FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV Florin Prunea: „Bălănescu face pe el de frică” + Momentul despre care spune: „N-am mai întâlnit așa ceva în toată cariera!”

Florin Prunea are de încasat salariul pentru șapte luni, iar în alte două luni s-a aflat în șomaj tehnic
Florin Prunea are de încasat salariul pentru șapte luni, iar în alte două luni s-a aflat în șomaj tehnic

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2020 20:47 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 21:36

Florin Prunea, 51 de ani, a ajuns la finalul contractului cu roș-albii și povestește din mandatul plin de evenimente. Cele mai multe relatări ilustrează un club slab, sărac, cu o conducere preocupată mai mult de bârfe și de războaie interne.

- Domnule Prunea, în afara procesului prin care vă cereți salariile restante mai sunt și alte formalități sau despărțirea de Dinamo e clarificată?

- Procesul e vechi, nu e de acum, e de vreo două, trei săptămâni. Se ocupă avocații de asta. Alte lucruri nu mai sunt de stabilit, mi-am dus contractul până la capăt și ne-am despărțit.

"Chemau agenți la antrenament ca să vândă jucătorii!"

- E un eșec? A fost o greșeală să acceptați postul în urmă cu un an?

- Să știi că multă lume mi-a zis asta! Am greșit că am acceptat un contract pe o durată atât de scurtă, doar un an. Refuzasem o dată postul, pe urmă am fost de acord cu un contract pe un an. Ar fi trebuit să fi insistat pentru cel puțin doi ani.

- De ce ar fi fost mai bine? Ați fi putut continua acum? Atmosfera părea deja stricată.

- Nu s-ar fi ajuns aici dacă aș fi avut un contract valabil doi ani. Te porți altfel când știi că te arde la buzunar ca să te desparți de un om! Bine, eu am vrut să renunț încă după meciul de la Viitorul, atunci mi-am dat seama că nimerisem într-un război civil cu care nu aveam vreo legătură. Suporterii contestau conducerea și pe Neagoe, meciul fusese întrerupt și eu am mers în peluză, dacă mai ții minte...

- Îmi amintesc, da.

- Așa... Suporterii au interpretat că făcusem acel gest ca să fiu un fel de paratrăsnet pentru Negoiță, dar nu era adevărat, m-am dus printre ei din îngrijorare, mă temeam ca forțele de ordine să nu intervină agresiv. Erau în peluză și femei, și copii. Atunci am simțit că sezonul urma să fie unul greu de tot. n-aș fi crezut să existe atâta ură între dinamoviști! Vorbesc ca un fost junior din Ștefan cel Mare și ca fotbalist cu peste 200 de meciuri pentru Dinamo în prima ligă. Mai târziu, relația mea cu restul conducerii s-a rupt definitiv la transferul lui Nistor.

- De ce?

- Fiindcă eu m-am opus. N-a fost normal să vinzi inima echipei cu 260.000 de euro! Suma asta înseamnă două locuri urcate în clasament! Și au mai fost și alte episoade...Cu Neicuțescu a fost o situație cum n-am mai întâlnit în toată cariera! Eu cu Uhrin ne-am trezit în cantonament cu directorul general al unui club din Polonia și cu doi impresari. "Ce e cu voi aici?". "Am venit să-l urmărim pe Neicuțescu în antrenament, avem acceptul persoanelor de la birouri". Nu-mi venea să cred! Au început cu presiuni, cu telefoane de la RIN. I-am dat afară pe polonezi! Așa ceva nu e normal! Și Neicuțescu e un copil de care Dinamo ar trebui să aibă grijă, că merită mai mult de 100.000 de euro, cu cât voiau să-l vândă ei!

"Conducerea e jenantă!"

- Un fel de trial sau un târg.

- Da, voiau să vândă tot, erau disperați! L-ar fi vândut și pe Negruțu, câinele de la Săftica. I-am și spus într-o zi "Negruțule, dacă apar ăștia p-aici, tai-o, să nu te vândă! Ia-o pe după copaci!". Și mai e o disperare la Dinamo: toți vor să negocieze cu impresarii, asta e preocuparea principală! Mă bucur mult că băieții din galerie controlează acum totul din club, mai ales că au acces la contabilitate. Am vorbit cu unii dintre ei și le-am zis: "Uitați-vă bine în acte!".

- Să negocieze cu impresarii pentru comisioane? Ce ar fi de câștigat dintr-un club sărac? Că asta e imaginea despre Dinamo!

