FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Vasile Avram scos cu CĂTUŞE la mîini din sediul DNA. Are ordonanţă pentru 24 de ore pentru luare de mită

Vasile Avram a fost încătuşat. FOTO Alex Nicodim +25   FOTO
Vasile Avram a fost încătuşat. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 01:06

UPDATE Şeful CCA a fost scos cu cătuşe la mîini din sediul DNA. Florin Ţerbea, preşedintele Federaţiei Române de Futsal, coleg cu Vasile Avram în Comitetul Executiv al FRF şi apropiat al echipei FC Tîrgu Mure, e şi el încătuşat.

Foto mai jos!

DNA a remis presei un comunicat în care face publice acuzaţiile care li se aduc şefului CCA şi lui Sorin Ţerbea. Îl redăm integral.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de următorii inculpaţi:
AVRAM VASILE, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată,

ŢERBEA SORIN - IOAN, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureş – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan.

Inculpaţilor Avram Vasile şi Ţerbea Sorin Ioan li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În aceeaşi cauză procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de învinuiţii Iacobescu Nicolae şi Chiorean Vasile-Constantin, persoane din anturajul omului de afaceri Ţerbea Sorin Ioan, in sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare şi la dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

UPDATE În urmă cu cîteva minute o dubă cu însemnele poliţiei a parcat în faţa ieşirii de la DNA şi aşteaptă cu uşile deschise. Din moment în moment, din sediul instituţiei este aşteptat să iasă Vasile Avram. Cel mai probabil şeful CCA va fi dus la tribunal, unde procurorii vor cere arestarea sa pentru 29 de zile.

Rămîi pe GSP.RO pentru detalii!

UPDATE Vasile Avram va primi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmînd ca procurorii să ceară mîine arestarea pentru 29 de zile. Interimatul la şefia CCA va fi asigurat de Gheorghe Constantin "Suceavă".

UPDATE În jurul orei 22:00 trei persoane au fost aduse la DNA. Din cauza întunericului şi a vitezei cu care autoturismul în care au fost aduse au intrat în curtea instituţiei, jurnaliştii nu le-au putut identifica. Surse susţin că e vorba de arbitri.

UPDATE Surse susţin că Vasile Avram a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Mîine, şeful CCA va compărea în faţa judecătorilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE Potrivit unor surse, DNA poate da, în jurul orei 22:00, motivul pentru care Vasile Avram a fost reţinut. Şeful CCA se află de aproximativ 7 ore în sediul DNA.

Rămîi pe GSP.RO pentru detalii.

UPDATE Adrian Penciu, avocatul lui Vasile Avram, a ieşit din sediul DNA şi a anunţat că "Vasile Avram nu a fost audiat pînă acum, nu i s-a adus încă nicio învinuire şi nici nu i s-a comunicat motivul prezenţei aici. Tot ce ştim este numărul dosarului şi faptul că el este din 2011". Andrei Chivulete a fost în calitate de martor, a dat o declaraţie şi a plecat.

UPDATE Surse GSP susţin că procurorii au ridicat şi casete cu înregistrările unor meciuri din sezonul trecut de la sediul CCA.

UPDATE Chivulete a ieşit de la audieri. Întrebat dacă e ceva grav, arbitrul a negat şi a spus că va reveni pentru declaraţii.

UPDATE  Ţerbea a ajuns la sediul DNA, fără catuşe, dar flancat de "mascaţi".

UPDATE Conform art. 257 din Codul Penal, infracţiunea pentru care ar fi fost ridicat Vasile Avram, trafic de influenţă, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani!

Infracţiunea este definită ca fiind "primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar pentru a-l determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani."

În acelaşi timp, legea prevede că "Banii, valorile sau orice alte bunuri primite se confiscă, iar dacă acestea nu se găsesc, condamnatul este obligat la plata echivalentului lor în bani."

UPDATE În cadrul acţiunii de astăzi a DNA Bucureşti, a fost ridicat şi Sorin Ţerbea, preşedintele Federaţiei Române de Futsal şi coleg cu Vasile Avram în Comitetul Executiv al FRF! Ţerbea este un apropiat al echipei FCM Tîrgu Mureş!

