FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Ioan Andone explică gesturile obscene de acum 30 de ani: „Cum să te controlezi? Toată lumea zicea că mi-am dat chiloții jos"

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 12:05

În martie 1989, după un Steaua - Dinamo 2-1 disputat în Ghencea, meci în care a şi marcat, Ioan Andone, care astăzi împlinește 60 de ani, pe atunci era căpitan al "câinilor".

Într-un moment de tensiune maximă, actualul director tehnic al celor de la FC Voluntari a făcut semne obscene la adresa publicului şi a lui Valentin Ceauşescu. Fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu era în tribuna oficială, dar nu a văzut pe moment gestul, ci abia a doua zi, pe caseta prezentată la Federația Română de Fotbal.

Prezent în studioul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", Ioan Andone a explicat ce s-a întâmplat la meciul de acum 30 de ani și cine au fost cei care l-au ajutat după ce a avut probleme.

Andone: "Meciul ăla a ținut până ne-a dat Steaua gol. Cum să te controlezi?"

"Lăcătuș a fost unul dintre jucătorii care m-au ajutat! Și știu sigur că și Hagi. Ei i-au spus lui Valentin după meciul ăla să mă ierte... Altfel eram suspendat pe viață! Sunt ale tinereții prostii, nea Ovidiu. Toată lumea zicea că mi-am dat chiloții jos. Am făcut doar niște gesturi obscene spre tribună și s-a exagerat mult. A fost un meci cu scântei, dar m-am pus în genunchi și am aplaudat ironic. Meciul ăla a ținut până ne-a dat Steaua gol. Cum să te controlezi? În loc să fie egal, tu pierzi! Aveam și doi eliminați. Am fost obiectiv, am greșit. Dintr-o rivalitate s-a ajuns aici. Asta e, nea Ovidiu, tinerețea! A doua oară n-aș fi făcut-o!", a explicat Andone la "Prietenii lui Ovidiu".

"Toată lumea a intervenit atunci pentru că aveau și interesul că pierdeam echipa națională. Am ratat oricum două meciuri cu Grecia și cu Bulgaria. Mă băteam cu Bumbescu și cu Iovan. A fost nevoie de mine, dacă nu era, renunțau de tot! A înțeles și Valentin Ceaușescu că au fost nervi"
Ioan Andone

Ce a urmat după meci? Dezvăluie Ioan Andone: "M-au chemat la club. Petricenu era președintele mare, Ianul de la fotbal. Mai erau nea Mircea și generalul Alexie. M-au invitat să le explic gesturile pe care le-am făcut către generalii armatei române. Le-am explicat că le-am făcut la nervi. A doua zi m-au suspendat pe viață! A doua zi am fost la federație unde președinte era Mircea Pascu. Eu terminasem școala de antrenori, aveam institutul de subgenerali. Aveam 29 de ani. Mă duceam acasă, în combinat și găseam eu o echipă... Am revenit abia după 3 luni pe teren".

„Fălcosul” a cucerit 5 trofee din postura de antrenor al lui Dinamo: titlul în 2004, 3 Cupe ale României (2003, 2004, 2005) şi Supercupa României din 2005 (prima din istoria clubului). În plus, mai are două titluri și alături de CFR Cluj. Andone este cel mai titrat antrenor dinamovist din ultimii 30 de ani și, totodată, ultimul care a reușit eventul în „Ștefan cel Mare”, în sezonul 2003-2004.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  15 Martie 2020, 13:57

Noroc ca ii place brânza lu gg

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  15 Martie 2020, 13:16

Noroc cu Lăcătuș! Ha! Ha! Socru-său cine era oare? Lucra la Aprozar?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează