FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam: „Dacă rămâneam în America mă făceam grădinar”

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 15:15 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 14:38

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Acesta a vorbit despre scurta perioadă pe care a petrecut-o în Statele Unite.

Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
FCSB
Interzis la FCSB din cauza Ginei Pistol: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”

Momentul care-i putea schimba viața lui Helmut Duckadam

- Helmut, marele tău regret rămâne acela că te-ai retras la 27 de ani...
- A fost un ghinion mare pentru că am avut o operație grea. Eu nici nu mai aveam dreptul să lucrez în Poliția de Frontieră. Am fost șapte ani în cadrul Poliției chiar la Nădlac, cu o aprobare specială. Cu acel anevrism, nu prea mai puteam să lucrez.

- După ce-ai renunțat la Poliția de Frontieră, ai luat drumul Americii.
- Nu mai voiam neapărat să plec în America, dar fosta soție a insistat foarte mult. A insistat pentru copii, ca să aibă un alt viitor. Am cedat până la urmă. Am plecat.... Am primit green-card-ul după cinci zile, dar am făcut o mare greșeală. Așa cum fac toți românii, care-și doresc să aibă proprietăți. Repede am cumpărat o casă, dar nu mi-am găsit serviciu, din care să fac bani. Ce puteam să fac acolo?

EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la
PRIETENII LUI OVIDIU
EXCLUSIV // VIDEO Moment colosal la "Prietenii lui Ovidiu". Dan Puric îl imită senzațional pe regretatul Radu Beligan: "Ești genial! Ești nemaipomenit!"

- Să te angajezi undeva!
- Limba n-o stăpâneam sută la sută, cetățean nu eram ca să pot să merg în security și să pot să port armă. Muncea soția pe un salariu foarte mic și fetița la fel. Eu nu am putut să mă obișnuiesc... Mergeam în fiecare zi la magazine, la cumpărături, îi duceam cu mașina... Eram gospodina familiei. Probabil că dacă rămâneam acolo mă făceam grădinar, aia îmi place.

- Dar știa lumea cine ești?
- Habar n-aveau cine era Duckadam. Sunt paraleli, n-au nicio treabă! Dacă le spuneam de București și ei îmi spuneau de Budapesta! Nu toți, să nu generalizăm, dar majoritatea... Am cunoscut o femeie la 75 de ani care n-a văzut Grand Canyon, care era la trei ore de mers. Ea din Arizona nu ieșise! Am stat trei, patru ani acolo. Am cheltuit o grămadă de bani pe avioane, dar n-am putut să mă obișnuiesc. Nu era stilul meu să stau pe banii soției.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Regretul carierei lui Daniel Pancu dezvăluit la „Prietenii lui Ovidiu”: „Dădeau 6 milioane de dolari pe mine și am refuzat!”

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (30)
gojgaru
gojgaru  •  05 Martie 2023, 17:29
Postat de Grigore Dumitru pe 02 August 2020, 09:16

Dukadam este un bun national.Pentru ce a facut el atunci la Sevilla in 1986 romanii ar trebui sa-l tina in brate toata viata ca pe o icoana ii slavim pe al;ti prosti(hoti,Becali) iar pe asta il denigram!!

Eu propun sa- l impaieze daca e chiar asa de pretios .

stefan56
stefan56  •  04 Martie 2023, 14:58

Lasa cu vrajeala Ildiko te a dat afara ca nu vroisi sa muncesti. Se vede ce harnic esti, ai stat anni intregi la ciobanul si ai intins mana pentru bani, nemernicule. Esti un puturos si om fara caracter

istet10
istet10  •  03 Martie 2023, 20:38
Postat de manty_one pe 03 Septembrie 2022, 13:44

Daca muncesti si sti sa-ti organizezi viata e ca si in Romania...diferenta e ca daca vrei sa muncesti ..iti poti lua doua chiar trei slujbe cu program redus si sa descurci destul de bine din punct de vedere financiar,cand ajungi in USA ai nevoie de cativa ani pentru acomodare,e foarte important sa nu te lasi atras de ofertele de a face imprumuturi pentru ca odata intrat cresc dobanzile si e foarte greu sa o mai scoti la capat..daca vrei o casa ,un apartament astepti momentul potrivit pana atunci te limitezi si inchiriezi dupa posibilitati,in concluzie viata in USA e asa cum ti-o faci,grea sau usoara!!

Depinde ce intelegi prin grea sau prin usoara. Ca are importanta cum considera el. Are importanta daca era greu sau usor pt el in Romania. Ca sa spui iti face viata usoara traind intr-o locuinta modesta dintr-un cartier saracacios si murdar, dupa ce ai fost un alintat in Romania, e fara sens. Ce spui tu merge pt unul care traia f modest si aici.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close