FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 0-1

EXCLUSIV Alexandru David: „Sepsi să se mute cu totul în Ungaria, nu-i ține nimeni cu forța aici. Au impresia că la Sf. Gheorghe e altă țară? Greșit! E România!”

Banner al dinamoviștilor la Sepsi - Dinamo 0-1 FOTO: Raed Krishan
Banner al dinamoviștilor la Sepsi - Dinamo 0-1 FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2019 11:15

Contactat de reporterii Gazetei pentru a comenta declarațiile celor de la Sepsi, președintele lui Dinamo, Alexandru David, a avut un discurs extrem de naționalist la adresa echipei și a oficialilor lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

Numărul 1 din Ștefan cel Mare invocă, printre altele, și Constituția României și nu ezistă să îl ironizeze pe directorul sportiv al celor de la Sepsi, Janos Bokor.

- Domnule David, directorul sportiv al celor de la Sepsi, Janos Bokor, a spus că arbitrajul din meciul Sepsi - Dinamo a fost împotriva echipei sale. Cum comentați?
- Tupeul unora nu cunoaște limite! Domnul Bokor să lase victimizarea asta penibilă și să pună mâna la treabă. Când băteau pe toată lumea era meritul lor, acum când iau bătaie e vina altora. Nu mai țin strategiile astea ieftine. Acum o săptămână urlau că vine meciul cu Dinamo, le tremurau brăcinarii, dar acum văd ca tot de luni urlă de Gaz Metan. Să lase prostiile și să joace fotbal!

- Cei de la Sepsi au fost deranjați și de comportamentul xenofob al suporterilor dinamoviști.
- Văd ca pe acesti oameni îi "strânge haina" Romaniei.

- La ce vă referiți exact?
- Jandarmeria nu e bună, probabil vor să apeleze la jandarmeria din Ungaria, observatorii nu sunt buni, arbitrii nu sunt buni. Păi, să se mute cu totul în Ungaria, nu îi ține nimeni cu forța aici. Văd că oficialul de la Sepsi e deranjat că se vorbește despre Dinamo.

"Am ajuns să ne fie rușine în țara noastră?"


Janos Bokor

- E adevărat că domnul Bokor s-a arătat deranjat de acest aspect.
- Păi, domnule Bokor, vezi că Dinamo are 70 de ani de tradiție în spate, face parte din fibra neamului românesc, e cea mai importantă echipă a acestei țări. Ce ai vrea, să se vorbească despre Sepsi?

- E normal să își apere echipa așa cum și dumneavoastră apărați Dinamo!
- Văd că are tupeul inimaginabil să spună că "mor câinii". Trezește-te, omule, "câinii" nu vor muri niciodată, dar să fii sigur că experimentele de laborator nu au viață lungă! Nu plânge tu că rămâi fără spectatorii, chipurile scârbiți, că ei au fost 5.000 dintr-un singur motiv - să vadă Dinamo. Poate nu-ți dai seama! Și scade din 5.000 cei 1.000 de "câini roșii" care v-au fost oaspeți.

- Păreți foarte deranjat de interviul pe care Janos Bokor l-a dat Gazetei Sporturilor.
- Păi, am ajuns să ne fie rușine să mergem să jucăm fotbal în țara noastră pentru că apar astfel de tupeiști să ne tragă de urechi? 

"Mută-te din România!"

- Oficialul lui Sepsi s-a referit la anumite provocări venite din scandările ultrașilor roș-albi.
- Domnul Bokor vorbește de scandări când tot stadionul lor e plin de steagurile ținutului secuiesc, când la difuzoare pune la maxim imnul ținutului secuiesc? Asta ce e? Oare nu sunt provocări pe față? Ce ar trebui sa facă oaspeții dumnealor, să lase capul jos în țara lor? Să întoarcem și celălalt obraz la noi acasă, să ne umilească cum vor ei? Văd că sunt deranjați că am adus steagul României mari la meci și că galeria a expus un banner cu mesajul "Doar România, Doar Dinamo București, fără autonomie în ținuturile românești".

- Nu este totuși o provocare pentru spectatorii de etnie maghiară?
- Păi, să vadă domnul Bokor articolul 1 din Constituție care spune că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil". Domnule Bokor, te deranjează Constituția țării al carei cetățean ești? Mută-te atunci!

"România e o Țară extrem de tolerantă!"

- Domnule David, haideți să rămânem, vă rog, în planul sportiv. Cei de la Sepsi spun că ar fi normale sancțiuni usturătoare pentru Dinamo.
- Dacă vorbim de sancțiuni, atunci vom întreba și noi cum organizatorii permit intrarea în stadion cu simboluri interzise la întruniri publice. Cum permit asemenea provocări? Tot ei sunt uimiți că suporterii dinamoviști au reacție? Poate domnul Bokor confundă țările, are impresia că la Sfântu Gheorghe e altă țară? Greșit! E România! Echipa asta a lui joacă deocamdată în Campionatul Național (accentuează) Românesc de Fotbal. Câtă vreme se vor numi Sfântu Gheorghe vor mai juca două mii de ani în România, asta dacă nu se vor desființa. În final, aș vrea să îl întreb un lucru pe domnul Bokor de la Sepsi.

- Ce anume?
- Sunt curios cum a reușit performanța de a omologa un stadion cu vestiarele în containere și cu o nocturnă care pâlpâie precum un opaiț. (trage aer în piept adânc) Se pare că România chiar este o țară extrem de tolerantă și îngăduitoare!
Alexandru David

"Ce era să facă arbitrul din meciul cu Sepsi? Să nu dea un penalty care se vedea pe Lună? Sau să le bage el mingea în poartă celor de la Sepsi?"

"Poate vrea domnul Bokor să arbitreze dânsul. Ar putea să ceară la meciul cu Mediaș brigadă de arbitri din Ungaria, poate așa vor fi mulțumiți"
Alexandru David

Dinamo se apropie de play-off! Victoria cu Sepsi menține vii speranțele „câinilor” » Ce trebuie să se întâmple pentru a prinde Top 6

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (197)
corsair83
corsair83  •  11 Februarie 2019, 19:28

Cei ce o ard aiurea cu falsul patriotism a lui David - fani "fecesebisti", bezmeticul ala asazis argesean nu au decat sa dea o tura in genunchi prin fata ungurilor din Sf. Gheorghe. Vorbiti aiurea ca sa va aflati in treaba, muriti de nervi ca Dinamo a inceput sa miste si o sa fie belea daca intra in Playoff- deranj mare in special pt FCSB. Dati fuga prin Sf Gheorhe ca nu ati in trecut in viata voastra pe acolo si stati macar 2 ore ..vedeti pe ce ton se vorbeste, ce ciudat se uita la tine cand aud vorbindu-se in romana de parca ai fi in tara straina acolo si apoi vedeti daca are dreptate David dinamovistul.

george1111
george1111  •  11 Februarie 2019, 17:57

Bravo,DAVID !!!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  11 Februarie 2019, 17:00

Pe astia chiar nu-i opreste nimeni? A inceput sa dea afara patriotismul din ei. Spunea cineva in comentarii ca li se umfla si pantalonii de atat patriotism. Halal!!! Chair nu pot fi opriti xenofobii astia?

Vezi toate comentariile (197)
Comentează