FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCSB 1-5

EXCLUSIV VIDEO+FOTO Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, nu mai suportă fițele fotbaliștilor: ”La brutărie cu ei, să vadă cum se câștigă o pâine!”

Foto: Eduard Apostol +1   FOTO
Foto: Eduard Apostol

Articol de , - Publicat luni, 13 mai 2019 13:01

Patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, vrea să-și ducă fotbaliștii la propria fabrică de panificație ca să le servească o lecție de viață, după ce au fost ciuca bătăilor în play-off.

Sepsi a fost ciuca bătăilor în primul an de play-off din istoria grupării înființate în 2011. Eșecul de sâmbătă, 1-5 cu FCSB, l-a enervat la culme pe fondatorul clubului, Laszlo Dioszegi, care i-a anunțat pe jucători că-i va trimite în mod special la brutărie!


Omul de afaceri de 48 de ani și-a făcut un renume în panificație. Ieri, la 8:00 dimineața, după ce le-a arătat reporterilor Gazetei Sporturilor că nu și-a pierdut îndemânarea la coacerea pâinii, Dioszegi a fost dur cu jucătorii.

„Să are pământul!”

„Eu am văzut că băieții au intrat în vacanță de multă vreme, n-aș zice de la Crăciun, dar din februarie sigur. Nu i-a mai motivat nici prima de 900 de euro de la fiecare partidă din play-off. Sau 300 de euro la punct. Eu cer să joace fotbal, atât.

Sunt supărat pe ei. Eu sunt patron, dar mai ales suporter. Eu vreau să văd că joacă, că vor. Cum se spunea în comunism, că pot ara pământul. În play-off n-am văzut două sprinturi sănătoase... Tocmai de aceea m-am gândit să-i duc la brutărie”, a declarat Dioszegi.

La schimbul trei

„Vor veni la schimbul trei, o oră, să vadă cât trebuie să lucreze pentru salarii mult mai mici. Să stea noaptea, să lucreze fizic. Cred că așa vom face prezentarea lotului pentru stagiunea viitoare. Trebuia să-i duc de multă vreme la cuptoare.

Toți angajații mei muncesc mai mult decât jucătorii, deși nu sunt la fel de bine remunerați. Și ei fac o pâine ce-a ieșit de trei ori cea mai bună din România! La fotbal vezi multe fițe. I-am mai scos la masă și când îi văd că stau doar cu ochii în telefoane, mă iau nervii”, a spus șeful covăsnenilor.

laszlo dioszegi1
Dioszegy frământă pâinea dis-de-dimineață, să-i trecă nervii pe jucători

13 pe listă

A anunțat remaniere masivă: „N-o să înnoiesc contractele multor jucători, că altfel va fi bai și nu vom suporta. Jumătate din lot trebuie să schimbăm. Am gustat din savoarea play-off-ului, sper ca și la anul să fie la fel, dar n-avem bani să ne batem la titlu. Am și o listă de 13 antrenori, unii liberi, alții cu contracte ce le expiră în vară, o să judecăm să luăm în echipă cea mai bună soluție”. 

„Nu e niciun secret, avem un singur fotbalist cu salariu de cinci cifre, Tandia, 10.000 de euro. Și a fost un caz excepțional. În rest, sunt salarii în regulă”

„Aș zice că am făcut un sezon de nota 7, fiindcă e mare realizare play-off-ul. Dar dacă ei sunt profesioniști, nu se predau la jumătatea drumului. Jucătorii lui Sepsi au avut cea mai lungă vacanță din lume, ei sunt acolo din februarie. În play-off au jucat de nota 2”
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

3.000 de leieste salariul lunar al unui brutar la firma lui Dioszegi

125.000 €este bugetul lunar de salarii la echipa de fotbal

 Citește și:

EXCLUSIV Gigi Becali anunță: „Doar așa vine Marius Șumudică” » Ce răspuns a primit patronul FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
anti.cioban
anti.cioban  •  13 Mai 2019, 15:19

Cum e ma politrucilor "limbaj vulgar sau jignitor" sa zici ca echipa lui a primit bani de la Budapesta? Voi va cititi propriul ziar ma? :))) https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/ungaria-dubleaza-finantarea-pentru-sepsi-sfantu-gheorghe-dupa-ce-s-a-calificat-in-play-off-561035.html

anti.cioban
anti.cioban  •  13 Mai 2019, 15:10

Prea multa dreptate are omul asta. ***, dar ce zice aici e 100% adevarat. Problema e insa ca la echipele astea urcate artificial in prima liga, pe infuzie de capital nu pe traditie si pe jucatori proprii, e imposibil sa creezi un grup care sa joace pentru echipa, pentru culori, pentru fani etc. Ia sa fi avut el in echipa 6-7 localnici proveniti din academia clubului, sa vede, se mai intra in vacanta dupa calificarea in play-off? Nu prea cred...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează