FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Becali nu mai suportă! Dică, OUT de la FCSB la prima înfrângere » Surpriză: cine vine în locul lui

Articol de , , - Publicat miercuri, 10 octombrie 2018 08:00

Becali l-a tolerat pe Dică, un antrenor docil și convenabil până acum. Limita mandatului va fi la Craiova, în runda următoare, unde înfrângerea l-ar demite pe Nicolae.

Dică jonglează cu materialul pe care i-l oferă patronul și după reguli stricte stabilite din lojă, și tot nu e sigur de postul lui. Antrenorul riscă din nou să fie demis, după ce s-a salvat aproape miraculos astă-vară, când ratase câștigarea campionatului în favoarea CFR. De data asta, pierderea primului loc i-ar fi fatală. Iar testul se anunță complicat: va merge la Craiova, pe terenul unei formații disperate că se află la limita dintre play-off și play-out. 

Pericol mare!

"Cât timp ne aflăm pe primul loc, deci suntem doar la mâna noastră, Dică nu e amenințat deloc", a susținut Becali după eșecul șocant cu Chiajna, 0-1 pe terenul din Voluntari. La mâna lor, steliștii vor mai fi doar cu o victorie în Oltenia. O înfrângere ar prăbuși echipa până pe locul al 4-lea! 

Urmăritoarele CFR, Gaz Metan și Viitorul vor juca toate acasă în etapa care urmează după pauza provocată de partidele internaționale și pot trece peste FCSB. Cu cele mai mari investiții din toată competiția, Gigi s-ar trezi cu trei formații în fața lui în clasament, foarte aproape de jumătatea sezonului regulat. 

L-a apreciat fiindcă e "cuminte"

Demiterea n-ar constitui o problemă, pentru că acordul cu Dică e valabil doar până la sfârșitul sezonului și poate fi rupt cu plata a 50.000 de euro, o sumă pe care Becali și-ar permite-o ușor. Gigi nu l-a schimbat până acum fiindcă a fost conștient de condițiile dificile și anormale în care a lucrat Nicolae. 

În sezonul trecut s-a pierdut campionatul pentru că patronul a ignorat forma jucătorilor și a forțat titularizarea lui Alibec în locul golgeterului Gnohere.

Tehnicianul e obligat și în stagiunea curentă să improvizeze de la o etapă la alta în funcție de ideile care-i mai vin lui Gigi. Scuza că nu beneficiază de libertatea de a hotărî singur l-a ținut în funcție până acum. Alibiul nu mai funcționează însă. Un eșec la Craiova și prăbușirea echipei în clasament l-ar condamna pe Dică. 

"Nu-mi fac probleme că voi fi dat afară, fiindcă ăsta e un risc pe care și-l asumă oricare antrenor. Eu știu cât muncesc, de aceea sunt împăcat cu mine, indiferent de decizia pe care o va lua patronul"
Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Îi dictează Gigi, dar e și el vinovat!"

Prestația dezamăgitoare a FCSB în fața Chiajnei l-a "alimentat" pe Ion Crăciunescu, un contestatar vehement al lui Dică. Fostul arbitru a tunat la TV Digi Sport: "Becali îi dictează echipa. Așa se întâmplă! Nu Dică alege titularii, îi dictează patronul formula de start. Chiar și în condițiile astea, tot ar trebui să vedem o atitudine potrivită a echipei, să vedem un stil, un joc organizat. Nu poate Becali să le transmită jucătorilor și să paseze mai rapid, n-are cum să facă el și scheme de joc! Nu există la FCSB vreun fotbalist care să joace la mai mult de 60 la sută din potențial". Și Ilie Dumitrescu a contestat priceperea antrenorului și a asistenților lui. Fostul internațional a atras atenția că echipa nu e pregătită fizic și de aceea se accidentează mulți jucători. 

Teja, Edward, Rednic

O soluție evidentă pentru înlocuirea lui Dică nu există încă. Becali a mai luat în calcul variante în ultima vreme: Edward Iordănescu, Mircea Rednic, Mihai Teja. Cele mai mari șanse să treacă acum la FCSB le-ar avea Teja, care a făcut minuni la Gaz Metan, i-a condus pe medieșeni până pe locul al treilea. El a mai lucrat la FCSB ca antrenor secund, a fost și junior al roș-albaștrilor. Rednic nu ar avea portretul antrenorului cu care Becali să se simtă confortabil, nu e un tip docil și ușor de manevrat. Și Iordănescu junior are cam aceleași "defecte". 

Vezi și: FCSB pregătește o mutare-șoc! Becali vrea un fost fundaș de la Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
gazistu
gazistu  •  11 Octombrie 2018, 00:01

sa vina Gigi cu banii si Teja antreneaza FCSB!!

1198766430181192
Abigail Laslas  •  10 Octombrie 2018, 21:59
Postat de romeverest pe 10 Octombrie 2018, 18:56

Oare de ce sunt atatea probleme pentru numirea unui nou antrenor la Fcsb ?? Poate fi numit chiar si Mache, tanand cont ca echipa este stabilita si pregatita tactic de catre “inteligentul natiunii”, care a reusit marea performanta sa piarda ultimele trei campionate !!

oare la la echipa ta de ce l-au pus pe niculescu, putea s-o duca si frizerul pe loc de baraj

933960793415637
Ardelean Nelu  •  10 Octombrie 2018, 19:21

G

Vezi toate comentariile (29)
Comentează