FOTBAL  »  Superliga  »  PORTRET

Englezii l-au comparat pe Gică Hagi cu Luis Figo: „Spre deosebire de portughez, românul a reușit asta”

Gică Hagi, pe vremea când evolua la Barcelona. foto: Guliver/Getty Images
Gică Hagi, pe vremea când evolua la Barcelona. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 mai 2020 16:47

Gheorghe Hagi (55 de ani), în prezent antrenor la Viitorul, e considerat de numeroase voci cel mai mare fotbalist din istoria României. Presa străină n-a uitat momentele de magie pe care „Regele” le-a avut în Spania, Italia sau Turcia. 

Publicația Pundit Feed a făcut o incursiune prin cariera lui Gică Hagi și a impactului pe care acesta l-a avut pe la echipele pe la care a trecut. 

„Aparține grupului mic de jucători care au jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona. Spre deosebire de Luis Figo, Hagi a reușit să-și mențină un nume intact la ambele. 

Trecerea la Brescia a fost un șoc pentru mulți, impresia fiind că Hagi face un pas înapoi. Cu toate acestea, s-a dovedit lovitura de care avea nevoie. Și-a recăpătat încrederea pierdută la Real, a revenit în lumina reflectoarelor și Barcelona l-a transferat. 

O carieră de lungă durată, pe care Hagi a încheiat-o ca o legendă atât în România, cât și în Turcia. Totuși, ea nu a fost lipsită de controverse. Hagi a fost criticat în unele dăți pentru temperamentul său vulcanic”, sunt doar câteva pasaje din caracterizarea făcută de cei de la Pundit Feed.

283 de goluria marcat Gică Hagi în 663 de meciuri la nivel de club

35 de goluria avut Hagi la echipa națională, adunând 124 de selecții

19 trofeea cucerit Hagi în întreaga carieră

VIDEO. Ianis și Gheorghe Hagi urmăresc împreună meciul Columbia-România (1-3), de la Mondialul din 1994

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fussball über alles! » Andrei Niculescu despre restartul din Bundesliga: „Va fi un fotbal special, în vremuri speciale! Partidele din week-end vor fi devorate”

COVID-19. Real Madrid, tăieri salariale imense » Câți bani pierd jucătorii lui Zinedine Zidane

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
stefanwrs
stefanwrs  •  11 Mai 2020, 11:26

Bulgarul nu a jucat si la Real. „Aparține grupului mic de jucători care au jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona. Spre deosebire de Luis Figo, Hagi a reușit să-și mențină un nume intact la ambele.

lake1001
lake1001  •  10 Mai 2020, 17:53

Cu bulgarul cum rămîne? Regele Balcanilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează