FOTBAL  »  Superliga  »  AMENZI

EXCLUSIV Verdictul Comisiei de Disciplină în cazurile în care FCSB și CFR cereau depunctarea reciprocă » Măsuri drastice pentru Becali și Petrescu!

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 mai 2018 14:38

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a stabilit azi pedepsele pentru Gigi Becali și Dan Petrescu, personajele-cheie implicate în scandalul finalului de campionat. FCSB și CFR Cluj cereau depunctarea reciprocă, lucru care nu s-a întâmplat însă. 

Astfel, George Becali a încasat o amendă imensă de 100.000 de lei (aproximativ 21.000 de euro) pentru declarațiile xenofobe la adresa celor de la CFR Cluj, date în mai multe rânduri.

"Mă lupt împotriva ungurilor! Cum să fie CFR campioană în centenarul României? Orban, premierul Ungariei, vrea cu disperare CFR campioană. Eu, Becali, îi spulber pe toți. Să nu creadă ei vreodată că o să-i mai ajute arbitrii, în centenarul României!"
Gigi Becali, la începutul lunii februarie 

De amendă nu a scăpat nici Dan Petrescu, tehnicianul clujenilor, penalizat pentru declarațiile agresive la adresa rivalei FCSB. Roș-albaștrii cereau 16 etape de suspendare și depunctarea CFR-ului, dar Comisia de Disciplină i-a aplicat lui Petrescu o amendă tot de 100.000 de lei (aproximativ 21.000 de euro).

FCSB a cerut suspendarea lui Dan Petrescu pentru 16 etape și depunctarea CFR-ului, acuzând că antrenorul aduce prejudicii imaginii fotbalului românesc prin declarațiile în care susținea că FCSB e ajutată și că CFR este dezavantajată de arbitri.

CE PREVEDE ARTICOLUL 52, ALINEATUL 5 DIN REGULAMENTUL DISCIPLINAR, ÎN BAZA CĂRUIA AU FOST CERUTE DEPUNCTĂRILE: 

"Declaraţiile făcute de persoanele care sunt de natură să prejudicieze imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfăşurării jocurilor de fotbal, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidenţa prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru simularea partenerilor de competiţie sau altele asemenea care nu sunt dovedite, se sancţionează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori şi de la 6 la 12 luni pentru oficiali şi penalitatea sportivă de la 5.000 de lei la 300.000 de lei, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a trei puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa din categorie superioadă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
mosvasile
mosvasile  •  26 Mai 2018, 10:54

Din acest "verdict" lipseste MM!Se stie ca el a fost cel care a inceput-si a continuat-cu acele insinuari si acuzatii pe GIGI SPORT 1 si pe GSP-aici ca de obicei,prin "purtatorul lui de cuvant" Craitoiu- chipurile niste "ironii"- la adresa CFR si a arbitrajelor, iar Dan Petrescu doar i-a replicat-e drept ca nu atat de "profesionist" ca MM!Sau comisia de disciplina a considerat ca asta face parte din fisa postului de "manager general"?

martinpen
martinpen  •  26 Mai 2018, 03:45
Postat de liviuemil pe 25 Mai 2018, 19:01

Ce aberatii. Cum sa dai asemenea amenzi??? Nici restaurantele care au produse expirate de luni de zile nu primesc atita amenda.Parca unii dintre noi ar face bani batind cu ciocanul !!!!! Asta e politica la zi in Romania: da-i in cap celui care realizeaza cava.

Asta e culmea, cica amenda e mare... Pai nu mai spune tu prostii la tv si nu vei primi amenda, fie ea de milioane... daca iti place sa faci circ, ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  25 Mai 2018, 22:26

nebunul (jiji) adevar graieste. Totusi trebuiau multi amendati pentru maimutarelile din presa: Jiji, Memelusul, Muri, Mara, Dan pinal etc. Probabil au fost amendati cei doi considerandu-se ca pot plati amenzile frumusele. Aveau secretarele din federatie nevoie de fonduri sa mearga la campionatul mondial

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close