FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Giovanni Becali a povestit ce a trăit în pușcărie: „Cu violatorii, cu pedofilii ești în pericol”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 august 2020 21:00 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 21:02

Ioan Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu” (miercuri, ora 20:00, pe GSP.RO). 

Becali a dezvăluit, folosind pe alocuri referiri discriminatoare, condițiile și regulile pe care le-a impus în spatele gratiilor, acolo unde a ajuns după ce a fost închis în urma "Dosarului Transferurilor", o anchetă pornită de jurnaliștii de investitație ai Gazetei Sporturilor.

- Giovanni, te-a schimbat perioada petrecută în spatele gratiilor?
- Pușcăria m-a calmat și m-a dus pe picioarele mele. Au crescut și fetele. Fetele mele nu vor să vorbesc despre ele. Dacă tu nu mă întrebi acum... La fel și Gigi. L-au rugat să nu mai vorbească de ele. E greu să ieșim din blocajul ăsta al persoanelor publice. Eu m-am retras, stau în spate, ajut cu ce pot și aia e. Expunerea e un risc, dar mie îmi face plăcere să spun că am avut o viață frumoasă, progresivă.

- Pierduseși măsura...
- Pierdusem măsura!

- De ce?
- Eram și nervos înainte de proces. Știți bine cum a fost procesul nostru. N-a fost atât de curat, cinstit... M-am întâlnit de două ori cu Mourinho la Londra și mi-a zis: "Incredibil, Giovanni, la câți bani ai adus în țară să faci pușcărie...! Eu am dat banii și la revedere!". Messi, Ronaldo, toată lumea... Cu noi s-a început, în România.

- Așa e.
- Am făcut doi ani și șapte luni de pușcărie și n-am scos o vorbă. Nici c-am fost vinovat, nici că nu. Am închis gura, asta e justiția. Am respectat și cu asta, basta! Multă lume, chiar și politicieni, îmi spune: "Ați făcut pușcărie ca niște blegi. Ca niște proști!". Păi, ca un prost a făcut și Adrian Năstase! Poate că a furat milioane de care nu știm, dar să faci pușcărie pentru termopane?! Primul-ministru și poate cel mai cultivat om... Cum să faci pușcărie pentru așa ceva?!

- Impresariatul te-a băgat la închisoare.
- Am luat trei ani și patru luni, dar am făcut doi ani și șapte luni.

- Ce-ai făcut acolo?
- Am lucrat contabil la spălătorie. Făceam contabilitate: câte, cum, ce, ce se pierde, ce nu se pierde. Răspundeam de ce lipsește. Mulți luau acasă așternuturile, alții ștergeau cu ele pe jos în loc să le pună pe pat. Și-așa mai departe... Am câștigat zile acolo. Am mai scris și trei cărți și am câștigat încă 90 de zile. Am stat cu Victor și cu Borcea. Dar pe unde am trecut m-am întâlnit cu toți miliardarii României.

- E adevărat că ai impus ordine clare acolo?
- Ovidiu, la mine în cameră trebuia să fie curat! La mine în cameră nu se fuma! Borcea nu fuma trabucuri nici în curte. Că-mi dăuna... La mine în cameră nu intrau pedofili, violatori! Maximum traficanți de droguri, nu consumatori. Când m-am dus acolo știau și comandatul, și gardianul cine sunt. "Băi, e Giovanni Becali, despre ce vorbim?!". Lumea a înțeles... "Stați, bă, că e ăsta aici!". M-au respectat. Era o ierarhie, logic! Cu violatorii, cu pedofilii ești în pericol. Până și homosexualii era greu să se apropie de camerele noastre. Erau niște principii de oameni cu onoare.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU IOAN BECALI

  • Ioan Becali (68 de ani) a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.
  • În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare.
  • A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

CITEȘTE ȘI:

GSP LIVE EXCLUSIV Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

EXCLUSIV Alexandru Buziuc are o viață de film: „Am mers cu vacile, am muncit pe câmp, iar la 11 ani am fost în comă!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
pake_spp
pake_spp  •  13 August 2020, 17:00

pai cand incepe noua aventura in parnaie? mai sunt vreo 5 ani neispasiti acolo, macar 3 sa faca dupa ce mai publica o biblioteca! asta in 3 carti publicate a scris mai mult decat a citit toata viata lui!

petrucj
petrucj  •  13 August 2020, 09:00
Postat de dd.x pe 13 August 2020, 07:09

saracul... hot, bandit, puscarias

Om de onoare, cum spune chiar el:))

dd.x
dd.x  •  13 August 2020, 07:09

saracul... hot, bandit, puscarias

Vezi toate comentariile (19)
Comentează