UPDATE
Vasile Avram a sosit la sediul DNA însoţit de doi jandarmi, dar şi Andrei Chivulete cu avocatul său.

UPDATE Sursele GSP spun că cei de la CCA sînt anchetaţi de procurori într-un caz de trafic de influenţă, nu pentru mită cum a fost vorba la lotul Penescu. Din punct de vedere juridic şi penal, traficul de influenţă este mai puţin grav decît mita si corupţia inculpate în cazul Penescu!

UPDATE Vasile Avram a ieşit din clădirea CCA, flancat de cîţiva jandarmi, dar fără cătuşe. Întrebat de jurnalişti, Avram: "Nu ştiu ce se întîmplă, nu înţeleg nimic!"

UPDATE Doi procurori au părăsit clădirea. Jandarmii au tras o maşină în faţa CCA şi aşteaptă să iasă membrii CCA. Procurorii au ieşit cu documente şi o imprimantă din sediul CCA!

UPDATE
Intrarea sediului CCA este păzită de jandarmi, care nu permit jurnaliştilor să facă fotografii. În curtea patinoarului, vizavi de CCA, sunt două dube MAI care aşteaptă. Vasile Avram se află cu procurorii în sediul CCA.

Surse de la faţa locului anunţă că procurorii DNA vor părăsi clădirea CCA în aproximativ o oră. Cîţiva dintre jandarmi şi nişte membri ai CCA au încercat sa fugă pe la balconul etajului 5, dar au văzut presa şi s-au intors în clădire.

 

Arbitrajul românesc e din nou in centrul unui mega-scandal! În această dimineaţă a avut loc o percheziţie DNA la sediul CCA, informaţia fiind furnizată de Sport Total FM.

De la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor au fost ridicate mai multe probe, iar unele surse ale gsp spun că mai mulţi arbitri ar urma să fie audiaţi in scurt timp la DNA!  Aceleaşi surse spun că intreaga operaţiune ar avea legătură cu Oţelul Galaţi, echipă acuzată tot mai vehement în ultima vreme că a luat titlul folosindu-se de protecţia arbitrilor şi de bunăvoinţa unor adversari.

"Nu am cunoştinţă de aşa ceva, nu am fost informat despre percheziţie. Nu ştiu unde e sediul CCA, ştiu doar zona", a declarat secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. In schimb, secretarul CCA, Constantin Stefan, a spus pentru gsp.ro: "Nu pot nici să confirm, nici să infirm faptul că a fost o percheziţie la sediul nostru".

Citeşte şi:

Ce se ascunde în spatele trecerii pe linie moartă a preşedintelui Oţelului? Decontul la negru al lui Stan!

Porumboiu acuză CFR Cluj că a cumpărat arbitri

Cătălin Tolontan: "Spre un campionat compromis"

Porumboiu după Oţelul - CFR 0-4: "80% din oamenii de fotbal ştiau dinainte rezultatul meciului"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (397)
zadkiel
zadkiel  •  27 Septembrie 2011, 09:34

Singurul om din fotbal cara l-a sponsorizat pe Traian Basescu, in campania din 2009 cu o suma astronomica de bani, OFICIAL, nu vorbim de barfe fara acoperire, a fost Arpad PASKANY, care si-a asigurat protectia politica pt ca DNA si DIICOT sa nu intervina in furaciunile ordinare ale clubului CFR Cluj! Asa se explica zecile de penaltiuri obtinute de CFR, fara sa existe contact, golurile din offsite cu galeata si golurile adversarilor regulamentare anulate in stilul marsav al maghiarilor! DE CE NU AU DAT SI ALTII DIN FOTBAL SACI DE BANI LUI TRAIAN BASESCU?? Asa se explica palmaresul ciordelilor ceferiste!

rafaelo88
rafaelo88  •  26 Septembrie 2011, 22:53

urmeaza ...MIRCEA SANDU...

geovany01
geovany01  •  26 Septembrie 2011, 17:17

vezi daca fluieri in biserica... dna-ul, l-ati uitat pe nea goerge cofetaru' , mitica si nea sandu mircea

Vezi toate comentariile (397)
Comentează