FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

ASTRA // EXCLUSIV Angajații la mila jucătorilor » Situație frapantă în Liga 1: nu și-au mai primit salariile de jumătate de an

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 17:08

Hermannstadt și Dinamo nu-s singurele cluburi cu probleme financiare din Liga 1. La Giurgiu, angajații nu și-au primit banii de jumătate de an sau mai bine. Trăiesc din mila jucătorilor și speră ca până de Sărbători patronul Ioan Niculae să le vireze și lor o parte din bani!

Astra traversează un moment fantastic în campionat de când Bogdan Andone i-a luat locul lui Dan Alexa. A adunat 9 puncte în 3 etape și a marcat de 9 ori. Singura sincopă din mandatul tehnicianului care a început sezonul la FCSB a fost eliminarea din Cupă, cu Sepsi, 2-4. 

Totuși, situația financiară a giurgiuvenilor e delicată. Ioan Niculae n-a virat banii către jucători, la care sunt restanțe de 2 sau chiar 3 luni. Mai gravă este problema angajaților clubului, unde sunt datorii de la 3 la 6 luni. Surse de la Astra susțin că problemele au fost mai mari, fiind la un moment dat datorii și de aproape 9 luni!

Doar promisiuni, nimic concret  

Angajații s-au săturat de promisiuni și de faptul că patronul clubului, un om de afaceri potent financiar, uită complet de ei. 

„Sunt, într-adevăr, mari probleme. Se promit săptămânal banii, dar mereu nu se întâmplă nimic. Gândiți-vă că vorbim despre oameni care au salarii mici, nu precum cele ale fotbaliștilor, care își permit să trăiască lejer și dacă nu primesc banii o lună sau două. Sunt salarii cu care să trăiești o lună și atât! Vin Sărbătorile, sperăm să primim ceva până la urmă”, a spus o sursă din club. Unii dintre angajați chiar au fost să se plângă, amenințând că pleacă, moment în care le-au fost plătite câteva salarii. Lunile au trecut și situația a ajuns în același punct dificil.  

Trăiesc din mila jucătorilor  

Sunt angajați la Astra care au mai primit bani de la jucători pentru a-și putea întreține familiile. Nu puțini sunt fotbaliștii care au grijă ca din când în când să-i mai „premieze” pe cei care le spală echipamentul sau au grijă ca ghetele să le fie curățate. „Ne mai dau băieții bani. Dacă nu erau ei, nu știu ce făceam! Sunt mulți jucători sufletiști, care au grijă de noi. Nu ne rămâne decât să sperăm că va fi bine până de Sărbători”.  

ASTRA // EXCLUSIV Angajații la mila jucătorilor » Situație frapantă în Liga 1: nu și-au mai primit salariile de jumătate de an

Problemele financiare, o obișnuință  

Nu e prima dată când la Astra sunt probleme. Clubul a trecut prin mari dificultăți financiare și la un moment dat chiar s-a împrumutat de la Gigi Becali pentru a supraviețui. În prima jumătate a acestui an, Mike Cestor şi Jacques Zoua au fost într-o emisiune televizată pentru a povesti clipele de groază pe care le-au trăit în perioada în care au evoluat la Astra. Au dezvăluit atunci că au fost mereu păcăliţi de promisiuni că vor fi plătiţi - mai întâi dacă echipa se califică în playoff, apoi dacă ajung în finala Cupei, promisiuni care nu au fost respectate niciodată. S-a apelat atunci inclusiv la grevă, mai ales că jucătorilor le era plătită chiria de către impresarul care i-a adus în România. 

4este locul ocupat de Astra. Are 25 de puncte, cu doar 5 sub liderul CFR Cluj 2.500 de lei este salariu mediu al unui angajat de la club

2.500 leieste salariu mediu al unui angajat de la club

Vezi și: 

EXCLUSIV Avocații lui Cataramă negociază ACUM cu Negoiță cumpărarea clubului Dinamo + De ce a fost dezamăgit patronul „câinilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
remarque
remarque  •  08 Noiembrie 2019, 09:38

Angajatii respectivi nu mai au de ce sta acolo. Patronul nu se va schimba, stilul de munca nu se va schimba.

patratel2019
patratel2019  •  08 Noiembrie 2019, 07:28

Ar trebui dată o lege care sa stipuleze ca dupa 4 luni de neplata jucatorilor sau administratiei, angajatilor etc, clubului sa i se retraga licența. Ori ai bani să susții un club ori vrei capital politic, de imagine sau jocuri de de culise?

qwerty007
qwerty007  •  08 Noiembrie 2019, 01:57
Postat de qwerty007 pe 08 Noiembrie 2019, 01:55

character....da,zero,cica se impumuta...

Caracter,ce naiba tot pun h-ul ala !!?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează