FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Emoții pentru Țucudean » Tatăl său s-a retras la vârsta pe care o are George acum, din cauza problemelor cardiace: "Pot să fug după tramvai și să mor"

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 15:23

La pauza meciului CFR Cluj - Gaz Metan, 2-2, George Țucudean, 27 de ani, nu a revenit pe teren, acuzând probleme medicale.

Atacantul a fost transportat de urgență la spital, după ce a acuzat amețeli și o creștere a pulsului (Detalii AICI). După mai multe investigații, doctorii au concluzionat că Țucudean nu are nimic grav și jucătorul poate părăsi spitalul.

Probleme de inimă în familie

Familia Țucudean are însă un istoric al afecțiunilor cardiace. Tatăl lui George Țucudean, Marius, a avut o carieră promițătoare de fotbalist, dar s-a retras în 1994, la 27 de ani. Marius Țucudean, atacant la UTA Arad, nu a mai primit acceptul medicilor de a juca, din cauză că suferea de sindromul Wolff-Parkinson-White.

Marius Țucudean

"Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament.

I-am zis că am făcut același circuit, în același cabinet, când eram selecționat la lotul de juniori și nimeni nu mi-a spus că sunt bolnav. Doar de două sau trei ori simțisem că mi se accelerează bătăile inimii. Pentru că nu voiam să mă las, am mers la doctorul Carp, cel mai bun cardiolog din țară. El mi-a spus că pot să joc și să nu pățesc nimic sau pot să mă las de fotbal, să fug după tramvai și să mor. Mi-a recomandat să mă las dacă aveam și alte surse de venit", spunea Marius Țucudean într-un material din Prosport, în februarie 2000.

Ulterior, Marius Țucudean a decis să nu se opereze pe cord și a intrat în afaceri, alături de socrul său, Gheorghe Cosma, cei doi construind un adevărat imperiu la Arad (Detalii AICI).

80de goluri a marcat Marius Țucudean pentru UTA, în peste 300 de meciuri

"Când mă duc la vizita medicală la INMS, doctorii de acolo își aduc aminte de problemele cu inima pe care le-a avut tata. Îmi fac și mie câte un control amănunțit. Slavă Domnului, sunt sănătos tun!"
George Țucudean, în 2015, potrivit Cancan

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
zizu
zizu  •  10 Decembrie 2018, 08:50

o fi din cauza ozonului administrat *** la fcsb! sa nu indrazniti sa mi moderati,atata timp cat scriu exact ce scria in articolul lui stucan....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  09 Decembrie 2018, 17:00
Postat de hitman222 pe 09 Decembrie 2018, 16:55

valahu offteaza dupa barbati neozeelandezi.

[valah1986campionii.europei (4727 comentarii) Postat de andytheblue pe 20 Octombrie 2014, 02:29 Pai si acum tu nu esti in tara ma valahule ? Acum da. Dar mi ar placea sa plec definitiv in New Zeeland, de departe tara cu cei mai prietenosi si frumosi barbati din lume si cu un nivel al coruptiei f scazut.]

baruch
baruch  •  09 Decembrie 2018, 16:53

ar fi mare pierdere. tucudean are cifre foarte bune (chiar si la steaua livra, dar...bine, cu antrenorul-finantator de acolo...)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close