FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu nu-l iartă pe Florin Bratu: "La IQ-ul pe care îl dovedește, trebuia să mă aștept că nu înțelege o figură de stil"

Cornel Dinu
Cornel Dinu

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 17:47

Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, l-a ironizat pe Cornel Dinu imediat după victoria cu Viitorul, scor 1-0, invitându-l la șotron (vezi detalii aici). "Mister" a reacționat într-un interviu acordat GSP.ro.

- Domnule Dinu, v-a invitat Florin Bratu la șotron. Vă duceți?
- Nu mă surprinde atacul nejustificat al lui Bratu la adresa mea. N-ar fi trebuit să răspund după principiile că "vulturii nu se hrănesc cu muște" sau "leul nu întoarce capul la zgomotul altor animale". Pentru că nu numai eu am constatat că e obraznic cu prea multă lume, după doar câteva luni de antrenat prima echipă a lui Dinamo, infatuat și împopoțonat la prima victorie, mă simt nevoit să fac unele precizări.

- Vă rog.
- Eu m-am referit doar la vulnerabilitățile sistemului defensiv constatate de foarte multă lume în primele 3 jocuri din campionat, ca și în cele de pregătire. Doar atât deocamdată. La care am adăugat transferurile nejustificate ale lui Popovici și Axente, când îi ai pe tinerii Olteanu, Popa și Moldoveanu, care deja au confirmat.

- Mister, totuși a băgat jucătorii tineri.
- Introducerea jucătorilor tineri este de apreciat, dar ea are nevoie de consecvență. În sensul că i-a trimis în teren pe Olteanu și Ciobotariu doar după eșecurile defensive din primele trei etape. Promovarea jucătorilor tineri s-a făcut la Dinamo ca o tradiție cu mulți ani înaintea lui. E firesc să nu știe istoria reală a "câinilor roșii".

- Florin Bratu a jucat la Dinamo.
- A evoluat pentru noi doar două sau trei anotimpuri, dar aș vrea să revin la observațiile mele. Ele nu s-au referit la felul în care se antrenează la Dinamo, ci la modul superficial în care sunt pregătiți antrenorii în Școala Federală și ce am auzit că se practică funcționăresc în antrenamentele de la noi.

- Și până la urmă, vă duceți la șotron? V-a invitat Bratu.
- La IQ-ul pe care îl dovedește Bratu, trebuia să mă aștept că nu înțelege figura de stil cu șotronul. Mă face chiar simpatic, cu tupeul său obraznic, nefăcând altceva decât să mă invite să fiu pe viitor mai atent la ceea ce antrenează și face. Și cu adevărat și mai simpatic decât crede el. Uită poate că joacă săptămână de săptămână, iar eu am să mă uit și mai atent de cât o făceam până acum din fotoliu, fiind vorba chiar de Dinamo. 

"Mister Dinu e simpatic şi mă amuză de foarte multe ori. Îl invit la antrenamente, să ne arate şi nouă cum se joacă şotronul"Florin Bratu, antrenor Dinamo

"La majoritatea echipelor din prima ligă, nu doar la Dinamo, se lucrează după șabloane superficiale. Antrenamentul constă într-un joc 5 contra 2, apoi o ușoară pregătire fizică ce aduce mai mult cu șotronul, urmează inevitabila miuță, cu foarte puține teme exacte, și probabil exerciții de finalizare directe sau cu centrări, fără adversitate reală" Cornel Dinu, în Gazeta din 11 august

titluri de campion a câștigat antrenorul Dinu cu Dinamo

53de goluri în 454 de meciuri a marcat jucătorul Dinu în tricoul lui Dinamo

Vezi și: Lecție defensivă de la Mister » Dinu îi învață pe „câini” cum să se apere mai bine: "La noi se antrenează șotronul și miuța!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
geo.b.
geo.b.  •  15 August 2018, 13:24

Aici nu-i dau dreptate lui Bratu.Sfaturile "batranilor" ar trebui cel putin ascultate,daca nu respectate,le pui in sita,le cerni si reti doar ceea ce vrei.Dar nu ai voie sa jignesti.Daca vrei respect,respecta.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 August 2018, 12:05
Postat de catalin.palcu pe 15 August 2018, 09:05

Problema lui Dinu nici macar nu e Bratu. Ci toata lumea ! O vorba buna de la Dinu nu imi aduc aminte sa fi auzit. Despre nimeni ! Ever ! Prea multa aroganta , mai ales daca luam in calcul cariera de antrenor, pe cea de fotbalist i-o cunosc mai putin. Un event si apoi inca o Cupa luata cu Dinamo cand aveam un lot absolut exceptional. In Europa nimic din pacate. Jucatori tineri lansati de Dinu din pepiniera clubului nu imi aduc aminte. La nationala stim ce a facut. La al doilea mandat la Dinamo nu a mai facut nimic oricum. Deci , maestre mai usor cu criticile ca nu ati fost vreun Ancelotti sau Guardiola.

Dinu e dușmanul din curte. "Marele dinamovist" care împroașcă ironii veninoase la adresa tuturor antrenorilor și majorității jucătorilor. Da, e un simbol al istoriei clubului, dar al acelei părți din istorie cu care nu ne putem mândri, pentru că ține de securitate și nomenclaturiști influenți.

119504918941829
Gyr Gyr  •  15 August 2018, 10:39

CONTINUARE ... TOATA STIMA ALTCUMVA NU. ESTE O CHESTIUNE DE ETICA SI MORALA. DOMNUL DINU TREBUIE SA INVETE SA VORBEASCA IAR CU METAFORA STA PROST. TOT ASA POATE FI INTERPRETAT SI ANTRENORUL LUI DINAMO CARE L-A INVITAT POLITICOS SA VINA SA-I INVETE SA JOACE SOTRONUL. O GLUMA DAR LUAT IN SERIOS SI PUSA CA MASURATOARRE LA UN IQ. ESTE O RUSINE ACEST FEL DE A ABORDA NISTE JUCATORI TINERI CARE FAC SI EI CE POT PE UN FOND DE LIPSA DE BANI. SI FAC MULT. ROLUL LUI ESTE DE AI STRINGE SI CRED CA NICIODATA UN BRATU NU AR FI REFUZAT UN AJUTOR DE LA EL. DAR OMUL PREFERA SA TE LOVEASCA SA TE UMILEASCA CA MAI APOI SA TE ARATE LUMII CE URIT ESTI. NICIO CONSIDERATIE PETNRU DUMNEATA DOMNULE DINU CORNEL. LIPSA DE RUSINE DE BUN SIMT SPUNE TOTUL.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close