FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Executat! » Gabi Mureşan a fost trimis la echipa a doua, în Liga a IV-a!

Deși a contribuit la cîștigarea tuturor trofeelor din istoria lui CFR, Gabi Mureșan nu mai e dorit la CFR Cluj
Deși a contribuit la cîștigarea tuturor trofeelor din istoria lui CFR, Gabi Mureșan nu mai e dorit la CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 18 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 18 aprilie 2013 01:05

Mijlocaşul a fost anunţat după meciul cu Astra să nu se mai prezinte la antrenamentele lui Eugen Trică. ”Muri” se va pregăti cu CFR II.

Gabi Mureşan nu va mai juca în acest sezon pentru CFR Cluj. Eliminarea din partida cu Astra i-a scos din sărite pe şefii grupării din Gruia, care au luat o măsură radicală. "De mîine te prezinţi la echipa a doua", i-a transmis preşedintele Iuliu Mureşan după jocul din semifinalele Cupei României.

Jucătorul n-a mai apucat să dea explicaţii, iar episodul i-a şocat pe colegii săi, cu atît mai mult cu cît e vorba de unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai "feroviarilor". "Îmi cer scuze că am lăsat echipa în 10, dar chiar n-am avut nici o intenţie să-l lovesc pe Takayuki", i-ar fi spus Gabi Mureşan noului său antrenor, Eugen Trică.

Două "roşii" în acest sezon
Mureşan e la a doua eliminare din acest sezon. Mijlocaşul defensiv a mai văzut direct cartonaşul roşu, la Galaţi, dar "feroviarii" au cîştigat în cele din urmă acel meci, 2-1. Oficialii lui CFR i-au oferit primul avertisment. "Gabi Mureşan ne-a lăsat de multe ori în 10, nici nu mai ştiu de cîte ori a fost eliminat", a reacţionat Iuliu Mureşan după partida împotriva gălăţenilor.

Cartonaşul roşu văzut marţi seara a deteriorat şi mai mult relaţia dintre jucător şi conducerea clubului. Cu toate acestea, Gabi Mureşan se poate considera nedreptăţit. Portughezul Rui Pedro şi-a lăsat în inferioritate numerică echipa în meciul cu Pandurii, după o eliminare stupidă, iar clubul nu a luat nici o măsură împotriva lui.

Salariul, eterna problemă
Gabi Mureşan e unul dintre cei mai bine plătiţi jucători ai CFR-ului. Mijlocaşul cîştigă aproximativ 30.000 de euro pe lună. "Feroviarii" au încercat în urmă cu doi ani să-l transfere în China, dar jucătorul a refuzat. Cel mai probabil, jucătorul de 31 de ani va pleca în această vară de la CFR, după 6 sezoane petrecute în Gruia.

Favoritul lui Paulo Sergio
Portughezul Paulo Sergio le-a recomandat şefilor lui CFR, înainte de a părăsi echipa, să nu renunţe la Gabi Mureşan la finalul sezonului. De altfel, antrenorul l-a lăudat în cantonamentul de la Marbella. "E un caracter adevărat, e o plăcere să lucrezi cu un astfel de fotbalist. Dacă ar fi să remarc un jucător din Liga 1, pe Gabi Mureşan l-aş remarca", a spus Sergio.

"S-a întîmplat, nu cred că putem vorbi de intenţie. S-a bătut pentru o minge, a sărit la cap, nu a vrut să-l lovească pe Takayuki" (Eugen Trică, antrenor CFR Cluj)

15 meciuri ca titular a adunat Gabi Mureşan în actuala stagiune

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
cfrclujole
cfrclujole  •  20 Aprilie 2013, 12:56

Doar il lasa sa se calmeze putin, apoi revine la echipa.

fillip
fillip  •  18 Aprilie 2013, 21:05

Muri e simbolul CFR-ului ! Eu cand ma uit la un meci daca-l vad pe Muresan stiu ca joaca CFR...

mixy
mixy  •  18 Aprilie 2013, 19:52
Postat de albusibiu pe 18 Aprilie 2013, 14:53

Acest Gabi Muresan a contruibuit decisiv, de exemplu, la castigarea campionatului (vezi schimbarea de atitudine din meciul U - CFR) si la calificarea in grupele UCL. Probabil ca nu merita 30.000, ci macar de la 60-70.000 in sus. Intotdeauna Muresan a declarat ca se multumeste cu un salariu mai mic, caci oricum castiga mai mult decat ar fi visat vreodata si ca prefera viata linistita de la Cluj. Alungati un astfel de jucator, va alungati spiritul echipei!

Intrarea nu cotul sus , fara nici o treaba de a juca balonul justifica pe deplin si catonasul si decizia conducerii. Cu parere de rau , dar asta e adevarul.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează