FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Dezvăluiri despre un caz neștiut din vestiarul Stelei » Medicul Ion Codorean: „Promiți că nu vorbești cu nimeni! Da? Ia pastila asta!”

Pompiliu Stoica, în stânga, alături de Dorel Mutică și Claudiu Răducanu // FOTO: Arhivă GSP
Pompiliu Stoica, în stânga, alături de Dorel Mutică și Claudiu Răducanu // FOTO: Arhivă GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 09:26

Ion Codorean, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi ortopezi din România, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care a vorbit despre accidentări faimoase ale fotbaliștilor celebri, motivele pentru care sportivii aleg clinici din străinătate pentru a se trata și a dat detalii interesante din lumea medicinei sportive.

Codorean, medic la Steaua între 2000 și 2002, a relatat în exclusivitate pentru GSP.ro o întâmplare neștiută cu Pompiliu Stoica, fost jucător la echipa roș-albastră.

 - Domnule Codorean, ați lucrat ca medic al Stelei între 2000 și 2002. Existau fotbaliști care vă cereau să le permiteți să reintre în program mai repede decât le spuneați?

- Da, cred că și acum sunt. Adi Popa era la Reading și a avut o accidentare. I s-a spus că necesită o pauză de șase săptămâni. După patru săptămâni, el a cerut să reintre în antrenamente normale, că nu-l mai durea nimic. Staff-ul a refuzat: „Pentru ce ai avut tu se stă șase săptămâni!”. Ei nu negociau, aveau un timp standard în funcție de accidentare. Totul e calculat și din cauza asigurărilor. Societatea de asigurări zice „Eu îi plătesc jucătorului salariul cât e accidentat, dar dacă-l bagi pe teren mai repede decât scrie la carte, suporți costurile în caz de reaccidentare!”. 

- Credeți că doping există?
- Mi se pare greu acum, cu toate controalele la sânge... 

Cum  „l-a dopat pe Pompiliu Stoica

- S-a întâmplat ca un jucător să vă ceară ceva care să-l energizeze, să-l ajute?
- Normal că au fost. Am o poveste. A venit Pompiliu Stoica: „Doctore, sunt obosit, nu mai pot! Dă-mi ceva!”. L-am chemat și i-am spus: „Promiți că nu vorbești cu nimeni! Da? Ia pastila asta!”. I-am dat o vitamina C. După meci era încântat: „Doctore, nu m-am simțit atât de bine în viața mea! Am jucat senzațional după pastila aia!”. Pe urmă m-am dus la Olăroiu și i-am zis: „Vezi că i-am dat o vitamina C lui Stoica, nu cumva să se laude că cine știe ce i-am făcut!”. Oli a strigat: „Băi fraiere, era vitamina C pastila aia, mă!”.

- Au tot fost și sunt suspiciuni de doping real, circulă multe povești, mai ales din străinătate.
- Și mie mi s-a povestit, mi-au zis mai mulți. Mergeau la controlul doping cu punguța cu urină curată. Astea se întâmplau acum zece ani sau mai mult, azi nu cred că mai e posibil. Poate mai încearcă echipele mari, că a apărut un caz despre Sergio Ramos de curând.

- Care sunt sporturile în care dopingul ar avea efectul cel mai puternic?
- Ciclism, schi fond, sporturile grele, în care cine nu se dopează n-are nicio șansă dacă ceilalți folosesc ceva. Și am mai auzit de cazuri cu juniori. La 17-18 ani sunt scoși din competiții, bagă în ei ca să le facă masă musculară cât timp nu participă într-un campionat și nu sunt controlați. După ce-i dezvoltă, îi reintegrează în echipă și nu mai „bagă” nimic.

Medicul ortoped Ion Codorean

Citește aici interviul integral cu Ioan Codorean: Dezvăluiri în EXCLUSIVITATE despre cea mai grea operație din carieră: "Fractura lui Chipciu te poate face să nu mai mergi! Singura operație la care am avut emoții"

Vezi și: EXCLUSIV FCSB ar fi luat fața CFR-ului: VAR ar fi schimbat complet ierarhia în Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
fairplayromania
fairplayromania  •  19 Aprilie 2019, 15:27

Ozon tăticu, ozon...... ăsta nu se pune pentru că este de plăcere. În ultimele 5 etape ar trebui facut control anti-doping !!! Astfel fscb ar juca la adevărata valoare.....

mosvasile
mosvasile  •  19 Aprilie 2019, 14:51
Postat de ucv1948 pe 19 Aprilie 2019, 10:32

A mai fost un caz. Cand la un control anti doping Rică Neaga, care atunci juca la FcArgesi , a fost găsit dopat ... A fost mare tam-tam până când a fost transferat la Steaua și presa nu a mai scris nimic despre asta , a fost musamalizat cazul

Nu juca la fc arges!juca la Steaua!

mosvasile
mosvasile  •  19 Aprilie 2019, 14:49

Mda,mda!"Vitamina C"!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează