FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Dialog halucinant între Gigi Becali și Alexandru Tudor: „Blasfemia ta ne-a scos din Europa League!”

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 12:42

FCSB funcționează în funcție de conexiunile religioase ale lui Becali și ale oamenilor de care s-a înconjurat. Alexandru Tudor i-a explicat patronului că eliminarea cu Guimaraes a avut legătură cu o sărbătoare, „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Pentru Becali, antrenorul nu contează, iar jucătorii sunt buni doar ca să fie expuși pe teren pentru a fi vânduți mai scump. Rezultatele nu depind de ideile unui tehnician și de talentul fotbaliștilor, ele apar ca daruri divine. În funcție de comportamentul conducătorilor, Dumnezeu e îmbunat sau enervat și stabilește scorurile după impresia pe care I-o creează Gigi și oamenii lui.  

„Tocmai acum ai promis că-ți tai capul?”

Eliminarea din Europa League se înscrie în logica aceasta. FCSB a remizat acasă cu Guimaraes, 0-0, după un joc echilibrat. În returul din Portugalia, roș-albaștrii au fost dominați clar și au pierdut cu 0-1, un deznodământ în urma căruia vicecampioana României a ratat calificarea în grupe pentru al doilea an consecutiv. 

Toate datele acestea despre un club de fotbal au fost traduse și interpretate în termeni religioși în club, într-un dialog Alexandru Tudor-Becali, o discuție care a fost pomenită și la nunta Alexandrei, fata patronului fecesebist.  

Fostul arbitru i-a descifrat lui Gigi cheia întregii povești: "Meciul de la Guimaraes s-a jucat de «Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul». Și tu ai spus înaintea jocului că-ți vei tăia capul dacă portughezii ne dau vreun gol, a fost o blasfemie și d-aia Dumnezeu n-a ținut cu noi, ne-a pedepsit și ne-a eliminat din Europa!".  

O glumă de zece milioane de euro 

Lui Becali i s-a părut logică explicația, a îmbrățișat-o imediat: „Eu sunt vinovat, am plătit pentru păcatul meu!". Spusese în urma partidei de la Giurgiu: „M-au speriat toți specialiștii, «mamă, ce echipă e Guimaraes!», și m-am convins acum că portughezii sunt foarte slabi! Noi suntem ca și calificați după ce am văzut azi, n-avem cum să ratăm calificarea, că nu putem să luăm gol, e prea slabă Guimaraes! Dacă ne dă vreun gol, eu îmi tai capul!". 

Nu s-a gândit atunci că era sărbătoarea „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Tudor a făcut legătura abia după eliminarea din Europa League, un rezultat în urma căruia FCSB a pierdut zece milioane de euro, suma totală pe care ar fi încasat-o dacă ar fi continuat în competiție. 

L-au sancționat portughezii, nu Dumnezeu 

Declarația provocatoare a lui Becali i-a motivat suplimentar pe jucătorii și pe suporterii lui Guimaraes, întrucât pariul lui Gigi a ajuns și în presa portugheză. Galeria Vitoriei a afișat un mesaj pentru Becali imediat cum echipa a înscris pentru 1-0: „Cut your head, idiot!", „Taie-ți capul, idiotule!". 

Mihai Stoica a povestit recent în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" că astfel de declarații ale lui Gigi l-au determinat să plece din postul de manager: „Nu-mi convenea deloc că patronul anunța echipa de start la televizor în ziua meciului și mai și spunea „îi batem cu 72 la zero!". O astfel de declarație îi făcea pe adversari să joace cu o ambiție mai mare împotriva noastră”.  

Tradiții populare de sărbătoarea fatidică pentru FCSB: 

  • În ziua de 29 august, când se prăznuiește Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, există credința în popor că nu trebuie să se folosească cuțitul, totul se rupe cu mâna.  
     
  • Nu se mănâncă varză, căci se spune că lui Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe varză de 7 ori şi a înviat. În popor se vorbea și de începerea unui post, numit "de la cruce până la cruce", un post care ținea până pe 14 septembrie (Înălțarea Sfintei Cruci), neconsemnat în calendarul creștin, care avea rolul de a-i curăți pe cei care au săvârșit omoruri sau alte păcate grave.  
     
  • Una dintre cele mai respectate tradiții este ținerea postului negru în ziua de sărbătoare. Tot în popor era întâlnită și interdicția de a tăia și mânca fructe și legume cu formă rotundă, de exemplu pepenele nu era consumat în această zi. Totuși, aceste obiceiuri nu au legătură cu Sfânta Scriptură, ci doar cu tradițiile deci, teoretic, nu trebuie respectate cu strictețe. 
    Sursa: libertatea.ro

Vezi și:

FCSB // VIDEO Gigi Becali, cadou de 100.000 de euro pentru Alexandru Tudor! Fostul arbitru a primit un BMW de 500 de cai putere

GSP LIVE // VIDEO Trucul cu oglinda » Ștefan Ciuculescu povestește cum a fost dat afară de la FCSB: „În acel moment, Reghecampf s-a enervat pe mine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
100002473541087
Danut Ognean  •  15 Octombrie 2019, 19:57

iarasi aberatile puscariasului ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sasha8777
sasha8777  •  15 Octombrie 2019, 17:33

Aberatii ciobanesti ..... calificarile pierdute sunt din cauza antrenorului cioban si a mentalitatii lui de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vishnu
vishnu  •  15 Octombrie 2019, 17:28
Postat de romeverest pe 15 Octombrie 2019, 16:24

Ce treaba are Cel de Sus cu faptul ca impiedicatii ciobanului fardat nu au fost in stare sa traga un sut pe poarta lui Guimaraes ?? Tampenii !!

A dat Davidson ala pe langa poarta de 7 ori singur cu portarul, mai rau ca la judeteana. Mai mult de atat ce sa-i ceri lui Dumnezeu?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează