FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Barasab Panduru îl contrează pe Dan Petrescu pe subiectul formatului Ligii 1

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 februarie 2020 12:00

Răzvan Burleanu, președintele FRF a anunțat că se gândește la schimbarea sistemului competițional din Liga 1. Șeful Federației a spus că L1 ar putea avea 16 echipe, nu 14 câte sunt acum. În plus, s-ar putea renunța la sistemul cu play-off și play-out, implementat prima dată începând cu sezonul 2015-2016.

Invitat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri de la ora 20:00, pe GSP.RO, Basarab Panduru, fost mare internațional, în prezent analist sportiv, a declarat că el este fanul actualului sistem competițional și a transmis un mesaj clar celor care se plâng de înjumătățirea punctelor atunci când sunt pe primul loc la finalul sezonului regular.

„Eu sunt pentru înjumătățirea punctelor. Văd în schimb că cei care sunt în interior, cei care conduc sau antrenează cele 14 echipe, când sunt pe primul loc sar cu gura mare. «Domne, nu se poate așa ceva! Cum să înjumătățim punctele!?». Când sunt pe locul trei, tac din gură, nu spun nimic, ce bine este. 

Când sunt pe locul 12: «Aoleu, nu se poate domne așa ceva să înjumătățim punctele». Când sunt pe ultimul, gura mică, ciocul mic: «Vai ce șansă mai avem, cu înjumătățirea punctelor». Toți ajung în situația să le convină înjumătățirea punctelor", a spus Panduru la GSP.RO.

„Acum doi ani am început să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu, HyperCube din Olanda, o firmă care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte extrem de relevante. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Dan Petrescu: „Să rămână fiecare cu punctele lui”

Astfel, prin aceste declarații, Panduru îl contrazice pe Dan Petrescu, antrenorul liderului CFR Cluj și fostul coleg al lui „Pandi” din Generația de Aur. „Bursucul” afirma în urmă cu ceva timp că nu este de acord cu actualul format al competiției: „Nu mi se pare corect actualul sistem de desfășurare a campionatului, nu mi se pare normal, dar trebuie să-l acceptăm. Mie mi-ar plăcea să fie un sistem cu play-off și cu play-out, dar să rămână fiecare cu punctele lui. Așa da, așa ar fi normal, oriunde în lume”.

Cititorii GSP, de partea schimbării sistemului

Într-un sondaj încă în desfășurare pe GSP.ro, microbiștii au votat în proporție covărșitoare - 79% - ca Liga 1 să treacă la sistemul cu 16 echipe și să se renunțe astfel la actualul format cu play-off și play-out.

EXCLUSIV // VIDEO Barasab Panduru îl contrează pe Dan Petrescu pe subiectul formatului Ligii 1

CITEȘTE ȘI:

FCSB // Valeriu Iftime a scăzut pretențiile pentru Andrei Chindriș » Ultimul preț pentru Gigi Becali

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
nealiniatul
nealiniatul  •  23 Februarie 2020, 08:28

Cind a fost Panduru asta coleg cu Dan Petrescu in "Generatia de aur" ? Panduru, a fost doar o " speranta" care nu a confirmat niciodata la nationala. Niciodata om de baza. Acum, in lasitatea lui, sta la umbra, comentator TV si isi tot da cu parerea de altii. Este si el antrenor, de ce nu ia o echipa si sa aiba rezultate? Pentru ca este un mare lenes si pentru ca a gasit fraieri sa asculte la povestile lui.

dtdr
dtdr  •  22 Februarie 2020, 20:33

Asta contreaza pe toata lumea. La fe ca si Dinu si Ilie Dumitrescu. Toti trei ca a ntrenori n-au facut nimic, dar le au cu " teoria " !

189254898748309
Claude SH  •  22 Februarie 2020, 15:57
Postat de 1_0_1_0 pe 22 Februarie 2020, 13:05

"Basarab Panduru, fost mare internațional, în prezent analist sportiv".... mare? analist? Oare nu ar trebui voi "ziaristilor"sa va ganditi mai bine?

Nici ei nu sunt chiar ziariști, mulți au inginerie, chimie, nu sunt absolvenți de jurnalistică, alții abia dacă au luat bac-ul. Nu te aștepta la multe ca nu e cazul

Vezi toate comentariile (13)
Comentează