FOTBAL  »  Superliga  »  FC U CRAIOVA 1948

EXCLUSIV Adrian Mititelu ripostează după acuzațiile lui Mircea Sandu la emisiunea lui Ioanițoaia: „E un criminal!” + ce vrea să facă după procese

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 12:57

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova 1948, a reacționat după declarațiile lui Mircea Sandu, din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, referitoare la dezafilierea Universității Craiova, din 20 iulie 2011. 

Mititelu îl contrazice pe fostul șef al FRF, care a spus că cea care a decis ca omul de afaceri să meargă la TAS a fost Curtea Constituțională. Mai mult, patronul echipei din Liga 3 susține că are în continuare proces cu Mircea Sandu pe latura civilă.

„E(n.r. Mircea Sandu)un criminal care a omorât Universitatea și a rămas nepedepsit din cauza corupției din justiția română. Minte cu nerușinare când spune că cea care a stabilit că trebuie să merg la TAS a fost Curtea Constituțională. Habar nu are ce spune. A scăpat pe latură penală, din cauza unor jocuri de culise conduse de generalul Dumbravă, care s-a implicat direct în toate procesele legate de Universitatea Craiova cu FRF. Dumbravă e omul de casă al lui Trăilă, care a fost avocatul lui Sandu Mircea.  

N-a scăpat însă de latura civilă și nu va scăpa niciodată, chiar dacă suntem convinși că va dura ani de zile. NU va scăpa nici de judecata divină pentru răul pe care l-a făcut Universității Craiova, dar și familiei mele”, a declarat Mititelu pentru GSP.ro.

„Mergem la TAS”

Mititelu susține că e gata să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, deși au trecut 8 ani de când Universitatea a fost dezafiliată: „Acum suntem la Curtea de Apel. Într-o lună, două, ne judecăm, dar ei ne-au trimis la TAS după atâția ani. Am atacat la Curtea de Apel decizia Tribunalului. Dacă nu primim o sentință favorabilă, mergem în Elveția, la TAS”. 

Mircea Sandu: „Au vrut să ne execute!”

„S-o luăm cu finalul. Curtea Constituțională a decis că Mititelu trebuie să meargă la TAS. Dacă urma calea recomandată de Comisiile Federației el nu încălca niciun Regulament și nici Statutul Federației. El a fost sfătuit să se ducă la instanțe și la procurori ca să ne lege pe noi! Să vă fie foarte clar! Ăsta a fost scopul! Dacă urma calea recomandată și se ducea la TAS nu pățea nimic. Absolut nimic! El s-a dus pe civil. Eu am fost informat de Stângaciu și habar n-aveam că Bihorul, Bistrița și Craiova s-au dus în instanța civilă. Interzis de regulament! D-asta i-am dezafiliat.

Totul a fost statutar și regulamentar. Instanța l-a întrebat de ce nu s-a dus la TAS. Pentru că el a primit sfaturile să se ducă la DNA și la instanța civilă cu noi ca să ne execute. Asta a fost problema. Niciodată eu nu i-am spus unuia cum să voteze. Și la cazul ăsta am votat la coadă ca să nu influnțez. Îmi pare rău de Craiova, dar acum mă bucur că orașul are o echipă în Liga 1, frumoasă, cu un stadion nou, poate datorită acelei Adunării Generale care a decis să-i acorde un loc”, a spus Mircea Sandu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu. Echipa a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF, care a îndeplinit o formalitate. Locul echipei în liga secundă a fost luat de Juventus Colentina. 

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru şi 2 abţineri. Dintre cei 14 membri au lipsit Cristi Borcea, unul dintre cei doi reprezentanţi ai Ligii 1, şi Dumitru Costin, preşedintele sindicatului fotbaliştilor recunoscut de FIFPRO. Marius Stan şi Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abţinut.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu a fost executorie, Sandu și Dragomir trebuiau să plătească o amendă de 80.000 de lei și să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuiau să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx au fost absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Recursul la Curtea de Apel a început pe 5 septembrie 2016. Au fost peste 10 termene. 

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Pe 15 iunie 2017, Curtea de Apel a anunțat decizia definitivă în cazul dezafilierii Universității Craiova, anulând practic toate condamnările și prejudicile stabilite de Tribunalul București.

Vezi și:

EXCLUSIV VIDEO Mircea Sandu, totul despre dezafilierea Craiovei: „Au vrut să ne execute” + Laudă echipa oltenilor din Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
piet
piet  •  07 Noiembrie 2019, 20:06

Intrebare logica am si eu pentru ziarul clanului Becali? Ce ne mai frecati ridichia cu *** asta de" Minciunelu".Nu este clar ca a schimbat numele societatii csu CRAIOVA de 3-4 ori pentru a nu plati impozitele la stat .Nu este clar ca la momentul dizolvarii toti jucatorii urmau s-a devina liberi de contract deoarece erau neplatiti mai mult de trei luni?Nu este clar ca in momentul in care se impinea data scadenta a platilor catre jucatori le dadea bani pe jumatate de luna si le marea contractele neplatindu-le salarile din urma si nici cele renegociate .Nu e clar ca a dus fotbalul CRAIOVEAN in prapastie .A retrogradat cea mai frumoasa echipa a provinciei de doua ori a dus-o in pragul falimentului a dezafilieri .Daca frf avea ceva cu CRAIOVA ,leaganul atator imense valori fotbalistice nu acorda un loc in liga a doua oltenilor.Oful Minciunelului este ca nu i-a fost dat lui ! Si cu ce bani s-a sustina el o echipa ?Oful este ca acum echipa are stadion ,patron,toti fosti mari fotbalisti alaturi iar el e singur .....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  07 Noiembrie 2019, 19:53

Si tot tu, mititelule, m-ai trimis la stadion sa-i spun altei echipe STIINTA, cu toate ca eu stiu ca STIINTA mea a murit... Si stiu ca nu e STIINTA, cu toate ca sa ii zic, nu pentru ca-mi spui tu ca nu e, ci pt ca atunci cand pierde nu mai mor, ci doar sufar, iar atunci cand castiga nu inviez, ci doar ma bucur... Doar Dumnezeu te mai poate ierta pt ca noi n-o vom face NICIODATA...

sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  07 Noiembrie 2019, 19:35

Booveanule, tu ai ucis Universitatea... Paranoia si saracia ta au ucis Craiova... Ai vrut sa inoti alaturi de rechini, tu fiind o hamsie... Ai retrogradat-o sa o poti cumpara, ai ras de noi, suporterii echipei, ai mutat echipa pe unde ai vrut, ai intitulat-o echipa ta si a familiei tale, ai indatorat-o si apoi ai ucis-o... Brutarule, ai ceea ce meriti... Acum ai o echipa a ta si a familiei tale...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează