FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV // VIDEO Oficialii LPF sunt în alertă maximă! Avem mail-ul trimis către toate cluburile: „Vă solicităm verificarea și supravegherea permanentă a jucătorilor"

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2020 21:50

Guvernul României a anunțat că adunările cu peste 1.000 de oameni sunt interzise în România, până la 31 martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

E stare de alertă în România! După ce au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus, iar 13.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, dar și în unitățile spitalicești, Ministerul de Interne a decis să ia măsuri dure: au fost interzise evenimentele publice cu peste o mie de persoane.

După anunțul făcut din sediul Ministerului de Interne, oficialii Ligii Profesioste de Fotbal și cei ai Federației Române de Fotbal s-au reunit în regim de urgență. LPF a decis ca meciurile din Liga 1 să se joace fără spectatori în tribune, în condițiile regulamentului, și a comunicat scris celor 14 cluburi membre această hotărâre.

Mesaj de urgență către toate cluburile din Liga 1

Iar oficialii Ligii au intrat serios în alertă după anunțul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Eduard Alexandru, șeful departamentului de competiții ai Ligii a trimis tuturor cluburilor din Liga 1 un mesaj clar intrat și în posesia GSP.ro: 

"Ca urmare a situației impunerii unor măsuri speciale de urgență de către Guvernul României vă solicităm verificarea și supravegherea permanentă a stării de sănătate a jucătorilor și a staff-urilor tehnice și administrative de către medicul echipei sau personalul medical responsabil, astfel încât, în cazul suspiciunii sau a identificarii ferme a unui caz de contaminare cu Covid 19, să anuntați de urgență atât Liga Profesionista de Fotbal, cât și autoritățile medicale locale competente, în vederea dispunerii imediate a măsurilor organizatorice și a protocoalelor specifice ce se impun”.

"Este o măsură preventivă în acest moment, dar este necesară. Pentru a preveni o răspândire în interiorul comunităţii considerăm că o astfel de măsură devine necesară! Se aplică regulile acestea începând din acest moment. Știm că măsurile produc nemulțumiri. Poate produc disconfort pentru unele persoane sau cluburi"
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Justin Ștefan a convocat o celulă de criză la LPF

Decizia Ligii a fost luată în urma unei convorbiri telefonice între secretarul general Justin Ștefan și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

"Viața și sănătatea oamenilor sunt cele mai importante, așa că mai bine prevenim decât să ne pară rău mai târziu. Nu ne jucăm atunci când vine vorba de accesul publicului pe stadioanele din Liga 1, chiar și în cazurile în care vorbim de mai puțin de o mie de persoane.

Nu ne dorim să apară cazuri în care ne-am trezi cu mai mult de o mie de spectatori pe stadion din cauza neglijenței organizatorilor sau să ajungem în situația în care unele direcții de sănătate publică avizează desfășurarea meciurilor cu mai puțin de o mie de spectatori, iar altele nu", a comentat Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

"Măsura disputării tuturor jocurilor programate până la 31 martie fără spectatori este cea mai eficientă, mai ales în condițiile în care numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, atât în România, cât și în Italia, țară cu care ne aflăm într-o legatură specială, ca urmare a numărului mare de români care locuiesc și muncesc acolo"
Justin Ștefan, secretar general LPF

Gigi Becali: "România va beneficia de Sfânta Liturghie!

Gigi Becali a comentat în privinţa epidemiei de coronavirus. "Eu spun aşa cum zice Biserica, să mergem la slujbe. O să vedeţi dacă sunt nebun sau am dreptate. Se va demonstra în câteva luni. Ţineţi minte ce vă spun! O să vedeţi că virusul ăsta, în toate ţările în care se face Sfânta Liturghie, în ţările ortodoxe, nu va fi puternic. 

România va beneficia de Sfânta Liturghie. La noi nu vor fi așa multe cazuri ca în alte ţări. Nu poate virusul... Se face Sfânta Liturghie şi se spune «Dumnezeule, fereşte-ne pe noi şi ţara noastră de această boală». Aşa va fi în ţările ortodoxe, Bulgaria, România, Cipru, Rusia, Serbia. Sunt ţări în care se face Sfânta Liturghie. O să vedeţi în cinci luni dacă sunt nebun sau spun adevărul!", a zis Becali.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează