FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI FRF

EXCLUSIV / Și PSD, și PNL la FRF! Cum se fac cărțile: forfotă, sfidări și lupte de putere în teritoriu în disputa Răzvan Burleanu vs Ionuț Lupescu

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2018 08:59

Scrutinul de miercuri va fi încă unul influențat de puterea politică. Burleanu a condus patru ani cu imaginea unui tip instalat la FRF cu ”proptele”, de data asta favoritul partidelor pare Lupescu.

Miercuri vor avea loc alegeri pentru președinția FRF și, într-un fotbal în care peste 200 de cluburi-membre din totalul de 257 sunt finanțate de autorități locale sau de stat, influența politicienilor contează. A mai contat și la alte alegeri din fotbal. De data asta, echipa lui Lupescu pare mai bine susținută.

Cum se fac cărțile

O echipă care-l include pe Florin Prunea, chiar dacă Ionuț a evitat să-și asume clar în public asocierea cu fostul portar, din cauza imaginii deteriorate a acestuia. Prunea participă la întâlniri în țară cu șefii de cluburi și cu oameni politici.

Conform unor surse, în unele zone el le semnalează primarilor și șefilor de consilii județene persoanele din cluburi pe care le consideră fidele lui Răzvan Burleanu. Adică le indică oamenii care nu ar fi bine să participe la vot! "Prunea insistă să se schimbe mandatele, să fie delegați alți angajați din cluburile respective decât aceia pe care-i bănuiește că-l susțin pe Burleanu", povestesc sursele.

Conducătorii care vor vota în Adunarea Generală de miercuri trebuie să aibă un mandat oficial din partea fiecărui club. O singură persoană poate fi desemnată să voteze. O situație asemănătoare s-a mai petrecut la alegerile de la LPF din 2013, când Gino Iorgulescu l-a învins pe Dragomir.

Ponta și Dragnea se întâlniseră cu patroni din fotbal înaintea scrutinului și unii proprietari de cluburi au decis să meargă ei la Ligă, nu au mai avut încredere să-și trimită angajații, de teamă că aceia n-ar respecta ordinul de a fi votat Iorgulescu.

Unii i-au sfidat pe primari

De partea lui Lupescu ar fi de data asta și PSD, și PNL. Partidele se implică inclusiv în zone care păreau pro Burleanu. La Bacău, în orașul actualului șef al federației, oamenii din fotbalul local ar fi fost anunțați că trebuie să-l voteze pe Ionuț.

"Dacă nu iese Lupescu președinte, nu mai susținem fotbalul din județ!" ar fi fost mesajul pronunțat de Dragoș Benea, președintele organizației locale a PSD și senator din partea aceluiași partid. Susținerea din partea PNL ar veni direct din partea lui Ludovic Orban, președintele liberalilor.

Primarii și șefii de consilii județene care-l sprijină pe Lupescu s-au ocupat chiar de convocarea șefilor de cluburi cu ocazia vizitelor pe care le-a efectuat fostul internațional în turneul lui prin țară.

În unele orașe, fanii lui Burleanu au fost depistați prin această practică: șefii de cluburi care-l simpatizează pe Răzvan nu au participat la acele întâlniri, și-au asumat chiar să-i sfideze pe reprezentanții autorităților locale, doar ca să arate că nu au de gând să voteze cu rivalul lui.

"Am auzit că Lupescu e susținut de Dragnea, iar Burleanu de Vasile Dâncu. Pușcaș are programul cel mai bun, dar pe el nu-l susține nimeni din politică. Pușcaș și Burleanu ar trebui să se înțeleagă între ei, să colaboreze, deși mi-e teamă să nu fie arestați amândoi înaintea alegerilor!"
Dumitru Dragomir, la Național FM

INFLUENŢĂ POLITICĂ ŞI SPORTIVĂ

A schimbat doi prim-miniștri şi un preşedinte de LPF!

Liviu Dragnea, unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Lupescu, e astăzi un personaj extrem de influent în viaţa politică. Deţine funcţia de preşedinte al PSD, un partid care a câştigat alegerile parlamentare în 2016 cu un procentaj al voturilor foarte mare. Puterea mare pe care o deţine în partid l-a făcut să decidă aproape de unul singur numele prim-miniştrilor care au format Guvernul.

Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose au fost puşi, dar şi daţi jos, practic de Dragnea, iar învestirea actualului număr 1 de la Palatul Victoria a avut loc tot cu acceptul său, Viorica Dăncilă. Dragnea a decis şi o schimbare majoră într-o structură foarte importantă din fotbalul românesc. În noiembrie 2013, Dragnea şi Ponta s-au întâlnit cu aproape toţi patronii cluburilor de Liga 1, cu o seară înainte de alegerile de la LPF, cărora le-au sugerat să-l voteze pe Gino. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Apoi, în ziua alegerilor de la LPF, din toamna anului trecut, Dragnea a oferit un interviu în Gazetă în care a spus, referitor la cei doi candidaţi: "Gino îmi e prieten vechi, mă deranjează că Drăgoi se foloseşte de numele meu". La vot scorul a fost 13-1 în favoarea lui Gino, singura opţiune pro Sorin Drăgoi fiind de la Timişoara, club unde el era preşedinte.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
liberta
liberta  •  16 Aprilie 2018, 16:57

mai bine faceti voi un reportaj despre cum se scurg banii din primarii in fel si fel de "activitati sportive - copii si juniori - seniori". Nu e nevoie sa va deplasati prea departe puteti lua la alegere orice primarie din imprejurul capitalei. Asta ca sa inteleaga si prostimea care e miza alegerilor si ce rost are implicarea politiciului de fapt, ce ziceti, jurnalistilor? ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tonyys
tonyys  •  16 Aprilie 2018, 13:39

Gsp nu se dezminte si nu-si uita prima iubire - basescu care l-a adus pe nulitatea de burleanu la frf.

vladutz13
vladutz13  •  16 Aprilie 2018, 12:59

Ce manevre securiste pe capul lui Prunea. De fapt as spune mai curand staliniste, cu epurari, etc. Practic Lupescu vine mult muuult mai patat la conducerea FRF, decat Burleanu acum 4 ani. Atunci omul parea cu intentii bune, putin din afara fotbalului, nu prea a facut nimic, dar oricum nu avea imaginea astora.... Este o restauratie totala a echipei lui Sandu. Sa intelegem toti lucrul asta!!! Si fiind sustinut politic, o sa fie o liniste totala asupra fotbalului, o armonie totala... cum se intampla acum in politica.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează