FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Probleme mari la CFR Cluj: se cere falimentul clubului! „Am solicitat asta în instanţă”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 11:54 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 12:28

CFR Cluj nu are liniște deloc. Chiar dacă echipa bate la porțile grupelor Europa League din nou, după 1-0 cu Djurgarden,  bucuria ardelenilor este umbrită de un nou proces. 

Azi, a fost termen într-un proces pe care gruparea din Gruia îl are cu fostul sponsor tehnic, Joma. Mai mult s-a cerut falimentul clubului!

Teodor Luca, șeful Joma România, a confirmat informația pentru GSP.RO și a explicat care sunt problemele firmei sale cu echipa lui Dan Petrescu.

 „Este adevărat că am solicitat în instanță falimentul lui CFR Cluj, pentru nerespectarea prevederilor contractului semnat în luna mai 2017, pentru o perioadă de patru plus patru ani. Este adevărat că azi a fost termen la Tribunalul specializat Cluj, dar judecarea cauzei s-a amânat datorită faptului că avocații au solicitat la Înalta Curte de Casație și Justiție, strămutarea cauzei la altă instanță competentă. Dezamăgirea este că am constatat încă o dată că cei de la CFR Cluj nu-și respectă promisiunile. Dacă-și respectau, nu ajungeam în această situație.

În mai 2017, în urma promisiunilor făcute de proprietarul clubului, eu am semnat documentele prin care renunțam la procesul prin care solicitam celor de la CFR Cluj peste 500.000 de euro, ca daune contractuale, în urma contractului din perioada 2010-2016. Eu am crezut în promisiunile celor de acolo, doar ca să poată ieși din insolvență și să nu fie compromisă investiția de peste 5,5 milioane de euro, prin plata datoriilor de atunci”, a declarat Teodor Luca pentru Gazeta Sporturilor.

EXCLUSIV Probleme mari la CFR Cluj: se cere falimentul clubului! „Am solicitat asta în instanţă”

„Am ajuns la vorba avocaților”

Repet, în urmă cu 3 ani, am semnat documentul de renunțare la plata a jumătate de milion de euro, cu condiția semnării și derulării unui contract pentru o perioadă de 4 + 4 ani, pentru ca în această perioadă de timp să încercăm recuperarea unei părți din suma solicitată în instanță la acea dată. Din păcate, am primit doar promisiuni neonorate. Eu m-am ținut de toate promisiunile, scrise sau discutate. 

Cei de acolo nu au mai făcut plățile din octombrie 2019, iar în acest răstimp am primit doar promisiuni. Eu tot timpul i-am transmis proprietarului, dar se pare că nu a înțeles faptul că totul în lumea asta este guvernat de legea efectului de bumerang: faci bine, primești bine, faci rău, primești rău! 

EXCLUSIV Probleme mari la CFR Cluj: se cere falimentul clubului! „Am solicitat asta în instanţă”
Joma cere falimentul lui CFR Cluj

După perioada în care nu am avut dialog cu ei și văzând că au semnat cu alt partener tehnic, deși ei nu au reziliat contractul cu noi, cu regret am constatat că am ajuns la vorba avocaților mei care-mi spuneau că cei de la CFR Cluj nu se vor ține de promisiuni și vom ajunge în instanță.

Astfel că la începutul lunii septembrie 2020 am introdus cerere de faliment și solicităm sumele datorate, penalitățile de întârziere și clauzele de reziliere unilaterale, în valoare de peste 370.000 de euro, la care se vor adăuga sume de aceeași valoare cu daune interese, conform clauzelor prezentului contract”, a adăugat reprezentatul firmei Joma.

Îmi pare foarte rău că oamenii doar promit și nu se țin de promiscui. Când aveau cuțitul la os au primit o mână de ajutor. Dar și-au bătut joc de omenia noastră
-Teodor Luca

FOTO Imagini spectaculoase de la Djurgarden - CFR Cluj 0-1

+4 FOTO

VIDEO Dan Petrescu dupa calificarea in playoff-ul Europa League: „Nu cred ca va fi diferenta intre campioana Finlandei si cea a Suediei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (81)
rockyus
rockyus  •  25 Septembrie 2020, 23:20

Felicitari CFR si sper sa scapati si de chestia asta cu Joma!

983732924972315
Soos Vilmos  •  25 Septembrie 2020, 22:57

*** cfr este singura echipa care mai misca in competitiile unde fcsb&co. sunt doar spectatori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

standart
standart  •  25 Septembrie 2020, 21:31

Parcă era ceva și legat de finanțele publice la creditor în poza aia. De ce nu prezentați corect situația? Despre ce taxe o fi vorba?

Vezi toate comentariile (81)
Comentează