FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Dan Petrescu își pariază cariera! » Bonusuri COLOSALE trecute de șefii lui CFR Cluj în noul contract cu SuperDan

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2019 09:09

CFR Cluj negocia cu Petrescu din decembrie 2018 și a reușit să-l aducă abia ieri, când Dan a semnat un contract nou cu Clujul, valabil până în 2021.

Antrenorul a rupt contractul cu Guizhou Zicheng, din liga a doua chineză, și a revenit în Gruia la ultima solicitare a oficialilor din Ardeal, care-i transmiseseră că perioada de întrerupere pentru meciuri internaționale constituia un moment potrivit pentru instalare. 

Pauza îi oferă lui Petrescu un timp să mai lucreze un pic cu lotul liderului și o ocazie o va constitui amicalul cu Gaz Metan, programat duminică, la ora 13:00. Va fi revenirea lui Dan pe banca vișiniilor împotriva lui Edi Iordănescu, tehnicianul care-l înlocuia în iunie, după ce Petrescu devenise campion. Edward a rezistat doar trei meciuri, acum e sparring pentru fostul fundaș dreapta al „Generației de aur”. 

Cum de a reușit CFR să-l aducă pe Petrescu tocmai acum, nu mai devreme? Și ce urmează pentru vișinii în perioada următoare? Detaliile înțelegerii cu antrenorul care a câștigat campionatul cu „feroviarii” în sezonul trecut:

  • Salariul e mic, față de cota și de pretențiile lui Dan: 20.000 de euro lunar. Un venit dublu față de cel al lui Teja, de la FCSB, însă minuscul în comparație cu remunerația din China, de două milioane de euro. 
  • E vorba numai despre venitul de bază al tehnicianului. Dan a devenit un fel de partener al clubului, în condițiile în care CFR nu o duce grozav din punct de vedere financiar. El a acceptat salariul de 20.000 de euro și se va apropia de sumele din Asia dacă va obține rezultate care ar echilibra economia campioanei: două milioane de euro va încasa pentru calificarea în grupele Champions League sau un milion de euro dacă îi va conduce pe Deac și pe ceilalți în grupele Europa League. Obiective greu de îndeplinit, din moment ce clujenii nu vor fi capi de serie în preliminarii. În sezonul trecut au avut un parcurs lejer, cu Dudelange, din Luxemburg, în play-off-ul Europa League, însă au pierdut surprinzător ambele manșe, cu Conceicao la conducere. 

„Am ajuns la un acord, Dan Petrescu va fi antrenorul nostru de la următorul meci, amicalul cu Gaz Metan, de duminică. În campionat, urmează un joc cu Astra pentru Dan”
Bogdan Mara, scouter CFR

„Petrescu se întoarce la Cluj? Sunt surprins, nu știam! Avantajele CFR-ului rămân situația din clasament, unde e lider, și omogenitatea lotului. Care pierde în etapa viitoare, dintre FCSB și Craiova, iese din luptă!”
Marius Șumudică, antrenor Al Shabab

Conducerea veche l-a îndepărtat

Petrescu a câștigat campionatul cu CFR în sezonul trecut, când încropise echipa în vară, cu aproape tot lotul nou. A plecat la Guizhou și datorită salariului, 5 milioane de euro pe sezon dacă rămânea în prima ligă și două milioane pentru eșalonul secund, și din cauza situației neclare din conducere. Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir, vechii șefii, căutau să-l schimbe cu Conceicao și l-au invitat pe portughez la câteva meciuri din campionat. Staff-ul nou, Marian Copilu-Mara-Bilașco, l-a convins pe Dan să se întoarcă. 

Are jucătorii lui

Petrescu moștenește un lot pe care el l-a creat. Inclusiv Boli, cel mai nou venit, a lucrat cu Dan și la CFR, și în China. Îi știe și pe ceilalți din echipă, mai puțin pe maghiarul Lang, fundașul central ajuns la Cluj după ce a plecat Petrescu în China. Adam Lang va concura cu apărători care s-au aflat sub comanda lui Dan: Vinicius, Andrei Mureșan, Boli. 

Minteuan rămâne

Interimarul care a câștigat pe linie de când a fost învestit ca „principal” provizoriu, Alin Minteuan, va fi în club și după revenirea lui Petrescu. El va deveni antrenor secund al lui Dan. E o promovare, în condițiile în care fusese urcat de la echipa a doua a clubului, aflată în C.

Riscă bani, reputație

Petrescu a coborât de la două milioane de euro pe sezon, cât avea la Guizhou, la 240.000 de euro, pentru că bonusurile nu prezintă nicio garanție, nu sunt ușor de bifat. Riscă, așadar, să piardă bani mulți și își asumă și riscul de a-și ciobi cota ca antrenor dacă va rata titlul, în condițiile în care preia echipa pe primul loc, înaintea ultimelor opt etape, cu patru puncte peste Craiova și cu cinci înaintea FCSB. 

Situație mai bună fără Petrescu ;)

Dan preia echipa într-o conjunctură mai favorabilă decât se afla CFR în sezonul trecut după primele două etape din play-off. Atunci, CFR era tot pe primul loc, dar avea un avans de numai două puncte față de ocupanta locului 2, care era FCSB. În prezent, clujenii sunt lideri cu 4 puncte mai mult decât locul secund și 5 față de ocupanta ultimului loc de pe podium. 

Clasament sezon trecut

  • 1. CFR 34p
  • 2. FCSB 32p
  • 3. Craiova 30p

Clasament acum

  • 1. CFR 33p
  • 2. Craiova 29p
  • 3. FCSB 28p

Urmează 4 meciuri în 15 zile

Petrescu va intra direct în focuri. După pauza din competiția internă datorată meciurilor echipei naționale, CFR va avea un program incendiar. Nu mai puțin de 4 meciuri în decurs de două săptămâni. Vestea bună pentru clujeni e că 3 dintre acestea sunt programate pe teren propriu.

  • 30 martie: CFR - Astra (Liga 1)
  • 3 aprilie: CFR - Astra (Cupa României)
  • 7 aprilie: Craiova - CFR (Liga 1)
  • 14 aprilie: CFR - FCSB (Liga 1) 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
1189594351073689
Vladescu Mircea  •  26 Martie 2019, 12:07

Cum sa se joace , titlul se da , cu mokaciuni , cu *** , cu rege-recip0rocitati !!!!Cu adevarat fotbal de grupa a 4-a valorica !!!!! Noroc ca vin Luxembourghezii si iar le scot fotbalul-blat din cap !!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

131624217670160
Geani Muraru  •  25 Martie 2019, 13:30
Postat de alexandru.popescu pe 23 Martie 2019, 09:20

Dan Penalty, un zurbagiu care se dă în stambă tot timpul. Să vezi circ la meciuri de acum înainte!

Stai linistit ca nu intrece circul facut de Gigi la FCSB

1581870215401957
Andronic Popovici  •  25 Martie 2019, 09:43

mie mi-a placut Minteoan ,respectand proportia asa a urcat si Zidan ,care a devenit indispensabil acum ,la fel de linistit si fara explozii cum era Murinio ,vedeti ca se poate si asa fara zgomot si praf .Sincer as vrea sa ia campionatul CFR ,chestia cu Sepsi e nedreapta ,chiar credeti ca nu au vrut sa castige in 3 confruntari ,nu cred ,desi aranjamente sau vazut si la case mai mari

Vezi toate comentariile (39)
Comentează