FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ce țeapă de zile mari și-a luat Duckadam: „Mașina avea de fapt 100.000 de kilometri, iar furtunele erau legate cu sârmă!”

Articol de - Publicat sambata, 08 august 2020 11:28 / Actualizat sambata, 08 august 2020 12:02

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia

Duckadam oferă dezvăluiri despre perioada în care Steaua cucerea cel mai important trofeu din fotbalul românesc, face afirmații în premieră despre viața din interiorul echipei din acei ani

- Helmut, dar ARO-ul l-ați primit după finala din 1986?
- Da, dar nu era nou. Era din stocul armatei. Trebuie să fim onești și să recunoaștem că aveau și 100.000 de kilometri. Unele furtune erau legate cu sârmă, nici nu se găseau coliere pe vremea aia. Eu i l-am vândut cuiva dintr-o comună de lângă mine, care avea nevoie de această mașină. El avea oi și avea nevoie că era 4x4 cu motor bun de Brașov. Cerusem vreo 220.000 de lei pe ea, erau foarte mulți bani.

- A fost o primă fantastică?
- Când au venit oamenii în București să facem actele mi-au zis că-mi dau doar 200.000 de lei pe el că consuma mai mult ulei decât motorină. Eu am vândut-o, colegii mei la fel. Poate unii au fost mai inspirați la bani, dar 200.000 de lei erau bani la vremea aceea. Vreo patru, cinci Dacii noi! Erau bani mulți. Prima a fost fantastică, nu ne-au luat deloc peste picior. Cred că Valentin a insistat pentru prima asta.

- Tu ai fost apropiat de Valentin Ceauseșcu?
 - N-am fost cum au fost alții. Boloni, Tudorel au fost apropiați de el, chiar și Lăcătuș. Nu știu de Pițurcă. Eu am avut o experiență cu Valentin în 1990, imediat după Revoluție. A fost invitat la Brescia de Hagi și m-a sunat Tudorel să-i iau o cameră la hotel la Arad. A înnoptat la mine acasă, nu l-am dus la hotel. Vorbisem și cu șeful poliției din Nădlac, ăla era supersperiat când a auzit că Valentin vrea să plece. A înnoptat la mine și atunci am stat mai mult de vorbă cu el. Era un om foarte modest, un om normal. Am mai vorbit cu el acum vreun an, după ce m-am întors de la o emisiune.

- Dar Vardinoianis cum de-a ajuns pe lângă echipă?
- Prin Valentin pentru că avea multe afaceri cu statul român. Probabil Valentin făcând parte din familie a ajuns să-l cunoască. Apoi s-a împrietenit cu nea Puiu.

- Ați fost parcă și într-o vacanță.
- Da, da. Am avut o satisfacție când am fost chemați de Iorgos Vardinoianis, în Grecia. A fost și la finală, pe teren. Atunci ne-a invitat în Grecia, cu familiile, totul pe cheltuiala lui. Am stat la un hotel și ne-a dat și câte o mie de dolari de cheltuială. Lui i-am dat echipamentul meu de joc, echipamentul cel verde. I l-am dat pentru băiatul lui.

- Spune-mi, Helmy... 
- Nea Ovidiu, a fost un om extraordinar, ne-a și dus pe yachtul lui mai pe ascuns așa. Era cotat la vremea aia de vreo 6 milioane de dolari, dar fratele lui își comandase unul de 12 milioane de dolari. Avea un dormitor sub punte, vedeai pești, era superb.

Duckadam, dezvăluiri neștiute despre un scandal din vestiarul Stelei: „I-a zis direct: «Ieși în p***a mă-tii afară!"»”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam: „Dacă rămâneam în America mă făceam grădinar”

EXCLUSIV Episod genial dezvăluit de Florin Prunea: „Era cu paharul de whisky în față. Mi-a dat 30.000 de dolari la pungă și m-a dat afară!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
22cea
22cea  •  08 August 2020, 17:40
Postat de bridges pe 08 August 2020, 13:50

Furtune? Poate furtunuri! Se vede ca ai stat mult timp pe langa Becali .....

Fecesebistii sunt specialisti la "furtune" , prietenii stiu la ce ma refer :)))

22cea
22cea  •  08 August 2020, 17:38
Postat de cordell.hull pe 08 August 2020, 12:35

Acel aro pe care l a primit Duckadam valora atunci mai mult decât un RANGE ROVER nou acum...deci ce teapa?... in plus oricine are nani își poate lua oricâte RANGE ROVER uri vrea... atunci nu oricine primea aprobare pentru un aro... și da... era normal sa mănânce ulei la 100 mii km... acum și mașinile noi mănâncă ulei

Numai tu continui sa mananci castane pe aici .

22cea
22cea  •  08 August 2020, 17:35
Postat de rocky2 pe 08 August 2020, 16:02

Deci toti erau niste bisnitari! Vindeau la suprapret ce altii nu aveau cum sa-si procure! Acum se vaita ca nu au din ce trai...

Helmy ;)))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează