FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Explicația uluitoare pentru care Steaua nu și-a înscris juniorii în Liga Elitelor: ”Nu jucăm, că ne bate Dinamo!”

Articol de - Publicat miercuri, 26 august 2015 00:00

Aceasta a fost explicația pe care Argăseală le-a dat-o federalilor care încercau să-l convingă s-o înscrie pe Steaua în campionatul național de juniori

Steaua a refuzat să participe în Liga Elitelor, noul format al campionatului de juniori, chiar dacă FRF ar fi acoperit costurile pe care le implică această competiție. Și mai surprinzătoare decît decizia a fost explicația pe care Argăseală le-a dat-o oamenilor din Federație atunci cînd aceștia au insistat că roș-albaștrii nu ar trebui să lipsească din această competiție: "Nu ne înscriem că nu ar avea rost. Și așa ne-au plecat mulți jucători, de ce să participăm și să ne bată Dinamo la scor, să ne mai facem și de rîs?".

Unii dintre copiii care erau legitimați la grupele de copii din Ghencea au părăsit clubul din momentul în care Steaua a fost evacuată din baza ei tradițională. O parte s-au dus chiar la nou-înființatul centru al Clubului Sportiv al Armatei, care beneficiază acum de facilitățile pe care le folosea echipa lui Becali. Federația a fondat liga de elită a juniorilor tocmai pentru ca formațiile cu tradiție și cu investiții în centrele de tineret să aibă posibilitatea să joace între ele și să rezulte mai multe partide echilibrate de-a lungul unui sezon. În trecut, existau turnee zonale pentru juniori și abia apoi urma faza națională.

Steaua n-a mai fost de ani buni interesată de grupele de juniori. Becali și-a pierdut complet interesul din momentul în care echipa lui a fost eliminată de Partizan din Champions League și, astfel, a devenit clar că nu va mai trebui să înscrie o formație în Youth League, versiunea pentru tineret a Ligii. Viitorul va fi singura reprezentantă a României în Liga Campionilor sub 19 ani, în calitate de campioană națională la această grupă de vîrstă.

"Dinamo se laudă că ne bate!"

Eșecurile cu Dinamo la nivel de juniori constituiau o grijă pentru oficialii steliști și pînă să se înființeze Liga Elitelor. Nana Falemi antrena copiii sub 17 ani și a plecat din Ghencea în urma unui conflict cu Massimo Pedrazzini, care conducea în acel moment centrul de tineret. "Ai pierdut cu Dinamo! Nu se poate, ne facem de rîs! Ei abia așteaptă să dea în toată presa știrea că ne-au bătut, dovadă că a apărut imediat!", i-a reproșat italianul. Falemi i-a explicat că a folosit copii mai mici decît limita de vîrstă, ca să-i rodeze și că și-a asumat astfel riscul de a pierde meciul. Fostul internațional camerunez a plecat și în locul lui a fost numit Ionuț Luțu. "Hagiluțu" e șoferul lui Becali și cursant al Şcolii de antrenori.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
sarmala1
sarmala1  •  27 August 2015, 10:52

doamne ce echipament ce sigla :(( !! nu pot iubi alceva !!

sexilian
sexilian  •  26 August 2015, 19:26

desfintarea e aproape si sa vezi plans.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  26 August 2015, 19:14
Postat de zecs93 pe 26 August 2015, 18:00

Pai chiar asa, de ce sa mai jucati, doar ca sa va muscam cu coltii meci de meci ???

De unde ne mușcați? De cele părți moi?...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează