FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Mircea Lucescu, mesaj pentru FRF: "Dați-mi Cupa din '88! Îmi aduce aminte de o situație de pe vremea lui Mussolini"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 20:39

Cel mai longeviv antrenor din fotbalul românesc, Mircea Lucescu, a dezvăluit în cadrul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", trasmisă integral pe GSP.RO în fiecare miercuri, de la ora 20:00, care sunt planurile sale de viitor ale acestuia. Are și un mesaj clar pentru președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

"Este exclusă întoarcerea mea în fotbalul românesc! Ca antrenor, niciodată nu o să revin în România. Nu știu ce se poate întâmpla, dar ca antrenor nu! Sunt băieți tineri, cu foame de rezultate, care trebuie să ia fotbalul românesc în mâini!", a spus Lucescu.

Acesta a mai declarat: „Sunt 33 de trofee câștigate de mine, dar unul trebuie să mi-l dea înapoi! Cupa României câștigată cu Dinamo trebuie să mi-o dea înapoi (n.r. trofeul Cupei României din 1988 când Steaua a ieșit de pe teren). Logic că-l vreau! Atunci o echipă s-a retras la scorul de 1-1 și noi trebuie să câștigăm. Nu comentez eu cine a decis să iasă Steaua de pe teren, dar eu vreau trofeul. Sportiv și fair-play ar fi ca Federația să întoarcă acum decizia!".

Lucescu și-a continuat justificarea:

"A fost la fel și în timpul lui Mussolini când Pro Patria a câștigat împotriva lui Torino. În anii '50 li s-a dat titlul înapoi lui Torino! Eu vreau trofeul pe care l-am câștigat pe teren!! Înainte de 90 s-a făcut performanță și noi am fost la un nivel foarte, foarte înalt. A fost Steaua, Dinamo, Craiova. Ce a făcut Steaua nu se compară, chiar dacă era o altă competiție. Acum Liga Campionilor e cu totul altceva. Atunci puteai să ajungi repede în semifinale și finală. Ajax a jucat 18 meciuri.... Și n-au ajuns în finală", a declarat Lucescu.

Ce s-a întâmplat la finala Cupei din 1988

La finala Cupei României din 26 iunie 1988, Lăcătuş a deschis scorul în prima repriză, iar Răducioiu a egalat în minutul 88, 1-1. Problemele au început în minutul 89, cînd Balint a înscris din centrarea lui Hagi, dar tuşierul George Ionescu avea fanionul ridicat, reuşita fiind anulată.

Bumbescu şi Iovan s-au năpustit către tuşier, iar coechipierii i-au urmat, cel mai vehement fiind Lăcătuş. Ionescu a fost îmbrîncit, dar antrenorul Iordănescu a intervenit şi a calmat spiritele. 

În meleul format, Tudorel Stoica a rupt fanionul, iar Bumbescu şi Piţurcă şi-au aruncat tricoul. Valentin Ceauşescu a făcut un semn de la tribuna oficială, iar Tică Dănilescu, pe atunci vicepreşedintele secţiei de fotbal de la Steaua, a traversat terenul, a urcat în lojă, s-a întors pe teren şi a transmis echipei mesajul: "Gata, ieşim de pe teren!". În acel moment, jucătorii au plecat spre vestiare.

Cupa nu figurează oficial în palmaresul niciuneia dintre echipe, nici la Dinamo, nici la Steaua. Rezultatul omologat, totuși, e 2-1 pentru Steaua. 

URMĂREȘTE INTEGRAL AICI EDIȚIA CU MIRCEA LUCESCU

FINALA CUPEI ROMÂNIEI -- 26.06.1988 // Stadion: "23 August" 
Steaua - Dinamo 1-1 (omologat 2-1)
Au marcat: Lăcătuş (27), Balint (90) / Răducioiu (87)

Steaua: Liliac - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Rotariu - T.Stoica, Gh. Popescu, Bălan, Hagi - Lăcătuş, Piţurcă (Balint '52)

Dinamo: Moraru - Mihăilescu (Movilă '45), Rednic, Andone, Varga - Lupu, Lupescu, Mateuţ, Orac (Răducioiu '82) - Vaişcovici, Cămătaru

Arbitri: R. Petrescu, G. Ionescu, Gh. Constantin
Spectatori: 45.000

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  02 Octombrie 2019, 21:34

Steaua s-a retras, la scorul de 1-1. Presa a fost complet muta a doua zi, nici vorba de vreo finala. Dupa cateva zile a aparut un comunicat: Steaua a primit Cupa, iar Dinamo, un (ultim) avertisment. Istoria cu Gheata de aur, la care si GSP e pus vartos si repetat umarul, e o infamie. Golgheter ca Dudu rar s-a mai vazut, ca si Camataru. Cifrele lor de la Nationala dovedesc ineptia celor care adora sa vestejeasca meritele dinamovistilor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  29 Octombrie 2019, 09:22
Postat de Alexandru Cristian Vasile-Bugarin pe 02 Octombrie 2019, 21:34

Steaua s-a retras, la scorul de 1-1. Presa a fost complet muta a doua zi, nici vorba de vreo finala. Dupa cateva zile a aparut un comunicat: Steaua a primit Cupa, iar Dinamo, un (ultim) avertisment. Istoria cu Gheata de aur, la care si GSP e pus vartos si repetat umarul, e o infamie. Golgheter ca Dudu rar s-a mai vazut, ca si Camataru. Cifrele lor de la Nationala dovedesc ineptia celor care adora sa vestejeasca meritele dinamovistilor.

Eram in valerie cind am citit in Paris match ca dudu era dorit de Manchester United. Nu o sa uit niciodata

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  29 Octombrie 2019, 09:17

Ascultan la radio ora de ora doar Se va da un comunicat dar banuiam ca Valentin va pune presiune si da. S a dat comunicatul Mi s au inmuiat picioarele!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează