FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

EXCLUSIV GSP a analizat toate transferurile făcute în Liga 1 în vară: Moruțan e adevărata lovitură + Dinamo și CFR stau îngrozitor!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 09:10

Gigi Becali a dovedit mână bună când a decis să-l aducă pe internaționalul de tineret la Steaua. A dat 700.000 de euro Botoșaniului, dar până acum își merită toți banii: 7 meciuri, două goluri, 6,80 media notelor GSP. Cea mai mare!

Nu mai puțin de 156 de achiziții au făcut cluburile din Liga 1 în această vară, potrivit transfermarkt.de. Marea lor majoritate la parametru zero sau împrumuturi. Însă puțini dintre jucătorii aduși au și confirmat în debutul campionatului.

GSP.ro  i-a luat în calcul pe aceia care au bifat măcar 4 apariții în primele 7 etape ale noului sezon, 63 la număr, iar dintre ei, doar 18 au o medie a notelor GSP de la 6 în sus!

Acontat din iarnă

Și mai puțini, 8 la număr, sunt aceia care au convins cu adevărat. Iar Olimpiu Moruțan, cu o medie a notelor de 6,80, e cel mai bun în acest moment. Pe internaționalul de tineret, Gigi Becali l-a acontat încă din iarnă, oferindu-i Botoșaniului 700.000 de euro, iar acum poate spune că a avut mână bună.

7 apariții, două goluri

Deși e la o vârstă fragedă, 19 ani, mijlocașul ofensiv nu s-a pierdut printre vedetele FCSB-ului și nici n-a căzut pradă tentațiilor Capitalei. Și-a văzut de treabă de la bun început, a profitat de șansa acordată de antrenorul Nicolae Dică, iar cifrele sale sunt pe măsură: 7 apariții, din tot atâtea posibile, două goluri. Și, conform transfermarkt.de, o cotă de piață pe care o menține ridicată, la 900.000 de euro, din decembrie 2017.


*Click pe imagine pentru zoom!

Botoșani a cumpărat cel mai bine

Moldovenii au făcut multe achiziții inspirate în această vară. Cele mai multe. Dintre cei cinci jucători transferați care au bifat măcar patru apariții în Liga 1, patru au media notelor GSP de la 6 în sus. Sunt urmați de promovata Dunărea Călărași, cu trei, U Craiova, Astra și Gaz Metan, cu câte doi. 

Doi portari în top

Cu o medie a notelor GSP de 6,57, portarul Pigliacelli (U Craiova) e al doilea cel mai reușit transfer al verii în Liga 1. Și nu departe de el este Straton, fostul goalkeeper al lui ACS Poli Timișoara, devenit îngerul păzitor al Dunării Călărași (6,43). 

După Rondon, Fortes

După ce a dat lovitura în iarnă cu Mario Rondon, Gaz Metan s-a orientat foarte bine și după plecarea atacantului venezuelean în China. L-a adus pe portughezul Carlos Fortes, o veritabilă forță a naturii, care-l suplinește cu succes prin evoluții convingătoare, 6,29 media notelor GSP și 3 goluri în 7 etape. Un atacant de calitate și-a adus și Astra, în persoana lui Llullaku (medie 6,29). 

CFR și Dinamo, marile dezamăgiri

La puțin timp de la câștigarea titlului, președintele clujenilor, Iuliu Mureșan, promitea 3-4 achiziții "de Liga Campionilor". Au rămas doar vorbe. Numai trei dintre achizițiile verii au bifat 4 apariții în Liga 1 2018-2019, iar dintre acestea, numai Adam Lang are o medie a notelor, 6, care-l recomandă drept un transfer bun.

Dinamo stă chiar mai rău, cu trei nou-veniți care au apărut în mai mult de 4 meciuri, însă cu medii ale notelor sub 6. 

Catastrofa Voluntari

Ilfovenii au adus un lot întreg vara asta. Nu mai puțin de 21 de jucători. Însă doar nouă dintre ei au bifat patru sau mai multe apariții în această stagiune. Iar dintre ultimii, numai unul s-a apropiat de-o medie a notelor GSP de 6: Belahmeur (5,75). Echipa e pe ultimul loc și conducerea a început să dea afară inclusiv din nou veniți, respectiv Szijj, Wallace, Artabe și Zgrablici.

5.000.000 €au investit cele 14 echipe din Liga 1 în achiziții de-a lungul ultimului mercato

1.400.000 €e cel mai scump transfer făcut în această vară: Alibec, de la Steaua la Astra

Vezi și: EXCLUSIV CFR îl umileşte pe Gigi » Avem toate cifrele: ce salarii au cei mai importanți jucători de la Cluj și FCSB + trei situații ilogice

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (28)
haideusicfr
haideusicfr  •  14 Septembrie 2018, 19:28

Cam repede trageti cocluziile.

0.palmares.csa
0.palmares.csa  •  14 Septembrie 2018, 18:19
Postat de bianconerri pe 14 Septembrie 2018, 17:09

Au ratat 2: Dan Petrescu și Belodedici.

In 90 in Italia a ratat Daniel Timofte.In 94 au ratat aia 2 de care zici tu.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Septembrie 2018, 18:05

@utraiane, Timofte ala, a jucat prin Turcia mult timp-nu stiu daca dus de Multescu-si se auzise ca s-a "turcit",il chema Mehmet sau cam asa ceva!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează