FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Voia să se lase, dar s-a reinventat la 27 de ani și l-a convins pe Rădoi să-l ia la lot: „Apăruse frustrarea, înaintea mea jucau străini mai slabi”

Alexandru Albu într-un duel cu Deian Sorescu pe când juca la Academica Clinceni
Alexandru Albu într-un duel cu Deian Sorescu pe când juca la Academica Clinceni

Articol de , - Publicat joi, 06 mai 2021 11:24 / Actualizat joi, 06 mai 2021 17:18

Alexandru Albu (mijlocaș - 27 de ani) are parte de un an fantastic. A devenit om de bază la UTA și chiar a fost convocat de Mirel Rădoi la națională. În vară însă fotbalistul se va întoarce la Chiajna, de unde e împrumutat la Arad, dacă cele două cluburi nu se vor pune de acord în privința transferului.

- Alex, în vară s-a discutat mult pe seama ta, ba despre CFR, ba despre FCSB, totuși ai ajuns la UTA... 
- Nu regret nimic. Am ales cu sufletul. Am ales o echipă de tradiție. Sigur, e o nou-promovată. Dar cred că e o alegere potrivită pentru mine. De aici am ajuns la națională. Sunt fericit cu ceea ce am făcut. Sigur, se putea mult mai bine. Poate chiar să fim în play-off. Nu să ne batem la titlu, suntem totuși o nou-promovată, dar era loc de mai bine.

650.000 de euroe cota fotbalistului pe transfermarkt

- Nu cu mult timp în urmă te gândeai la retragere. Iată că ai ajuns om de bază la o echipă bună de Liga 1 și ai fost chemat și la echipa națională. De unde schimbarea asta? 
- S-au mai întâmplat astfel de lucruri. În viața oricărui om sunt astfel de momente, când vrea să renunțe la tot. Eu mă gândeam să renunț pentru că nu-mi primeam șansa de a juca fotbal. Tot stăteam la echipa a doua la Chiajna și vedeam tot felul de străini care veneau și jucau. Mă consideram mai bun ca ei. Apăruse frustrarea. Voiam să mă las. Familia, soția, prietenii și Dumnezeu nu m-au lăsat să renunț. M-au făcut să cred că se poate.

- Senzația e că vin mulți străini care primesc șanse doar pentru că li se dau salarii mari. 
- Nu-s de acord cu astfel de practici. Am trecut prin asta și am văzut cum e! Sunt sigur că sunt jucători români tineri, foarte buni, cărora nu li se dau șanse. Degeaba mergi să-i vezi pe la echipa a doua, la ligile inferioare, că poate vin la meci de la muncă. Nu le poți vedea adevărata valoare așa. Dă-i șanse omului! Un meci sau două! Vezi ce poate! Am prieteni care s-au lăsat din aceleași cauze. Și erau talentați...

„Soția a fost lângă mine și când împărțeam un croissant"

- Ce notă ți-ai da pentru ultimul an? 
- Nu știu! Îmi fac mereu autocritica. Am meciuri când îmi dau 10, altele când îmi dau 2 sau 3. Pentru că greșesc. Dar cred că e cel mai bun an al meu de când joc fotbal. S-au întâmplat multe. Am ajuns la națională, deși nu mă așteptam. Să nu uităm că eu am plecat de la un club de Liga a 2-a. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat și că m-a ținut sănătos. Toate vin, ușor-ușor. Dacă ar veni toate repede, de-a gata, unde ar mai fi farmecul?

- Cât de importantă e familia pentru parcursul tău din ultima vreme? 
- Foarte importantă! Mai ales soția mea. Ea a fost lângă mine de când eram amândoi mici. Am mâncat împreună un croissant, îl făceam pe din două, nu aveam bani de mai mult. Nu-mi permiteam. Acum e tot lângă mine! A contat mult că a fost lângă mine mereu. Ea și fetița mea.

400.000 de eurotrebuie să achite UTA pentru a-l transfera pe Alex Albu de la Chiajna

- Ce se va întâmpla cu tine din vară? 
- Nu mă gândesc la asta acum! Mai avem meciuri de jucat în play-out. Nu vreau să-mi stea gândul la ce se va întâmpla la vară. Îmi doresc să rămân la UTA, mă simt bine aici, sunt apreciat de oameni. Asta mă bucură și mă face să-mi doresc să fac performanță. Depinde nu doar de mine, ci și de Chiajna. Sper să se rezolve repede. Mi-am făcut treaba acolo, sper să mă lase să zbor.

"Orice om poate învăța din situația mea. Dacă-ți dorești și crezi, se poate realiza. Trebuie să muncești. Nu poți să muncești 2 ani și dacă nu s-a întâmplat nimic să renunți și să cauți scuze. Trebuie să muncești în continuare! Eu muncesc de la 6 ani. Avocații sau doctorii nu învață 6-7 ani pentru meseria lor?"
Alexandru Albu, mijlocaș UTA

"Să nu renunți niciodată! Ăsta e sfatul pe care l-aș da oricui. Trebuie să crezi întotdeauna că poți realiza ce-ți dorești. Munca și credința te pot duce sus"
Alexandru Albu, mijlocaș UTA

Citește aici mai multe știri despre UTA:

Un jucător de la UTA, probleme după Covid-19: „Se sufocă la antrenamente, în timpul meciului. Azi chiar i s-a făcut rău”

Erico e noul Vinicius! Bornă incredibilă pentru fundașul Aradului: 4 goluri decisive consecutive după minutul 89

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează