FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Becali nu mai suportă » Soluția disperată a lui Gigi: îl vrea pe omul care a făcut-o mare pe FCSB + încă o mutare neașteptată

Articol de GSP - Publicat marti, 18 septembrie 2018 00:00

Becali s-a săturat de Dică, nu-l mai crede capabil să conducă FCSB. Iordănescu junior și preparatorul pe care Reghecampf ”l-a inventat” în România constituie staff-ul visat de patron.

Gigi a găsit o "nișă" pe care încă nu intrase: pregătirea fizică. S-a ocupat el de transferuri, a ales formula de start, a făcut schimbările din timpul meciurilor.
Cum echipa nu funcționează așa cum ar vrea, a găsit o explicație din singura activitate la care recunoaște că nu se pricepe: "Echipa stă prost de tot fizic! Îi văd pe jucători că nu pot să alerge și n-am cum să mă ocup tot eu și de asta, că doar nu sunt doctor!". 

Ilie e consilierul 

Soluția e să angajeze un "doctor": pe Thomas Neubert, germanul pe care Reghecampf l-a adus la Steaua în 2012, de la începutul primului său mandat. Becali a reținut sfatul pe care i l-a transmis insistent Ilie Dumitrescu: Neubert e cel mai bun, dovadă activitatea pe care a avut-o la FCSB, și merită un efort financiar ca să fie readus.

Neamțul e din iunie 2016 la ȚSKA Sofia. A plecat cu scandal de la București, a forțat transferul în Bulgaria și a reziliat unilateral contractul cu roș-albaștrii, motiv pentru care s-a intrat într-un litigiu în care Steaua îi cerea despăgubiri. Gigi ar trece peste ca să-l readucă pe Tommy.

Întoarcerea lui Neubert e imposibil de realizat în condițiile de față, el nu poate fi implantat în staff-ul din prezent, revenirea ar implica și schimbarea antrenorului principal. Dică e oricum ca și condamnat. Patronul nu a trecut peste ratarea calificării în grupele Europa League și peste pierderea premiilor de 10 milioane de euro. 

Edward vrea

Jocul cu CFR a fost pretextul care a declanșat criticile. Gigi a observat după un egal în deplasare cu campioana că echipa nu aleargă, nu pasează și toți jucătorii arată mai rău decât se prezentau la fostele lor cluburi. 

Edward Iordănescu e alegerea cea mai la îndemână, el e în contact cu Becali de mai multă vreme și e dispus să semneze cu FCSB. Le-a refuzat recent pe Chiajna și pe Voluntari din precauție, în urma experienței scurte și dezastruoase de la CFR.
Stelei nu i-ar spune nu. Mai rămâne doar să fie sacrificat Dică, "o execuție" pe care Gigi a anunțat-o deja. 

"Lui Dică i-am promis că-l las pănă în etapa a 13-a și eu mă țin de cuvânt, nu-mi bat joc de antrenori! Dacă după cinci etape echipa va juca la fel ca acum, Dică pleacă! O să văd pe cine aduc, poate angajez zece antrenori, unul să antreneze și restul să fie consilierii lui!"
Gigi Becali, la DigiSport

"Benzar, Planici, Man și Gnohere sunt titulari de bază, în rest nu mai există titulari, îi evaluăm în etapele următoare! Mijlocași centrali n-avem, m-am convins de toți! Să intre iar Morais la mijloc și să-l mai văd o dată și pe Zlatinski, să-mi dau seama dacă se schimbă ceva!"
Gigi Becali, patron FCSB

Îl distruge fără să-l cunoască!

Becali a vorbit o jumătate de oră la DigiSport despre cât de slab e preparatorul fizic al FCSB, fără să știe măcar la cine se referea: "Dacă eu dau cinci milioane pe Nedelcu și pe Coman și ei sunt mai slabi decât la Viitorul, înseamnă că nu sunt pregătiți! Bine, Coman gâfâie și pentru că bagă două pachete de țigări pe zi, țigări cu 32 de substanțe drogangiste! Dar eu văd foarte bine că nu e bună pregătirea fizică, asta e problema principală!

I-am întrebat pe MM și pe Dică de ce nu e pregătită echipa și MM mi-a zis că-l avem pe cel mai bun preparator din Europa, pe Kurti". Ovidiu Kurti nu se ocupă de pregătirea fizică, el lucrează doar la recuperarea fotbaliștilor reveniți după accidentări. Marian Lupu e preparatorul fizic. 

Steaua, naționala, Hănescu, Begu

Marian Lupu, specialistul în pregătire fizică pe care Becali îl consideră responsabil de prestația sub așteptări a echipei sale, are un CV care ar trebui să ofere niște garanții. A început munca la FC Național, apoi a fost preparatorul fizic al Stelei între 2002 și 2006. A trecut la Federație, unde a lucrat și cu naționala mare și cu lotul U21. În urmă cu un an și jumătate a revenit la FCSB, după ce fusese curtat insistent și de Rădoi, și de Dică. Tot el s-a ocupat de pregătirea fizică a steliștilor și în sezonul trecut, în care echipa a ajuns în primăvara Europa League.

Mai suportă Dică?

"Teroarea" în care-l ține Becali i-a șubrezit rezistența lui Nicolae Dică. El a suportat implicarea patronului în deciziile tehnice, chiar o defilare a ideilor tactice pe care Gigi i le-a impus și apoi le-a anunțat în direct în emisuni TV. A ajuns spre capătul răbdării. Asta mărturisesc apropiați ai lui, martori ai nervilor pe care i-a acumulat antrenorul în ultimele 14 luni, de când colaborează cu Becali. Niciodată n-a mai primit ultimatum clar, ca acum, când Gigi îi dă cinci etape ca să demonstreze că e bun. Nu mai e clar nici dacă Dică însuși va mai suporta cele cinci etape în "tortura" pe care i-o rezervă patronul.

Doar 13 meciuri întregi!

Coman, pe care Becali îl folosește ca exemplu de fotbalist foarte bun nepregătit fizic, a avut întotdeauna o problemă, o capacitate de efort prea slabă. Mihai Stoica l-a atenționat pe Gigi după ce plătise către Viitorul 2.625.000 de euro pentru achiziționarea lui Florinel. "Mi-a zis MM că toți jucătorii sunt monitorizați în antrenamente și Florinel aleargă cel mai puțin", a povestit patronul. Istoricul atacantului de 20 de ani arată că Mihai Stoica a avut dreptate, Coman nu prea poate juca un meci întreg: are doar 13 partide de 90 de minute din totalul de 72 pe care le-a bifat la Viitorul și la Steaua. În general, el intră pe parcurs sau e schimbat. La Cluj a fost schimbat în minutul 70. "Ceruse schimbare cu un sfert de oră înainte și am mai tras de el, să mai joace", a povestit Dică. 

Geniu în primul mandat, slab în al doilea

Neubert a uimit Liga 1 la prima lui experiență din fotbalul românesc, s-a ocupat de pregătirea fizică a steliștilor între 2012 și 2014, timp în care echipa a luat două titluri, a jucat "optimi" în Europa League și în grupele Champions League. Pe lângă rezultate, fotbaliștii deveniseră mult mai puternici, evident mai tari din punct de vedere fizic. În al doilea mandat, pornit în 2015, munca lui Neubert n-a mai funcționat la fel. Cu Bourceanu măcinat de accidentări, cu Gebhardt și cu Marica afectați și ei de leziuni și de absența îndelungată, munca germanului n-a mai avut efect, el și Reghecampf au ratat titlul în favoarea Astrei, o formație pe care Șumudică o conducea în condiții grele. "Am luat campionatul cu Anticârcel împotriva tuturor investițiilor lor!", s-a amuzat Șumi.

Rezerva pentru Edi: Teja

Becali s-a mai gândit să-l angajeze pe Edi Iordănescu, dar l-a evitat ca să nu ajungă în conflict cu el, dacă antrenorul ar fi refuzat să execute ordinele pe care le trasează Gigi de obicei. Edward ar trebui să facă și el compromisuri asemănătoare celor pe care le face Dică: echipa dictată, schimbări transmise la pauzele meciurilor. În cazul în care nu-l va convinge pe Iordănescu să joace un asemenea rol, Gigi are o soluție de rezervă: pe Mihai Teja, tehnicianul de la Gaz Metan. L-a mai ofertat când era la U Cluj și Teja, un machedon fost la juniorii FCSB, a refuzat propunerea. 

Programul care stabilește soarta lui Dică:

FCSB - Dunărea Călărași
Hermannstadt - FCSB
FCSB - Chiajna
Craiova - FCSB
FCSB - Voluntari

Acestea sunt ultimele cinci adversare din turul sezonului regulat, limita la care Becali a anunțat că-l va evalua pe Dică: "Poate-i dau afară pe toți: și pe antrenor, și pe MM, și pe preparatorul fizic!". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
ray51
ray51  •  19 Septembrie 2018, 11:24

In cele 5 meciuri FCSB va face maximum 9 puncte !

939271716140965
Manu Ion  •  19 Septembrie 2018, 11:18

Ai dreptate Gica,numai ca Prosinecki era fotbalis nu o" persoana care poarte echipament de fotbal illegal". Si Lacatus fuma dar juca fotbal !!! Si mai este ceva : PREGATIREA DE VARA SI IARNA STEAUA O FACEA LA FORBAN NU PRIN TURCIA SI CIPRU !!!!!

alfabetta
alfabetta  •  18 Septembrie 2018, 21:04

Ciobanu e greu ... de cap. El vrea ca cineva din hârtie de WC. ( ăla de şters pe cur) - pe care asigură el - ca cineva să facă un album de foto.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează