FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Diego de FCSB » A jucat în UCL, iar Teja l-a pus în capul listei de transferuri. Și CFR Cluj a intrat pe fir

Articol de , , - Publicat vineri, 04 ianuarie 2019 08:49

Mihai Teja, noul antrenor al FCSB, i-a solicitat patronului Gigi Becali achiziţia italianului de la Botoşani, mijlocașul ofensiv Diego Fabbrini (28 de ani), pe care l-ar vedea direct ca titular în echipa pe care o gândeşte pentru 2019.

Prima achiziţie în mandatul lui Mihai Teja e cea a lui Iulian Cristea. Fotbalistul de la Mediaş ar putea fi însă eclipsat dacă în zilele următoare se va perfecta ceea ce noul tehnician îşi doreşte cel mai mult de la mercato din această iarnă. Pe Diego Fabbrini, de la FC Botoşani. E fotbalistul pe care Teja l-a pus primul în lista pe care i-a oferit-o lui Gigi Becali.

Multe afaceri între Botoşani şi FCSB

Antrenorul i-a explicat patronului că dacă l-ar aduce pe Fabbrini, atunci ar putea să şi modifice modulul de joc, în 4-3-3, iar italianul ar urma să joace rol de inter. Fabbrini mai are contract cu FC Botoşani până la vară. El a intrat deja în ultimele 6 luni şi ar putea semna încă de acum cu orice grupare fără ca echipa moldavă să se poată opune.

Șansele ca el să ajungă la FCSB sunt foarte mari mai ales datorită relaţiilor foarte bune pe axa Botoşani - Gigi Becali. În ultimii ani au avut loc multe afaceri între cele două cluburi: Golofca, Moruţan, Mihai Roman, Achim.
Italia, Anglia, Spania

Până să ajungă în România, Fabbrini a jucat în 3 ţări cu fotbal extrem de puternic. În Italia a bifat prezenţe la Empoli, Udinese, Palermo şi Siena. Apoi a urmat experienţa Anglia. Aici, a bifat tot 4 grupări: Watford, Millwall, Birmingham şi Middlesbrough. În Spania a jucat la o singură echipă, Oviedo, în sezonul 2017-2018, în liga secundă. 

5.000 €pe lună primește Fabbrini la FC Botoșani

Iftime: "Are ofertă din România" 

Finanţatorul Botoşaniului, Valeriu Iftime, a oferit detalii despre situaţia lui Fabbrini: "Ştiu că e căutat de cineva din România. El mai are contract cu noi până în vară, dar deja i-am făcut ofertă de prelungire. E adevărat că nu ne-a dat niciun răspuns, dar noi aşteptăm. E unul dintre fotbaliştii de care nu vrem să ne despărţim, a arătat calitate şi ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce ne propunem în actualul sezon". 

Fabbrini la Botoşani în Liga 1

- 14 meciuri
- 13 titular
- 8 integralist
- 1.087 minute
- 2 goluri
- 5,80 media GSP

Cum ar putea arăta FCSB cu Fabbrini în 4-3-3: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, I. Cristea, Momcilovici - Teixeira, Nedelcu, Fabbrini - Man, Gnohere, Fl. Tănase

800.000 €e cota la care e evaluat în momentul de faţă Fabbrini pe site-ul transfermarkt.de

Îl vrea şi CFR

Nu doar FCSB îl doreşte pe Fabbrini. De serviciile italianului s-a interesat şi CFR, principala rivală a roş-albaştrilor în lupta pentru titlu. Totuşi, FCSB are două mari avantaje: relaţia bună dintre cei doi patroni, Becali - Iftime, plus disponibilitatea de a achita chiar şi o sumă de bani, în ciuda faptului că jucătorul e în ultimele 6 luni. În schimb, patronul CFR-ului şi-a anunţat subalternii că nu va achita nicio sumă de transfer pentru niciun jucător până la vară. 

A jucat 4 posturi

Din momentul în care a început să joace pentru Botoşani, Fabbrini a fost folosit de Costel Enache şi Liviu Ciobotariu pe nu mai puţin de 4 poziţii. Cel mai des a apărut ca mijlocaş stânga, unde a bifat aproape jumătate dintre partide, 6. A mai evoluat ca mijlocaş central, dar şi mijlocaş dreapta, iar într-un meci a fost folosit şi ca atacant. 

Ar fi al doilea italian în toată istoria

Dacă Becali va reuşi aducerea lui Fabbrini, atunci acesta va deveni al doilea fotbalist italian care va evolua în tricoul roş-albastru. În toată istoria clubului. Precedentul s-a numit Federico Piovaccari. Atacantul a fost adus în Ghencea acum 5 ani şi jumătate şi în sezonul 2013-2014 a reuşit multe performanţe notabile: a jucat în grupele Champions League, a câştigat titlul şi a marcat 16 goluri în 43 de partide. 

Prandelli l-a debutat în naţionala Italiei!

Fabbrini se poate lăuda inclusiv cu faptul că a jucat în naţionala de seniori a Italiei. Şi a făcut-o sub mandatul unui antrenor de clasă, Cesare Prandelli. În august 2012, când încă evolua pentru Udinese, Fabbrini a fost folosit 10 minute în amicalul Anglia - Italia 2-1. Abia împlinise 22 de ani şi fusese un fotbalist de bază în naţionala de tineret, pentru care jucase 12 meciuri în perioada septembrie 2010 - august 2011. 

04 2

Acum 3 ani a costat 2 milioane de euro

În ianuarie 2016, Fabbrini a fost cumpărat de Birmingham, de la Watford, pentru 2 milioane de euro. Cea mai ridicată cotă pe care mijlocaşul italian a avut-o în cariera lui a fost în vara lui 2012, atunci când a şi debutat în naţionala Italiei. Evolua în Serie A şi era evaluat la nu mai puţin de 3 milioane de euro. 

04 gettyimages fabbrini

Coleg cu Torje

Fabbrini a prins la Udinese sezonul în care a fost cumpărat şi românul Gabi Torje. Cei doi au fost colegi într-o echipă antrenată de Francesco Guidolin, timp de 9 luni, între septembrie 2011 şi mai 2012. Udinese a avut un campionat fantastic şi a terminat pe locul 3, sub Juventus şi Milan, dar peste Napoli, Inter, Lazio, Roma. Fabbrini a jucat 14 meciuri şi a înscris două goluri, în timp ce Torje a bifat 21 de partide şi a marcat tot de două ori. 

04 3

A debutat în Champions League înainte de Serie A

CV-ul lui Fabbrini conţine şi o ciudăţenie. Mijlocaşul a jucat primul său meci în Serie A după ce a debutat în Champions League. În vara lui 2011, când abia împlinise 21 de ani, a bifat ultimele 30 de minute în play-off-ul de Liga Campionilor Udinese - Arsenal 1-2. Abia peste o lună a apărut pentru prima dată şi în Serie A: Cagliari - Udinese 0-0. Între timp, evoluase şi în Europa League, Udinese - Rennes 2-1. 

"Are goluri câte ai şi tu!"

Agentul lui Fabbrini, Florin Manea, a dezvăluit în urmă cu două luni că în vară l-a propus pe Fabbrini şi celor de la FCSB: "Am avut o discuție cu Steaua pentru el. M-am întâlnit cu MM și Dică. Dică m-a întrebat câte goluri a dat în Italia și eu i-am replicat: «atâtea câte ai marcat şi tu în Italia». E o diferență mare între campionate. Ia-l pe Gnohere și du-l în Anglia, nici n-ar apuca să joace". În Serie A, Dică n-a marcat nici un gol pentru Catania, echipă pentru care a punctat o singură dată, într-un meci din Cupa Italiei. Fabbrini are 3 goluri în Serie A, două la Udinese şi unul la Palermo. 

04 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  04 Ianuarie 2019, 17:38
Postat de andrei.f pe 04 Ianuarie 2019, 12:06

Cu jucători de play-out, FCSB nu ia titlul !

***! USI!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  04 Ianuarie 2019, 12:50

tandia era mult mai bun decat fabrinii sau f matei care a venit azi,dar e greu ciobane sa platesti bani pe jucatori buni a >>>? vrei moca tu

andrei.f
andrei.f  •  04 Ianuarie 2019, 12:06

Cu jucători de play-out, FCSB nu ia titlul !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează