu drept de decizie. Până atunci, rolurile de președinți le joacă șefii galeriei. Capul „ultras" Elias Bucurică s-a transformat în negociator pentru obținerea licenței de Liga 1.

El l-a sunat recent pe Cosmin Contra și a încercat să trateze cu antrenorul în legătură cu datoria pe care o înregistrează Dinamo față de el. Cosmin a renunțat să mai meargă în comisiile FIFA pentru litigiu fiindcă ar fi solicitat acolo toți banii din contractul cu clubul, mai mult de jumătate de milion de euro. Cere 50.000 de euro, salariul pentru două luni. 

Preparatorul fizic pe care l-a adus el, Javi Reyes, vrea patru salarii, 40.000 de euro în total. Elias nu a avut succes, Contra nu acceptă să renunțe și la suma minimă la care a ajuns în proces. „Și eu am fost păcălit, la fel ca voi, la fel ca jucătorii! Nu vreau să pun clubul în pericol, dar nici nu e posibil să antrenez gratuit!" a fost răspunsul fostului internațional.

Elias Bucurică, șef „ultras" devenit conducător de club

Cum a devenit Elias reprezentant al clubului? Ca lider al suporterilor "ultras" care au pornit programul „Doar Dinamo București", asociația care a adunat până acum mai mult de un milion de euro, bani cu care a creditat societatea. Asociația alcătuită din 14.500 de membri nu a votat un delegat, după modelul „socios" din Spania, unde suporterii-asociați votează și aleg astfel un președinte beneficiar al unui mandat în timpul căruia el răspunde pentru toate hotărârile importante din club.

800.000 de euro însumează datoriile pe care clubul trebuie să le achite pentru obținerea licenței, potrivit DDB. Suporterii susțin că au redus debitele de la 1.200.000 de euro. Pentru licența de Europa League, termenul de plată e 31 martie. Pentru licența de Liga 1, data-limită e 30 aprilie

Scenografie PSD, flori pentru PNL 

Bucurică a fost implicat, ca lider al suporterilor dinamoviști, în câteva situații în care a folosit „Peluza" în interes politic. În 2014, galeria lui Dinamo pe care o conducea tot Elias a realizat o scenografie la Arena Națională când Victor Ponta a lansat candidatura sa la președinția României. După șase ani, Bucurică și aliații săi „ultras" au împărțit flori de „Ziua femeii" echipați cu veste inscripționate cu PNL. Schimbaseră stânga cu dreapta politică, dar continuau să fie folosiți în scop electoral.

Elias Bucurică negociază pentru Dinamo! Clubul a intrat în faza „ultras”

Citește și alte știri pe Dinamo:

Cum a ratat Dinamo transferul unui dublu câștigător de Europa League: „Și-a dat seama imediat”

EXCLUSIV Vot de încredere pentru Jerry Gane » Mario Nicolae, declarații de ultim moment pentru GSP

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (96)
creeperno999
creeperno999  •  03 Martie 2021, 22:38

Articolul asta e de 3 zile pe pagina principala. A-ti intrat in pana de idei?

zorrozabal
zorrozabal  •  03 Martie 2021, 06:54
Postat de zorrozabal pe 01 Martie 2021, 09:16

***!Vazand ca Dinamo „se incapataneza” sa nu dea faliment,au primit ordin de la„Palat” sa semene zinzanie intre suporteri,scotandu-l in prim plan pe acest Elias Bucurica-unul din liderii galeriei!Cu toate ca adevaratii lideri ai DDB in acest sezon sunt altii!

!

bubunika
bubunika  •  03 Martie 2021, 05:14
Postat de Neagu Mihai pe 03 Martie 2021, 00:46

Bucurica va aduce o mare bucurie romanilor:Dinamo desfiintata din cauza datoriilor !

Inshallah!

Vezi toate comentariile (96)
Comentează
Close