- Nu știu, dar e disperare să negocieze transferuri! Eu cu Dănciulescu nu am tratat cu nici un agent.

- Relația cu Negoiță cum a fost?

- Îl cunosc de 20 de ani, dar s-a schimbat mult de tot și i-am spus și lui asta. S-a schimbat în rău din cauza minciunilor din jurul lui. Ce mi-au auzit urechile în lunile astea... Îți dau doar un exemplu. În iarnă, i se spusese că eu cu Dănciulescu nu trecuserăm pe la muncă de o săptămână. M-a sunat "Ce faci? Când revii din concediu?". "Ce? Eu sunt la Săftica!". "Da? Auzisem că ți-ai luat o săptămână liberă".

DINAMO // EXCLUSIV Florin Prunea: „Bălănescu face pe el de frică” + Momentul despre care spune: „N-am mai întâlnit așa ceva în toată cariera!”

- Cum te-ai înțeles cu Bălănescu?

- N-a existat vreo relație cu el. Când am venit, era speriat că-i atacaseră suporterii casa și a rămas fricos și după. Înaintea fiecărui meci el se ducea la WC, "nu mai pot, mă duc la toaletă!". "Băi Bogdane, băi băiatule, ce ai, mă?". Îi e frică de suporteri, îi e frică să apară în presă... Serios, e jenantă conducerea lui Dinamo! Totul e numai pe hei-rup, "haideți să facem acum!". Nimeni nu ia decizii. Și stau toți ascunși ca șobolanii, ca șoarecii... Numai minciună, numai bârfă... 

- Care sunt greșelile pe care le-ați făcut?

- Îmi reproșez că nu am reușit să țin echipa departe de toate scandalurile, deși am încercat. Dar a fost foarte greu! Zi de zi apăreau probleme noi, nenorociri! 24 din 24 de ore numai așa!

- Spuneați că ați vorbit cu lideri din PCH. V-au propus să continuați?

- Nu, și nici nu s-ar pune problema, că nu rămân! Doar i-am sfătuit să aducă dinamoviști, să atragă oameni care se pricep, personaje cu care se poate vorbi despre fotbal. Au apărut Ion Marin, Țălnar, e foarte bine!

- Mai circulă o informație: că i-ați fi instigat pe jucători să pornească greva de acum zece zile. Așa a fost?

- Eu nu am mai avut contacte cu echipa în săptămânile recente. Recunosc că am mai vorbit la telefon cu unii dintre jucători și le-am spus că nu era în regulă ideea cu greva: "Respectați-vă meseria! Și nu vă bateți joc și de oamenii de la Voluntari, care au venit să joace un meci amical deja stabilit!". Eu nu eram de acord cu greva și nu ar fi existat vreo grevă dacă aș fi fost lângă echipă, deși băieții sunt de înțeles cinci sute la sută!

- Sunt de înțeles fiindcă nu mai erau plătiți din ianuarie?

- Și datoriile contau, dar eu nu cred că ele au declanșat greva. Jucătorii știau că suporterii se țineau de cuvânt și ei anunțaseră că urma achitarea încă unui salariu. Nu e normal ca tu, conducător, să iei salariul integral și echipa să fie în șomaj tehnic! Tu primești toți banii, ca de obicei, jucătorii pierd! Mi se pare inimaginabil! Tu iei salariul întreg. Vezi, Doamne, pentru licențiere!

- Bălănescu, despre el e vorba. A și explicat clar: dacă el ar fi intrat în șomaj tehnic, Dinamo nu ar mai fi luat licența.

- Pentru licență lucrează contabilitatea, există și un auditor, sunt alte departamente care se ocupă. Tu chiar crezi că nu ar fi luat Dinamo licența dacă ar fi fost și el în șomaj tehnic? Hermannstadt cum a luat licența cu Iuliu Mureșan în șomaj? Și Gaz Metan cu Mărginean în șomaj? Nu e adevărat că a luat salariul în continuare doar ca să poată să semneze acte! Oricum, ți-am spus că i-am sfătuit pe băieții din galerie să verifice actele... Dinamo are colaborări cu case de avocatură dintre cele mai bune, ele se ocupă de documente.

- Adică e falsă imaginea de "specialist cu actele" care i-a fost creată lui Bălănescu?

- De așa ceva se ocupă specialiștii!

DINAMO // EXCLUSIV Florin Prunea: „Bălănescu face pe el de frică” + Momentul despre care spune: „N-am mai întâlnit așa ceva în toată cariera!”

- Credeți că va fi vândut clubul? Către spanioli sau către alte personaje vehiculate?

- Nu știu, dar mi se pare și mie dubios că totul pică aproape de final. Când se apropie deadline-ul e anulată afacerea.

- Asta înseamnă că sunt defecte ascunse ale clubului?

- Nu știu, dar mereu pică aproape de final.

- O să mai simțiți ceva când va juca Dinamo?

- Cum? Ce întrebare e asta?! Eu sunt crescut la Dinamo din 77, nu mă voi dezice de trecut niciodată! Ce vină are clubul?

"L-am sfătuit pe Dănciulescu să rămână, el e un dinamovist și e nevoie în conducere de oameni care să se identifice cu clubul. Le-am spus băieților din galerie să mai aducă pe cineva, trebuie să existe oameni care se pricep la fotbal. La birouri sunt câțiva buni: Culina, Eftimescu, Alexandrescu"
Florin Prunea

"Aveam trei victorii la rând când Negoiță a anunțat într-o conferință de presă că dă clubul pe un leu. Îl rugasem înaintea conferinței să nu anunțe asta. Atunci s-a rupt totul. Eu îi ziceam lui Danciu înaintea conferinței "Stai să vezi, că reia finanțarea!". Și au mai fost și arbitrajele, la un moment dat erau 24 de decizii împotriva noastră. Dar așa se întâmplă când e clubul slab, oamenii te simt"
Florin Prunea

"Greșelile arbitrilor contra lui Dinamo au culminat cu celebrul meci cu Sepsi, în care au existat patru erori împotriva noastră în aceeași fază: gol al nostru, penalty pentru noi nedate, eliminarea unui jucător advers nedată și apoi cartonaș galben lui Nistor pentru proteste. Așa se întâmplă când clubul pârâie din toate încheieturile!"
Florin Prunea

Cum a fost motivat Romeo Surdu de către Cosmin Olăroiu, înaintea finalei de Cupă împotriva lui Dinamo

Cristi Borcea propune contract pe viață la Dinamo pentru o legendă: „A fost un jucător și un căpitan exemplar”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  16 Iunie 2020, 08:34

Ntz,ntz,ntz!Prunea asta e un scandalagiu!Sta prost cu nervii!Cand au fost date- in reluare- meciurile de la mondialul din 1994,l-am vazut pe portarul Prunea foarte nesigur,precipitat,cu iesiri haotice,influentand negativ intreaga aparare!Macar Stelea-care iesea la fel-avea scuza ca era debutant!Iar Prunea a dovedit ca asa este si ca oficial de club!El uita cum si-a facut intrarea ca presedinte al clubului Dinamo?Mascarindu-l pe Bratu si pe alti dinamovisti!Si e chiar penibil, cand zice ca de ce vindea Negoita jucatorii pe maruntis!Pentru ca toata lumea stia ce e in contabilitatea lui Dinamo si e la mintea cocosului ca eventualii cumparatori profita cand stiu ca esti la ananghie!Rotaru de la Craiova a fost chiar de omenie cand-in conditiile aratate-a dat 260 de mii pe Nistor,cand putea sa-l ia pe 50 de mii!Uitati-va in acte zice Prunea!Pai daca tu ca presedinte le ziceai asta eventualilor cumparatori...Ce sa mai vorbim!Cica i-a zis lu Negrutzu-cainele pripasit la Saftica-ca Negrutzule fii atent sa nu te vanda astia si pe tine!Pai pe cine sa vanda domnu Prunea?Pe tine?Ca tot *** esti si tu si tot latri ca si Negrutzu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  16 Iunie 2020, 03:21

te -ai dus sa fii paratraznet in galerie la meciu cu viitorul ?? Hai ma minciunica, dar dupa meci de ce ai zis ca suporterii dinamovisti sunt niste *** fara studii, ca aia nu-s galeria dinamovista, ai incercat dupa sa te scoti ca un nemernic. Totusi de apreciat ca tot ce ai zis despre Negoita si Balanescu e adevarat, niste oameni mici,mici de tot....care sper sa lase Dinamo curand

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thehero2020
thehero2020  •  16 Iunie 2020, 00:07
Postat de cpt.ahab pe 16 Iunie 2020, 00:01

Angajații ăia trebuie să facă ceva să-și justifice salariul. Nu-i cazul lui Prunea, cel care nu se pricepe la nimic. Nicăieri n-a lăsat ceva în urmă.

nu stiu ce *** esti tu,dar cel putin 50% din angajati sunt incompetenti. jumatate din lumea civilizata daca ar fii cum spui tu ar trebui sa moara de foame.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close