FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV A doua parte a interviului cu Mihai Stoica: "Steaua e măcelărită de arbitri!" + de ce a eșuat Rădoi: "În viața mea nu am văzut așa ceva"

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2016 10:21

GSP publică astăzi, în exclusivitate, primul interviu al fostului manager al Stelei! Iată a doua parte din acest interviu, ultima urmând să fie postată pe site la ora 14:00.

- Ați susținut varianta Constantin Gâlcă după ce Reghecampf a decis să plece la Al Hilal?
- N-am fost consultat. Nici n-aș fi avut ceva de spus, nu-l cunoșteam deloc.

- Nu credeți că Steaua s-a despărțit prea ușor de Gâlcă, având în vedere că a reușit o performanță istorică, să cîștige trei trofee într-un singur sezon?
- Steaua a câștigat fără drept de apel Cupa României și Cupa Ligii. Campionatul l-a pierdut Târgu Mureș!

- Ați discutat cu Costel de când sunteți în libertate?
- Doar de două ori am vorbit și mereu ne-a despărțit un geam.

- De ce a eșuat Mirel Rădoi la prima experiență pe banca tehnică?
- Toate au fost împotriva lui! În toată cariera mea n-am întâlnit o situație asemănătoare, un om supus unei asemenea presiuni.

[NU RATA PRIMA PARTE A INTERVIULUI EXCLUSIV: Primul interviu cu MM după eliberare: "Slavă Domnului că n-am văzut meciul ăla!" + dezvăluire importantă: ce i-a promis Gigi când a ieșit!]

"E bine la Domnești"

- Cu un antrenor mai experimentat, credeți că Steaua ar fi trecut de Partizan?
- La 2-1 sârbii erau îngropați, doar că au venit faza penalty-ului și eliminarea lui Varela. Nu Mirel a fost vinovat pentru acel eșec. Pur și simplu se întâmplă, așa cum s-a întâmplat la Boro sau cu Ludogoreț.

- Ca stelist, nu e ciudat să vedeți Steaua jucând la Pitești sau să nu aibă galerie la un meci în Ștefan cel Mare?
- E o situație delicată, dar m-am mai confruntat cu probleme de genul acesta și în 2011.

- Mai există vreo șansă ca echipa să se întoarcă în Ghencea?
- Doar dacă autoritățile vor revoca această decizie inexplicabilă, care conduce la degradarea continuă a unei arene unde s-a scris istorie. Sincer, eu sunt foarte mulțumit de condițiile pe care le avem la Domnești, mai ales dacă ținem cont și de investițiile pe care patronul a fost de acord să le realizeze în viitorul apropiat.

- Cum intenționați să aduceți fanii înapoi lângă echipă?
- Eu, dacă n-aș fi fost implicat și aș fi fost doar suporter stelist, aș fi mers oriunde ar juca această echipă, mai ales acum, cînd reaua-voință a unora este evidentă. Pentru steliști, punctele de vedere exprimate de Ilie Năstase și Cristian Gațu ar trebui să fie literă de lege.

- Ce părere aveți de evaluarea mărcii Steaua la 57,3 milioane de euro?
- Se discută de venituri, dar nimeni nu ia în calcul cheltuielile. Sunt curios să aflu cine a făcut această evaluare și care a fost algoritmul.

- Ce șanse are Steaua la titlu în acest sezon?
- Șanse sunt, dar s-au micșorat substanțial după neașteptata înfrângere de luni, coroborată cu incredibila victorie a Astrei de la Botoșani. Astra e principala favorită la titlu în acest moment, deși depinde foarte mult de Alibec. Patru puncte reprezintă un mare avantaj cu 10 etape înainte de final. Spun patru puncte pentru că sper să batem Iașiul și iau în calcul o victorie pe teren propriu a liderului în ultima etapă a sezonului regulat.

- Vi se pare că Steaua a fost dezavantajată de arbitri?
- Nu, mi se pare că a fost masacrată! Cea mai iubită echipă de fotbal din România a ajuns bătaia de joc a unor arbitri! Colțescu și Cătălin Popa pot aplica la Guinness Book, primul într-o colaborare fără fisură cu asistenții, pentru cele mai multe goluri valabile anulate într-un meci, iar al doilea pentru cele mai multe penalty-uri neacordate. Victima în ambele cazuri? Steaua! Asta în condițiile în care alții calcă portarii în picioare și câștigă puncte nemeritat.

- Cum vi se pare acest sistem competițional cu play-off și play-out?
- Am propus sistemul cu 8 ani în urmă, doar că mă gândeam la 12 echipe. Azi am aceeași opinie.

- Mutu mai poate ajuta echipa națională?
- Nu consider.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (98)
tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  26 Februarie 2016, 07:24

F FRUMOS INTERVIUL CU ACEASTA VEDETA..TRAIASCA NENEA IANCU.. MITZA BASTON... MA-MITZA..MITZA BICICLISTA SI.. AH ERA SA UIT.. MITZA CARTON.... ASTEPTAM CU REALA EMOTIE.. LUCRARILE STIINTIFICE ALE.. MITZEI ..SAPUN

956838304367169
Paduraru Vasile  •  25 Februarie 2016, 22:33

D-le Stoica mai bine vorbește de cum a câștigat Steaua ultimele campionate Sigur ați fàcut tricouri de campioni la toate brigazile de arbitri.....cum??? Nu zici nimic, hai că știu că ai tupeu.Te ascult sau aștept replica.

907440516040697
Florin Duminica  •  25 Februarie 2016, 19:46

pentru unii dintre voi care a-ti comentat,invatati sa scrieti si apoi sa judecati pe cineva

Vezi toate comentariile (98)
Comentează