FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Licitație pentru Dorin Rotariu! După FCSB, o altă echipă din Liga 1 a început negocierile pentru internaționalul român

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2018 08:55

Dorin Rotariu e dorit și de CSU Craiova, pe lângă FCSB. Gigi Becali a anunțat în Gazetă interesul pentru atacantul de la Bruges, ieri a completat cu primele tratative.

FCSB și Craiova rivalizează în competiția pentru transferul verii în România: Dorin Rotariu. Oltenii s-au interesat și ei de condițiile în care l-ar putea aduce pe atacantul în vârstă de 22 de ani, pe care FC Bruges nu-l mai vrea. 

Gigi i-a stabilit și postul!

Becali a anunțat în Gazetă că-l dorește pe ex-dinamovist și că-l va delega pe Mihai Stoica să se intereseze despre afacere. Ieri a completat la DigiSport: "A vorbit MM deja, intenția lui Rotariu e să continue în Belgia, dar Bruges nu-l mai vrea. Nu ne-a zis deocamdată nici da, nici nu. Noi vrem să-l folosim vârf dacă reușim să-l aducem". 

Rotariu e atacant dreapta, acesta e postul cel mai bun, dar a mai evoluat și ca vârf, și ca extremă stânga. Și Craiova ar avea nevoie de el. Oltenii i-au vândut pe Gustavo și pe Alexandru Băluță, doi dintre componenții tridentului de atac din sezonul trecut. A mai rămas un singur star din trupa veche, Mitriță, deci sunt necesare investiții și achiziții. 

Românii chiar au șanse

Rotariu mai are contract cu Bruges încă doi ani, deci negocierile trebuie pornite cu campioana Belgiei înainte ca jucătorul să accepte vreo ofertă. Negru-albaștrii i-au plătit lui Dinamo 2,2 milioane de euro când l-au achiziționat, în 2017. Posibilitățile pentru revenirea în România sunt două, FCSB și Craiova, exact rivalele dinamoviștilor. "Câinii" ies din calcule fiindcă nu ar face față într-o asemenea licitație. În nicio licitație, de fapt, întrucât bugetul de transferuri al lui Dinamo e zero! 

Dorința lui Rotariu de a continua în Belgia, pe care a pronunțat-o Becali, e greu de îndeplinit. Bruges l-a dat la Mouscron pentru un sezon și atacantul a funcționat excelent, cu 11 goluri și 5 pase decisive în 30 de apariții pentru o echipă mică. De data asta, campioana nu vrea să-l mai împrumute, are de gând să-l dea definitiv ca să facă o afacere, să amortizeze transferul sau să recupereze măcar o parte din banii plătiți în urmă cu un an și jumătate. Iar din Belgia doar cluburile mari ar fi capabile să achite mai mult decât FCSB și Craiova. 

Cum ar arăta echipele cu Rotariu:

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălașa, Morais - Ov. Popescu, Pintilii, Teixeira - Man, D. Rotariu, F. Tănase

Craiova: Pigliacelli - R. Popa, Kelici, Ferreira - Martici, Cicâldău, Zlatinski, Bancu - Rotariu, A. Burlacu, Mitriță

Au vândut, au bani pentru cumpărături

FCSB și Craiova, formațiile interesate de Dorin Rotariu, au realizat afacerile cele mai mari în vara asta, exporturile care au adus cei mai mulți bani. Așa că ar avea de unde să plătească pentru transfer.

Oltenii l-au dat pe Screciu la Genk pe 2 milioane de euro, apoi pe Băluță la Slavia Praga cu 2,65 milioane și a urmat Gustavo la Liaoning cu 800.000 de euro. Au dat bani doar pe Cicâldău, de la Viitorul, două milioane de euro. Celălalt transfer important, portarul Pigliacelli, a venit sub formă de împrumut de la Pro Vercelli. FCSB l-a vândut pe Budescu la Al Shabab cu 2,5 milioane de euro și a plătit pentru doi: Moruțan, un milion de euro, și Qaka, 400.000. 

"Ar fi bine la FCSB"

Iosif Rotariu, fost internațional și unchi al lui Dorin, e încântat de posibilitatea ca nepotul lui să semneze cu steliștii. "Eu am jucat la Steaua și am câștigat 11 trofee, deci m-aș bucura să revină în România și să joace pentru roș-albaștri. Nu știu de ce Bruges nu se mai bazează pe el, s-a schimbat antrenorul și s-a schimbat situația lui, deși începuse bine acolo". Dorin a ajuns la Dinamo de la Timișoara și a evoluat pentru "câini" inclusiv ca junior, deci trecerea sa la FCSB ar constitui o "trădare". 

S-au orientat și către Pușcaș

FCSB și Craiova s-au mai gândit la un român tânăr din străinătate, la George Pușcaș. În cazul lui, șansele par mai mici decât pentru achiziționarea lui Rotariu. Becali a povestit că s-a interesat de un an de atacantul care aparține de Inter și a aflat că nu se poate apropia de cererea milanezilor. Și Craiova îl are pe listă pe internaționalul de tineret. Pușcaș a fost împrumutat de Inter la Benevento de două ori și la Novara. A funcționat în Serie B la fiecare echipă, a marcat des, dar nu a confirmat la Benevento și în prima ligă. Iar la Inter e exclus să rămână, când Mauro Icardi e vârful titular și tocmai a venit un alt argentinian, Lautaro Martinez, considerat viitoare vedetă. Există interes pentru George și din Italia, și din alte ligi, așa că FCSB și Craiova au concurență grea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (75)
prazburg1948
prazburg1948  •  11 Iulie 2018, 20:15
Postat de Neculaescu Mircea pe 11 Iulie 2018, 14:39

bai olteni dinamovisti ***: jack_the_striper, rocky2 o sa dispareti in rusia de unde ati fost adusi pe tancuri.

Mosule la varsta dumitale ar trebui sa ai mai multa minte si sa vb mai frumos. Numai si numai prostii ai spus pana acum. Daca ai nepoti, fa-le un bine si nu-i invata nimic!

sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  11 Iulie 2018, 18:56

Acum aflu ca cicaldau a costat 2 mil si ca baluta 2,65 , nu 3... Am impresia ca articolele din gsp sunt scrise de niste copii aflati in recreatie... praf a ajuns gazetaria sportiva...

ares123
ares123  •  11 Iulie 2018, 17:37
Postat de rocky2 pe 11 Iulie 2018, 14:01

Rotariu nu vine la mizeria fcsb aservitilor gigisti, nu mai bateti apa in piua! In slujba ciobanului nu rezista decat cei fara coloana vertebrala, gen dica, mm, mache, macadam!

Tu, daca ai avea coloana vertebrala ai pune sigla clubului pe care il susti, nu vrajeala asta cu Barca.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează