FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 1-0

Azdren Llullaku, poveste zguduitoare: și-a pierdut tatăl la 6 ani, a fugit din calea războiului din Kosovo, a fost gata-gata să fie aruncat în mare: "Am fost la un pas să fiu omorât!"

Azdren Llullaku, poveste zguduitoare: și-a pierdut tatăl la 6 ani, a fugit din calea războiului din Kosovo, a fost gata-gata să fie aruncat în mare:
Azdren Llullaku, poveste zguduitoare: și-a pierdut tatăl la 6 ani, a fugit din calea războiului din Kosovo, a fost gata-gata să fie aruncat în mare: "Am fost la un pas să fiu omorât!"

Articol de - Publicat duminica, 20 iunie 2021 17:41

Azdren Llullaku e un fost golgheter din Liga 1. Povestea din spatele fotbalistului de azi e cu adevăratul impresionantă și poate deveni în orice moment subiectul unui film.

Azdren Llullaku s-a născut pe 15 februarie 1988, la Istok, în Iugoslavia, unde a trăit timp de 12 ani, iar copilăria lui a fost una extrem de dificilă.

Am avut o copilărie grea şi plină de neprevăzut! Din nefericire, încă de la 6 ani am trăit fără tata, care a murit... Apoi, pe la 10 ani, a trebuit să fugim din Kosovo, din cauza războiului. Am plecat cu mama şi cu fratele meu, de unii singuri în Italia. Au fost momente de panică, plângeam mult şi mi-era frică.

Nu a fost deloc uşor, crede-mă, dar lupta asta pentru supraviețuire m-a învățat să fiu tare! Am avut multe experiențe traumatizante în viață pentru că puteam să mor în orice moment. Bine că eram un copil pe atunci și nu pricepeam foarte exact ce se petrece cu mine, cu noi", povestește atacantul.

Azdren Llullaku poveste fabuloasă: „Mafia omora oamenii pe vapor!"

Llullaku împreună cu cei din familie au fugit în Italia, și-au pornit pe jos spre Macedonia.

Mafia de acolo era foarte mare. Cereau bani ca să ne ducă şi ne păzeau cu puşca. În cazul în care Paza de Coastă din Italia îi intercepta, călăuzele aruncau în mare oamenii pe care îi transportau. S-a întâmplat asta chiar cu o zi înainte să plecăm noi. Toţi cei 30 de oameni de pe vas au fost ucişi! Am avut mare noroc că pe noi nu ne-a prins. Riscam să fiu aruncat în mare în orice clipă. Au fost cele mai lungi ore din viaţa mea. Când am ajuns în Italia, a fost o descătuşare", spune Azdren.

llullaku

Problemele l-au marcat serios pe atacantul Astrei, dar niciodată n-a dat înapoi:

În timpul războiului am rămas fără case, nu mai aveam unde să dormim, ca să nu mai amintesc despre victimele omenești, care au fost cele mai îngrozitoare. Inclusiv eu am pierdut câteva rude, amici, a fost horror, un coșmar. Au fost momente în care aveam şi probleme financiare acasă. Am fost şi la lucru, trebuia să merg şi la şcoală, dar nu m-am gândit niciodată să mă las de fotbal. Când a trebuit să-mi ajut familia, am lucrat ca barman şi ospătar". 

"Cum să avem teamă de Steaua? Noi ne-am făcut jocul, am atacat, am stat sus fără frică și am alergat mai mult ca ei. Am avut dorință mare să-i batem pentru că sunt principala favorită a campionatului. Nu trebuie să ne credem mari după ce-am bătut Steaua! Este o victorie meritată și sunt fericit că am adus victoria"
Azdren Llullaku, atacant Astra

Informații despre Kosovo, țara de naștere a lui Llullaku

  • Şi-a declarat Independenţa faţă de Serbia în februarie 2008, la 9 ani după ce ONU a preluat administrația în urma războiul purtat în fosta Iugoslavie.
  • Cu o populație de 1,8 milioane de locuitori, din care peste 90% albanezi, statul Kosovo a fost girat de SUA și democrațiile occidentale.
  • Începând cu 2013, UE și-a asumat rolul de mediator între sârbi și albanezi, pe fondul escaladării conflictelor din nordului statului, acolo unde sârbii sunt majoritari.
  • Kosovo are bogate resurse minerale, dar are o economie precară, bazată foarte mult pe agricultură.
  • În 2018, Comisia Europeană a confirmat că statul Kosovo a îndeplinit ultimele două condiții pentru a obține liberalizarea vizelor, în urma ratificării Acordului de delimitare a frontierei cu Muntenegru și consolidării luptei împotriva criminalității și a corupției. 

Preferinţele lui Llullaku

  • marcă de maşini: Audi
  • actor: Vin Diesel
  • muzică: rap
  •  mâncare: pizza şi pastele din Italia
  • parfum: One milion
  • echipa preferată: Inter Milano
  • antrenor de afară: Jose Mourinho
  • jucător de afară: Cristiano Ronaldo

Transfer spectaculos în B! Un fost golgeter din Liga 1 s-a întors în România și a semnat cu o candidată la promovare

FCSB a făcut „eventul” » Tănase și Moruțan au spart tiparele într-un sezon eșuat pentru echipa lui Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
martinpen
martinpen  •  23 Iulie 2018, 11:31

Oameni buni, de ce credeti ca povestile astea cu fotbalisti care au trait in saracie si au patit nu stiu ce sunt mai vandabile decat alea cu fotbalisti care duc viata normala ? Chiar credeti ca numai un sarac poate ajunge fotbalist ? Am vazut cazuri de fotbalisti proveniti din lorzi, regi, sultani, si mult mai buni decat aia care vin din saracie... Nu uitati ca saracie e peste tot, deci e normal sa gasesti multi fotbalisti venind din saracie...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close