FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

REMEMBER Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali

Dan Puric
Dan Puric

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2022 20:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 15:34

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a acceptat în urmă cu 2 ani invitația directorului GSP, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO.

Dan Puric a dezvăluit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” cum l-a cunoscut pe Gigi Becali, cum l-a ajutat patronul FCSB și de ce a mers să-l viziteze pe acesta la pușcărie.

A venit din Capul Verde la Petrolul și a rămas șocat de români: „Înjurături multe, iar femeile cu iubit se uită la alți bărbați”
PETROLUL
A venit din Capul Verde la Petrolul și a rămas șocat de români: „Înjurături multe, iar femeile cu iubit se uită la alți bărbați”

Dan Puric: „Gigi Becali este admirabil, e incontrolabil, dar are un suflet de aur”

- L-ați cunoscut pe Gigi Becali?
- Gigi este admirabil! Așa cum este el. M-am certat cu el pentru că este expansiv și incontrolabil. Are un suflet de aur omul ăsta. Ultima dată am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. „Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem". Și mi-a dat 11.000 de euro, deși avea averea sechestrată și îl urmăresc haimanelele astea. El a făcut mănăstiri. Numai eu știu câte pensionare a ajutat!

- Chiar v-a ajutat de fiecare dată?
- A murit o somitate a științei românești. Găinarii ăștia de la televizor n-au zis nimic pentru că sunt ignoranți. În America sau Franța, se făceau funeralii naționale. A murit Radu Iftimovici, cel mai mare istoric al medicinei. L-am sunat pe Gigi: „Am nevoie de 3.000 de euro pentru o carte". „Eu nu citesc!". „O citesc eu, Gigi!". Mi-a dat banii și o să iasă cartea. A făcut gesturi extraordinare. Eu pe omul ăsta îl admir pentru că a ajutat oameni sărmani. Este mai liber, mai slobod la gură și face gafe. Dar pe om trebuie să-l iubești pentru gesturile lui!

- E adevărat că l-ați vizitat și în pușcărie?
- Da, domnule. Și m-a primit! Am ținut un discurs la pușcăriași. După m-au controlat, zice unu': „Să trăiți, maestre! Noi vă respectăm, dar aveți două minute să stați cu deținutul Becali". Era un polițist mai tâmpit. „Gigi, repede că avem doar două minute". „Cine ți-a zis, mă? Ăsta toată viața stă cu mine aici. E prietenul meu!". Eu am înnebunit! Am crezut că zice de mine. El avea cărți, icoane. Era universul lui... Eu judec omul după fapte, după roadele lui. Câți oameni au averea lui Gigi și nu dau nimic? Câți? E țara plină de securiști cu bani! Niște nenorociți care nu dau nimic.

- Nu l-ați invitat la teatru?
- Ba da. L-am invitat și la teatru, și mi-a zis: „Dane, eu nu vin, că nu mă pricep". Mi-a zis clar, scurt, onest! Alții vin și scriu cronici de teatru. Niște derbedei! Când te-apuci să scrii mai bine zici așa: „Am terminat Institutul de Teatru, nu mă pricep, sunt oligofren!". Gigi a zis: „Sunt incompetent!". Pune-mă pe mine să antrenez echipa de fotbal la Steaua... Iartă-mă, dar nu știu. „Domnu' Puric, puteți să gestionați Institutul de Fizică Atomică?". Dacă sunt cretin și fac parte din Guvernele României zic da! Dar eu zic: „Nu pot, nu e competența mea!".

„PRIETENII LUI OVIDIU” | EMISIUNEA INTEGRALĂ CU DAN PURIC

Citește alte știri cu Dan Puric:

Simona Halep, Mircea Lucescu și Nadia Comăneci au fost distribuiți de Dan Puric în diverse roluri: "D-asta îmi place de Simona"

Poveste GENIALĂ! De ce a ținut Dan Puric cu Columbia în 1994: „Eram cu o babă în mașină și au intrat derbedeii ăia”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (198)
Adyspa
Adyspa  •  07 Februarie 2024, 00:08

Are perfecta dreptate domnul Puric in tot ce spune.cati din milionarii romaniei a anutat oamenii saraci la nevoie?

istet10
istet10  •  05 Februarie 2024, 18:29
Postat de francescoli1974 pe 03 Februarie 2024, 20:17

Cum poți, domnule actor,să lauzi un om ca Becali,un ins care ne păcălește cu credința lui ,el are un IDOL și acela se numește banul,e un ipocrit,noi,"derbedeii " nu credem în gesturile lui filantropice iar dacă întinzi mâna la un astfel de om înseamnă că nu ai demnitate indiferent de cauza pt care te zbati.

Asa o fi. Dar nu e singurul. In schimb lui ii mai scapa si cate un ajutor dat celor in nevoie.

istet10
istet10  •  05 Februarie 2024, 18:28
Postat de gicab pe 04 Februarie 2024, 20:06

Respect talpan

A donat si ala pt vreun bolnav?

Vezi toate comentariile (198)
Comentează