FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Un fotbalist doarme de 3 zile în Aeroportul Henri Coandă! Prima lui reacție: "Sunt foarte obosit și trist" + Nu vrea să mai audă de Liga 1

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 13:02

GSP.ro a încercat să ia legătura cu Cedrick Mabwati (26 de ani), jucătorul congolez cu care Poli Iași spera să dea lovitura și care stă de vineri în zona neutră a Aeroportului Henri Coandă din cauza unei încurcături cu actele.

  • Fotbalistul nu are voie să intre într-o țară europeană după ce i-a expirat rezidența spaniolă, însă compania aeriană care l-a adus în România e obligată să-l ducă înapoi în Spania. Totodată, compania aeriană va fi obligată să plătească o amendă pentru faptul că a transportat un cetățean fără rezidență într-o altă țară. Când va ajunge în Spania, jucătorul de fotbal va fi preluat de autoritățile iberice.

Reporterii GSP l-au contactat pe fotbalist duminică seară. Jucătorul, care stătea de vineri în aeroport, era foarte slăbit: "Sună-mă te rog în două ore, că vreau să dorm un pic. N-am putut deloc dormi pe scaunele astea din aeroport și sunt foarte obosit. Recunosc că sunt foarte trist și dezamăgit, dar îți voi povesti mai multe mai târziu când vom vorbi", a spus Mabwati.

Jucătorul nu a mai răspuns apoi apelurilor GSP. Apropiații lui povestesc că Mabwati e foarte supărat din pricina faptului că n-a fost contactat de nimeni de la clubul Poli Iași. Congolezul nu apucase să semneze contractul cu ieșenii și acum nici nu ar mai fi dispus să o facă!

După mai multe nopți dormite pe scaunele Aeroportului Henri Coandă, Cedrick Mabwati se va întoarce în Spania marți noapte, la ora 4:00, cu compania Iberia, cea care l-a adus în România.

Poziția oficială a lui Poli Iași

Tibor Selymes, directorul sportiv de la Poli Iași, a oferit mai multe detalii: "I-am făcut invitație să vină în România. El trebuia să meargă la Ambasada Romaniei din Spania înainte de a pleca spre țara noastră, însă n-a fost și din păcate nu a putut intra în țară.

Noi am vrut să-i luam bilet de avion a doua zi când a aterizat aici, dar nu putea pleca decat cu compania cu care a venit. Cu ce suntem noi vinovați că el nu s-a dus la Ambasada României din Spania? E dezamăgit de noi? Și noi suntem dezamăgiți că n-a ajuns lângă echipă. Nu știu dacă va mai veni la echipă. Până se duce să-și ia altă viză, până se întoarce...", a declarat Tibor Selymes.

De ce a venit în România, deși avea rezidența spaniolă expirată?

Fotbalistul trăia cu speranța că oficialii celor de la Poli Iași îi vor obține o viză în regim de urgență la București în momentul când acesta va ajunge în România.

Cine e mabwati

Mijlocaș stânga, Mabwati a jucat ultima dată în liga secundă din Spania la Murcia, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru Atletico Madrid B, Numancia, Real Betis, Osasuna și Columbus Crew (prima ligă din SUA).

500.000 €e cota de piață a lui Mabwati, conform transfermarkt.de

Cedrick urma să vină la Iași din postura de jucător liber de contract, după ce în urmă cu câteva luni a suferit o accidentare gravă, ruptură de ligamente încrucișate anterioare.

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
breitner
breitner  •  09 Iulie 2018, 13:28

Asta-i tot un migrator care se da drept jucator (de orice)!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează