FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV În urmă cu 6 ani era cel mai mare talent din Europa, acum a venit în Liga 1! » Poveste de COȘMAR: distrus de impresari, după ce îl ochise Arsenal

Jaadi, stânga
Jaadi, stânga

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2019 13:27

Poli Iași îi are în probe pe marocanul Nabil Jaadi (22 de ani) și portughezul Wato Kuaté (23 de ani). Flavius Stoican va decide în următoarele zile dacă îi păstrează. 

Portughezul Wato Kuaté (23 de ani) este un închizător trecut pe la Academia lui Manchester City. Cotat în acest moment la 150.000 de euro, Kuate trebuie să treacă mai întâi de probele lui Flavius Stoican. Ultima dată a evoluat la AS Bisceglie 1913, în Serie C.

JAADI, POVESTE ZBUCIUMATĂ

Nabil Jaadi (22 de ani) este un marocan care poate evolua ca extremă stânga sau în spatele vârfului. Dacă va reuși să îl convingă pe Flavius Stoican și dacă va trece testele medicale, Jaadi va semna pentru un an și jumătate, cu un salariu stagional de 4.000 de euro.

WONDERKID LA 17 ani

În 2013, Jaadi era considerat unul dintre cei mai strălucitori puști din lume. Tocmai câștigase celebra Cupă Viareggio, într-o echipă a lui Anderlecht din care mai făceau parte Jordan Lukaku, Mbemba, Leander Dendoncker sau Franck Acheampong.

În aceeași perioadă era căpitanul naționalei sub 17 ani a Marocului, pe care a dus-o în premieră la un turneu mondial final.

Cinci ani mai târziu, Jaadi umbla pe străzile din Belgia căutându-și echipă.

Cum a ajuns aici?

Intrat în lotul primei echipe a lui Anderlecht la 17 ani, Jaadi a fost forțat să semneze cu un impresar agreat de club, în persoana lui Mogi Bayat, arestat ulterior pentru acuzația de trucare de meciuri.

„Mi-a propus 4 variante: Arsenal, Liverpool, Inter și AC Milan. I-am spus pe loc Arsenal, un club pe care îl admiram și care acorda șanse tinerilor. Nu mi-a mai dat niciun semn până în ultima zi a perioadei de transferuri. Atunci mi-a zis că mergem în Italia, la Udinese. Nu înțelegeam mare lucru atunci, dar eram fericit”.

Ajuns în Italia, Andrea Stramaccioni, antrenorul de atunci al lui Udine, l-a trimis la echipa de tineret, fără să îi acorde vreo șansă.”Nu voiam să joc acolo. Nivelul era catastrofal. Dacă echipa de tineret a lui Arsenal joacă împotriva lor, i-ar fi bătut la zece goluri diferență!”, preciza Jaadi.

După debutul la echipa mare, în care a oferit o pasă de gol pentru Thereau, într-un meci de cupă cu Napoli, povestea lui Jaadi se complica.

„Când m-am trezit, aveam 45 de apeluri pierdute. Era șeful lui Udinese, voia să mă dea împrumut în serie B. M-au trimis la Latina Calcio. Nu auzisem în viața mea de acest club. Am refuzat, dar au făcut presiuni asupra mea. Când am ajuns acolo, antrenorul m-a întrebat pe ce poziție joc. În aceeași perioadă aduseseră un fotbalist de 23 de ani de la Milan. Juca același post. Rezultatul? Am rămas iar pe bancă”.

jaadimorocco

Ultimatum de la șefi

Marocanul a fost trimis la Granada, club deținut de același patron ca Udinese. Presiunea pusă de șefi pe umerii lui era prea mare. A clacat și a fost trimis la echipa secundă, în liga a treia. După un sezon petrecut acolo, Jaadi și-a schimbat impresarul.

Celebrul Mino Raiola s-a interesat de el și l-a trimis în Liga secundă din Portugalia, la SC Olhanense, unde a vedenit favoritul antrenorului Baltazar. După doar un meci, tehnicianul a plecat la AEL Limassol în Cipru. Noul conducătorl-a trimis din nou pe bancă:

„Primul lucru pe care l-a transmis a fost că jucătorii împrumutați, toți 6, vor fi rezerve. Se vor baza pe oamenii lor”, povestește marocanul. 

Vara trecută, după alte două aventuri nefericite, în Serie B și Grecia, Jaadi a scăpat în sfârșit de coșmarul de la Udinese.

„Căpitanul Valon Behrami venea des să discute cu mine. Nu înțelegea nici el de ce nu primesc șanse. Mi-a spus clar că sunt mult peste nivelul echipei. Toată lumea era confuză”Nabil Jaadi

 

Vezi și: 

VIDEO Gigi Becali are o nouă țintă de la FC Botoșani: „Mă gândesc serios dacă FCSB mai e o rampă pentru noi”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
vladutz13
vladutz13  •  06 Februarie 2019, 15:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1762756397125108
Gica Diaconu  •  06 Februarie 2019, 15:27

”Nu voiam să joc acolo. Nivelul era catastrofal. Dacă echipa de tineret a lui Arsenal joacă împotriva lor, i-ar fi bătut la zece goluri diferență!” Asta spune tot despre mentalul pustiului asta.

dogred10
dogred10  •  06 Februarie 2019, 15:06

e fratele fotbalistului de la Dinamo, Reda Jaadi are un frate, pe Nabel Jaadi care va semna cu iasi, ia documentati-va , eu stiu articolul.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează