FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV GSP // Mărturii incredibile ale lui Borcea, în partea a doua a interviului din Gazetă: "Am fost cu 3 milioane de euro cash în vestiar... Atunci era să și mor!"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2018 09:21

Cristi Borcea (48 de ani), fostul finanțator al lui Dinamo, a acordat Gazetei Sporturilor primul interviu amplu după ce a fost eliberat din detenție. Acesta a vorbit despre actuala situație a echipei, despre condițiile care l-ar determina să se întoarcă la club, povestind și întâmplări din perioada în care dicta în "Ștefan cel Mare".  

Omul de afaceri a povestit două dintre cele mai triste amintiri din fotbal, eliminarea în fața lui Lazio, în 2007, și ratarea titlului în detrimentul Unirii Urziceni, în 2009. 

"- Domnule Borcea, mai aveți obsesia grupelor Champions League?
- Nuuu, a trecut demult.

- Dacă vi s-ar fi garantat grupele Champions League numai să purtați fularul Stelei la gât, ce-ați fi făcut?
- Niciodată! N-aș pune nimic cu Steaua pe mine, indiferent ce mi s-ar întâmpla. Pentru nimic în lume!

- Care e cea mai mare bucurie din fotbal?
- Sunt multe, pentru mine au contat mereu victoriile cu Steaua. Cu ei să nu pierd, cu ei să câștig, asta a fost nebunia mea. E victoria cu 1-0, cu golul lui Claudiu Niculescu în Ghencea, când a rupt Gigi Nețoiu scaunul la oficială, apoi acel 1-0 cu golul fabulos al lui Dennis Șerban sau acel 4-2 din Ghencea, în seara de Paști. Totuși, cea mai cea, cu cea mai mare descătușare, rămâne victoria din 2000, când i-am bătut pe steliști cu 3-2. Nu-i mai bătuserăm din 1989 și ne apăsa acest detaliu.

- Au fost meciuri aranjate sau blaturi returul cu Lazio din 2007, respectiv pierderea campionatului în favoarea Urziceniului în 2009?
- Ori sunteți nebuni, ori vă luați după toate tâmpeniile! Astea sunt mizerii, prostii. De la meciul cu italienii nu mai pot să dorm normal, viața mi s-a schimbat de atunci. Trei săptămâni după acea partidă, n-am putut dormi decât cu acupunctură! De-abia ațipeam o jumătate de oră, o oră. Hai să spun altceva, cred că e-n premieră!

"Era să şi mor"

- Spuneți!
- M-am dus cu 3 milioane de euro cash în vestiar la Săftica și le-am zis jucătorilor: "Sunt ai voștri, bateți la Urziceni, luăm campionatul, mergem în grupele Champions League!". Am luat bilete la galerie, i-am băgat pe suporteri cum am putut. Pierderea campionatului în 2009 a fost mai dureroasă decât eliminarea cu Lazio din 2007. Atunci am pierdut zece ani din viață! Plus că ne-am bătut singuri, am pierdut la Iași în minutul 90, am făcut remiză cu Otopeniul, acasă, formație retrogradată și cu mulți jucători împrumutați de Dinamo. Atunci am realizat că Dinamo e un club blestemat! Sunt ferm convins! La Urziceni era să și mor.

- Serios?
- Am spart ușa la vestiar, de mi-am secționat tendonul. Apoi, jucăm cu Brașovul, le spun la pauză că dacă batem, suntem campioni... Degeaba, degeaba! Blestemul..."

Vezi și:  EXCLUSIV GSP // Cristi Borcea face dezvăluiri în premieră: "Așa mă întorc la Dinamo!" + Care sunt cei 5 oameni cu care vrea să facă echipă

Interviul integral cu Borcea e la chioșcuri ACUM și pe platforma digitală a Gazetei - AICI

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (39)
spion_kop
spion_kop  •  17 Octombrie 2018, 09:23
Postat de spion_kop pe 17 Octombrie 2018, 09:22

trist, foarte trist, Gazeta sub obladuirea lui Craitoiu si a gastii lui a ajuns sa faca interviuri-foileton numai cu puscariasi, condamnati penal, se pare ca noua politica editoriala a *** merge numai de la 3 ani in sus cu suspendare plus miros de *** gen. La mai mare ***!!!

fara suspendare, rectific

spion_kop
spion_kop  •  17 Octombrie 2018, 09:22

trist, foarte trist, Gazeta sub obladuirea lui Craitoiu si a gastii lui a ajuns sa faca interviuri-foileton numai cu puscariasi, condamnati penal, se pare ca noua politica editoriala a *** merge numai de la 3 ani in sus cu suspendare plus miros de *** gen. La mai mare ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

st.il.
st.il.  •  16 Octombrie 2018, 20:05

Interviul luat acestui fost milițian este on sau out penitenciar ?...Când te gândești cine au putut ajunge "vip"-urile acestui neam , chiar deștept , îți vine să vomiți !...

Vezi toate comentariile (39)
Comentează
Close